ATAS PERMINTAAN RAMAI, i did this entry:)

saya buat entry ny atas permintaan "ramai"..x caye?ok,akhir post ny saya reveal eh sape 'mereka' itu!hee~
ok,hari nie,kite jadi serius sket,dah2 asek2 nak maen..denga ny!*mode:serius(',')*

*30 yang kamu perlu taw pasal saya! *
(penting untuk kelayalan menjadi menantu encik ABD RAZAK n pn.HASNAH,harap maklum)..;D

  1. aku besyukur,even aku x berapa rapat ngan family aku,even parents pun,dorang still syg aku.x penah abaikan keperluan aku,tapi aku lagi besyukur kalo dorang sanggup kasi sikit sentuhan kasih sayang dorang,(boley blah x ayat?HAHA
  2. hepi go lucky,orang yang gila2..suke merepek,TAPI!!!eceh..berseru2 segala..haha..tapi kan..aku akan jadi sangat serius bile buat keje.tanye saje kat mereka2 yang salu kena fire itu.,maap ye..hik3
  3. sangat senang nak jatuh sayang bile dah rapat ngn sesape.(sebab itu saya sangat sayang kepada mereka yang saya dah anggap as BFF),tapi sangat susah maw jatuh cinta.orang panggil saya takde perasaan.,terima saje dehh..
  4. pernah bercinta!tapi sekali jerk..hee~he's not my fes luv,but probably my fes couple:),sangat syg dengan orang itu,we might b not meant for each other,redha saje.hopefully,kitorang boleh kawan cam dulu2.tapi susah kan?huhu.



  5. bersyukur,pernah bercinta n pernah putus cinta,orang salu cakap,fes couple kalau break up sangat sakit.eh?yup,agreed!tapi,cube tengok dari sudut +ve,kite akan jadi lebih menghargai orang sekeliling kite lepas tu kan?belajar dari apa yang jadi,then,itulah baru name die kehidupan.rite?:)                
              " kehidupan,kamu akan berjumpa dengan orang yang salah,sebelum berjumpa dengan seseorang yang betul dan mmg ditakdirkan untuk mu,jadi cheer up,BERTABAHLAH!,ur happiness is coming up! "
                                                                                           -ZULAIKHA ABD RAZAK.
    (haha,comey gile try nak wat quote sendirik!inspirasi khas buat mereka yg tgah frust,hehe)



    lagenda budak setan:)

  6. salu menyalahkan ketidaan bakat kalau malas nak turun ke dapur!*(perlukah maw mengaku begini ika?.. (>-<")..satu yang bagus pasal saya,saya suke mengemas!
  7. sangat gile membacer!!mampu bacer novel yang tebal gilos2 sampai beribu kengkadang,tapi kalau suruh bacer PATHOLOGY x sampai 100 m/s pun,confirm dah berdengkur dengan jayanya!,fav novel saya:LAGENDA BUDAK SETAN:)..(ini dibace time f2),senang citer suke sume novel ahadiat akasyah n sorang lagi,john grisham.         
  8. suke bukak n bacer sume artikel kat iluvislam.com (kasi kecik sikit,benda baik tak elok riak,haha)
  9. bersyukur sebab pernah jadi tomboy mase kecik2,itu sangat menjadikan saya pompan yang x cengeng n agak tabah n kuat semangat!*tibe2 bsemangat,pelik giler doh minah ni!*
  10. sangat susah nak nanges!las menangis malam tadi,tibe2 sayu time denga mp3 al-fatihah.(inikah namenye susah nak menagis?haha)
  11. besyukur dgan nikmat islam n iman PLUS di lahirkan kat MALAYSIA, juz imagine kalo lahir kat palestin,mahu nages ari2 tengok orang kena bunuh,bom segala..haihh
  12. besyukur tercampak kat unisza(UDM)....sebab..sebab..kat kuala terenggnu ny,mall plg besa pun MYDIN je!cube bayangkan kalau tetibe PAVILION,TS,MID,SG WANG,LOW YATT ade kat ganu sane..adekah duet PTPTN akan dihabiskan dlm mase sebulan tanpe rase bersalah?kite tinggalkan itu sebagai pertanyaan,titik.
  13. mengharapkan dapat bersuamikan lelaki yg duk kat kg je..frankly speaking,saya suke travel naek kereta lame2..x kesah pun bontot saket..janji boleh show off pegi jalan jauh,haha*kesiotan*..JANGAN SALAH paham ok,saya suke suasana kg,aman,masyarakat rapat.thumps up!:)
  14. kuat makan tahap lelaki!sumpah benci kalo membe laki tanye cenggini "weh ika,ko amek kan nasi untuk aku ke ni?" JANGAN TEGUR SAYA cenggini,free2 je dapat jelingan maut nnt!auww..mak takut nyah!haha..;p    
  15. besyukur pernah masuk matrik melaka,kat sane,jumpa sangat ramai kawan2 yang hebat! n memori2 tbaek!kat sana kot yang betol2 ajar aku camne nak fight n struggle gile2 untuk future,right,noone can help u brighten ur future,but URSELF!..(hari ini,saya jadi kaunselor free kejap eh?haha)
  16. Add cap
  17. sangat suke subject math!even time matrik,math lar salu penyumbang terbesar kepada kecorotan pointer..ngeh3
  18. suke ber'pesen'..FESYEN lar ngosh,plg suke gaye sporty tapi x seksa!eh silap seksi..heehe..
  19. ade gaye sendirik,care aku bergaye,bercakap,X SUKE ikut orang,*tegas sgt ny*,contoh2 ayat aku yang diikuti ramai.:BONGOSH,KAMBING,AYAM,(amaran:para pelajar tak digalakkan gune perkataan2 tersebut dalan peksa,saya tak tanggungjawab,hihi)
  20. bersyukur pasal pangai yang kurang malu ni,senang dikenali lecturer n kengkawan,dapat tanye sendirik kalau x paham ape2 n kalau terdesak,aku boleh bersuara kat public even cover2 sket kan.hehe
  21. hanye akan kawen bile dah dapat master,(take note guys)*kebajetan* ..hahaha..tapi x mampu nak menolak kalau jodoh datang awal..auww..mak blushing lah nyah!hak3
  22. duk ngan arwah nenek belah mak mase kecik2,so.gue gampang merapati oldfolks,mereka matang,saya un.KAN?haha.pernah keja jadik cikgu tadika n pembantu nursery abes SPM dulu,so..saya suke budak2!TAPI,sile jangan doakan saya dapat anak lebih dari 3!TAW?..
  23. suke disayangi n menyanyangi,pemanje!itulah saya!tapi saya ego sket.. sangat senang nak maapkan orang n suke mengalah even hati sendirik terluke..sob3(sound effect tlebih..hihi)
  24. pentingkan cita2 dari cinta!one of d reason saya lepaskan dy..saya nak kami due2 bjaye!(menunjukkan skill penipuan yg hebat..haha)
  25. ade impian nak g further study kat oversea,UNIVERSITY OF QUEENSLAND(UQ)..my aim!(fatin,tggu akk ok?hehe)
  26. sorang yang nampak suke maen2,tapi serius sangat ade misi dalam hidup,dun judge a book by its cover ok?hee~,sngt suke tgok citer korea n jepun!layan music like every minute!
  27. show off fes luv,cute an?hik3;p
  28. fes luv saya orang femes,naame dy WON BIN.pelakon korea,apee??tak tanye?takpe saje nak ngade gtaw..haha      
  29. jangan paksa saya,saya boleh jadi HULK tibe2 nanti.xcepat marah,tapi kalu dah sekali marah,sile hati2 n bersiap sedia dengan payung,kerana saya akan bercakap dengan lajunyer seperti sdg mnyanyi lagu rap.hak3
  30. kalau tengah marah,tibe2 boley jadi sangat fluent speaking london.(bagusnye,sile selalu marah lagi..;p)jangan terkejut,kalo anda bdepan dengan saya yg begini,give me some time,sy akan cool sndri.:)
  31. bersyukur ade atok yang baek n agak bduet,setiap kali balik je..kompem dapt duet saku.owh,sile ade cuti sem setiap hari,saya suke aktiviti mengutip duet begini..:D     
  32. LAS,SAYa SYG BANGAT FAMILY N BFF sAya,(paah,anie,tqa,muaz,fikah,mira,rai,emy,ikram,famox,zeti,isma,tiek,diana,cima,n fatin sajeeda,esah!!)muah3 n sesape je yang baek ngn saya.terima kasih eh muncul dalam idup saya:)
Ok,sampai sini je kaaaa..opp..ye ah..korang nak tau jugak eh sape je "mereka" yang suruh saya wat pasal entry ny?hehe..sebnanyer kan..saya tipu je..mereka itu ialah nurul atiqAh ahmad zahudi saje!ther's no mereka!hanye dia,hehe..maceh, dah berpayah2 tag saya,:).

annoying an tajuk cam bajet howt ny?rilex lah,saje nak cakap,mase darjah 4 cikgu bm saya ajar,kalo nak tarik orang bacer,tajuk kne gempak even isi ntah ape2..hihi..ingat ye kengkawan,kuase tajuk!daaaa~~~(^_^)   

SAYA ADA PUPPY LOVE,KAMU?:)




dulu aku budak sekolah je..tudung serabai mak datuk.kedepan2 mata pun macam takde..baju pakai tiup angin pun confirm terbang2 sampai golok(takde tempat laen ke?ngahaha)...perangai macam tettt..tettt..teettt..orang cakap aku gedik,*terima kasih*...orang kata aku poyo,lagi terima kasih,well aku kan orang terengganu sekarang,then,poyo means CANTIK there,owh,doa korang makbul rupanye..(ika,ko jangan nak ngade,muke mintak penyepak lar tu!)..
(-_-")


owh,ok..ika sudah melalut ke arah mane..ngeee~~
saja je..macam orang takde kerja je nak ngarut camtu!
korang nak tahu tak?aku rasa pelik sesangat hari ni..korang perasan sesuatu tak?ok,sini aku beritahu..korang perasan tak aku guna ayat yang penuh and agak nerdy ini?wahhh..boom bomm poww perasaan gitu!hihi..bia lah aku nak buat macam mana pun,janji aku suka,hidup aku bahagia,



masa sekolah dulu,aku ade dua orang kawan yang sangat2 baek..nama mereka nur diana bt haji nordin (a.k.a k.long,dia paling berkedut antare kitorang..;D) dan leiza maisarah bt muharral(a.k.a tiek)..
leiza maisarah,sweet kan dia?;)


nurdiana haji nordin yg suet:)






pelik eh kenapa aku panggil leiza macam tu??.

jom cikedout cerita disebalik dia..haha

pada suatu petang yang suam2 
kuku,time nie,aku mude lagi..f3!!!aku ingat lagi!disebabkan perangai kitaorang yang sangat lar BAEK ini..setiap kali je balik sekolah,kitorang tak kan balik umah camtu je..ok,kami pasti akan begembira di syurga cyber cafe(CC) or meliuk lentuk dekat giant batu caves itu..tak pun pergi megorat2 kekasih2 leiza kat maple(mamak stalls) sampai tak ingat nak balik2..opss..mak x marah ke?mesti korang tanya cam tu kan..
well..aku cakap kat mak aku..

"umi,angah balik lambat sikit eh setiap hari,nak wat study group kat library,(sambil buat muke confident dan bernada budak rajin belajar yang belagak tahap dewa..:'p)

ok,so kalau mak aku terbace entry ni,kire (0-0) lar kan?angah dah mengaku salah!..(-_-")


ok,saya melalut lagi,jangan marah ok,anda semakin nampak huduh begitu..hihi..saya paling rapat dengan leiza masa sekolah,pernah ada abang senior panggil kami kembar..saya comel,dia cantik,(kasi la kami perasan,kami ada perasaan jugak!haha)..dia panggil aku TIK..aku panggil beliau TIEK..
ok,get it,pembaca lelaki!!anda ada fikiran kotor begitu kah?ok,mari saya tempeleng kepala anda sampai kembali bersih!(o_O)

kami berdua memang sangat gila music since we were at secondary school lagi ok, then macam biase kami lepak satu kedai music kat giant tu..minah ini nampak je senget tahap gajah,tapi sumpah,jiwang nye mengalahkan semua emas2 yang tinggi nilai karat nye!guna coke pun belum tentu boleh pudarkan karat itu ok?haha(memberi jawapan kepada ikram secara tidak lansung..;p)

ok,tiba2 dia memegang satu kaset penyanyi indonesia yang klasik2 gitu..aku pun tak tahu lah taste minah ni..ok,if u ever heard,indonesian singer named TITIEK PUSPA WANITA..say it..say her name properly,teach me how to say it.. :/ 
TITIEK PUSPA WANITA-penyanyi yang FAMOUS mengejut ekoran kami!


kami bergaduh,bengong tak..dia cakap sebutan dia,ti-tiek..aku cakap sebutan dia ehemm...agak censored untuk dinyatakan disini..haha..jadi disebab kan perasaan tak puas hati yang terbawa bawa sampai lar ke nak balik ke rumah..kami mengejek satu sama lain,dengan menyebut name hujung sebutan pilihan kami kepada penyanyi tersebut yang menjadi punca peperangan yang x ilmiah ini.

contoh perbualan mencari gaduh:
TIK(aku):hey ko TIEK,kecoh lar kau..setakat lagu MENARUH HARAPAN kak eton kau tu,nak mengaku rock?pliz lar!

TIEK(leiza):habis kau ingat lagu KAU PERGI JUA pakcik kau adam ahmad tu rock lar,lagu untuk nenek konon,padahal frust dengan ****** !"..dasar TIK!..
(masing2 sibuk mengutuk pilihan lagu masing2 yang terbukti sama2 frust,puppy luv!ngahaha)

ok,habis cerita camne kami dapat nama panggilan yang sangat pelik,unique n dicemburui ramai itu(adekah?)



TIEK N TIK (:
nurdiana haji nordin,kak long aku ketika di sekolah,dia manis.tinggi.(aku puji kau,sumpah ada makna..hihi)
AVRIL LAVIGNE MSIA n k.long nyer..haha;')
point aku is,nak tunjuk makanan,klong,sile jangan serang aku kalau tengok muka kau cacat xde mate sebelah okieh?haha
best!especially time exam dah nak sangat dekat!kitorang bertiga mesti duduk ngan penuh kusyuk kat lorong2 gelap tepi tangga libarary sekolah,main soal jawab,gelak macam nak mati,balik,lepak rumah diana lagi,mak dia sangat baik,mesti suruh kitorang makan kat rumah dulu sebelum nak keluar pergi mana2..(aku n makanan mmg x dapat dipisahkan dari dulu ok?haha)..(^_*)

k.long pandai,ingat lagi macam mane hot nyer dia time amik result PMR,dia dapat 7A 2B..menangis dengan hebatnye sebab x percaya,adegan2 tangisan dia rupenye berjaya mencuri perhatian budak2 majalah sekolah,semua pakat amik gamba dia tak henti2..aku try lar jugak menangis cam nak rak..tapi hantu betol!sorang pun x nak amik gamba!provokasi!kalau aku jadi model ternama nanti,sila kesali kecuaian anda!*obviously dengki*..:')

leiza pun pandai,masa f4,tiba2 cam menjauhkan diri dari aku tiba2.emo betol la..setiap kali pesan kat aku..jaga diri aku baik2 kalau dia tiba2 takde nanati,bengong betol lah,aku tanya dia,kau nak pergi sekolah asrama ke?dia mesti tersengih cam nak mintak penyepak,mesti jawab ayat bajet primadona masa depan,:tuggulah satu hari nanti kau akan tau jugak"

satu hari,satu surat sampai rumah,dari leiza..mintak maaf dari aku..and kekesalan terpaksa kasi tahu aku lambat pasal dia akan ke sekolah asrama ..dia kata x sampai hati nak beritahu kat depan2 aku..ok,fine..aku dah takde kawan yg sangat2 rapat..mule lah..emo memanajang,menagis cam perempuan mati laki.

fine.tiba2 telefon rumah berbunyi,dari leiza...gelak wehh..dia mengadu tak dapat tahan duk asrama..nanti pindah balik SEMERBAK(sek men keb seri gombak)..aku gelak kan je dia..kutuk2 sikit,padahal dalam hati,ALLAH je yang tahu,betapa bersyukurnya aku,kawan plg aku sayang akan kembali lagi!gelak mengilai confirm xkan blah!zulaikha like this!!!hihi..y(^_^)..Y

leiza yg sudah beranak satu..(jgn mare ye,t kena jual;p)


kami tak sama kelas masa f4,aku naik 4A,leiza 4B..tapi,time rehat je,mesti aku lari g kelas dia,bak cerita jejak kasih tv3(promote tibe2..hehe)..beliau peniaga berjaya tp illegal,jual karipap and kadang muffin yang sangat enak!dia baek,salu kasi aku rasuah makan karipap free..rasuah lar tu kan..takut aku report pengetua kan?sile mengaku cik tiek?(ciri2 kawan pembelot dimenangi zulaikha!!hahaha)..;D


kami jugak gila kuasa masa f5,dua kuasa tik n tiek ini...memang betol,.semua kami rembat,wakil bahas,pantun,bola jaring,pengerusi kelab sana sini..pengawas pusat sumber lar..wateva thing,yang hanya menyebabkan kaum2 yang mempunyai hati bau kembar kambing..jadi makin galak megutuk kami..kami wat dunno je..heran pe kan tiek?janji karipap ko laku kan?janji tiap kali balik,aku dapat jalan pegang tangan bahagia ngan kak long..

mereka syurga masa aku sekolah,yang selalu ada susah senang dengan aku masa itu,cuma sekarang,banayak sangat halangan itu kembali macam zaman dulu2..aku rindu,sumpah aku rindu!

kepada kamu berdua,maaf kiranya aku selalu menghampakan kalian sekarang,insyaallah,kita akan ketemu lagi,kenangan kita kuat ,fresh segar dari ladang lagi di kepala ku ini..

apa2 yang berlaku pun lepas ni,ingat satu je..manusia yang bernama zulaikha bt abd razak ini,sangat sayang ngn korang!harap sangat kita dapat bff sampai bila2?ok?

nanti dah berlaki masing2..windu nak lepak ngan korang cam muda2..jom2..kutuk2 laki masing2 cam kita biasa wat time sekolah,kutuk balak idaman masing2..*otak syaiton*(comel je panggil setan,SYAITON)..haha
n wat pertandingan anak sapa lagi cute!ok??ngahahha..muah3 untuk korang!:)))) 







semoge kita selalu berbahagia:)


hujung sekali belah kanan zeti,ika debab, n leiza.



k.long,adek,kakak tiri..;D


dis is wut i feel..awkward..hurm...


makin besar..
makin susah utk berkate tidak..
makin susah nak luahkan ape yg tpendam kat ati..
makin susah nak gembirekan diri..
makin asek nak jage ati org..
makin sebak je rase ati..


org x paham ape yg kite rase..
x berade kat posisi kite..
yg ade hanye tduhan mmbati bute..
mereka menang,kite kalah..


kehidupan..
x semudah yg kite jangke..
walau manis di awal..
penghujungnyer..?
hanye tuhan yang tahu..
hanye tuhan yang dapat menduga..

sakit..
hati ini sakit..
pahit itu,ikat saje kuat2 dlm hati,
sedih,duka..ade yang peduli?

senyum..
senyum bukan bermakne suke
cukup untuk melindung ape yg tersirat d hati

hanye mampu tsenyum dgn semua ini..
fahamilah diri ini..
tak minta lebih,
cukup hormat dan menerima,
sukar sangat kah?

pssttt,,.sy ade rahsie,ngeee~~


sy ade rahsie..betol..betol x tipu..ngee
shhhhh..atok sy ckp,ny rahsie keturunan,so.mmg xbley wat men2 dowh!
takut3..pssstttt..kalo sy cter kat kamu sume..bley caye ke x kecoh?
korang xkan wat pngumuman kat satu kg kan?ok,good..haha
nak taw ape rahsie sy??ngeeee..promise x terkejut o tguling2 bak kambing cute yg frust?
bley caye kan..ok,jom kite bongkar rahsie sy....ngeeee<3


rahsie itu adelah..adelah..adelah

>>>>>>B.E.D.A.K S.E.J.U.K<<<<<<<
oh no,..ngahaha..besh x?;p

okieyh,sek2 wat post sal wish bday lar..n wateva thing lar..
sok,kali ny,kite wat laen dari yang laen pulak k?
ok..mari kite belajar wat bedak sejuk bsame sy..heee~~
(psst,ini siyesly resepi keturunan belah ayah ak,x caye tnye atok ak..hehe)



step 1:
beras (seberape yang korang nak)+air (lebih dr kuantiti beras)
>rendam dalam bekas yg ttutup.
>rendaman ny lagi lame lagi bagus,(pesanan ikhlas atok aku..)..at least,more than 5months 2 get d best result:)
>lepas nampak beras2 tersebut dah hancur n jadi cam lumpur likat
yg berwarne putih biler dikacau ,means dat,dy dah sedia utk dititik.


step 2:
b4 kite proceed ke next step.
make sure korang prepare kan bnda2 spt d bawah..

1.kaen yg besar(tmpat nak titik bedak), 2.bedak yg dah direndam dan dikacau, 3.benda utk menitikkan bedak(contoh,seperti benda yg berwarne hijau d bawah)

step 3:masukkan bedak yg masih cair ke dalam bekas penitik, dengan penuh lemah lembut n ayu persis gaye model d dalam gamba d bawah ok?hehehe.

step 4:ok,skrg,kite boley proceed ke step menitikkan bedak..kalo boleh,bak kate atok,lagi kecik n bulat bentuk bedak 2,lagi cun!(psst..stail x care sy menitikkan bedak?heee~~)

step 5:biler bedak sudah abes dititik dengan jayenye...bia kan bedak2 tsebut kering dengan riang n independent nye kat atas kaen titikan tsbut ok?
(p/s:jgn gedix2 nak pegang bedak tyme x kering lagi,tangan kamu musuh mereka!haha)

step 6:biler bedak sudah kering,(make sure kan betol2),kikis bedak dengan penuh hati2 ngan muke yang penuh kompiden!

step 7:bedak2 yg sudah dikikis,mestilah dijemur di bawah matahari yg terik,utk mmbuang kuman,bakteria mahupun virus yg x berperikemanusiaan tsbut ea kwn2..hehe:)

step 8:selepas seminggu,boleh lar masukkan bedak yg kering2 tsebut kedalam bekas yang molek2..at least,klo nak pemakaian yg lebih bkesan,tggu lagi another 1 month.terngiang2 atok pesan,kalo terus pakai,takut muke gatal2!naseb!xtaw2..haha


gamba ny contoh bedak yang dah siap,ntok kesan yg wangi,letak lar daun pandan,o bunge1 yg wangi(contoh:bunge melor),bukan minyak wangi pliz!!!;p

p/s:abes sudah kelas aja mgaja kite ari ini.byak kan step nak wat bedak sejuk ny,2 lar..korang taw pakai je!xtaw kepayahan owg2 seni cam aku ny(giler tibe2..haha)..psstt.kalo ade pe2 pertanyaan,jangan memalu untuk bertanye ok?aku ny,pemurah org nye..ngeeee:),cop,bedak sejuk sgt membantu untuk putihkan muke!siyes!aku ari2 tempek kat muke!cool gile..mari kite bsame2 jadi hantu tempek!!!^^

~d most precious MAN in my life!~



sy syg die...
dia sgt baek..caring,understanding,responsible..
sweet..like no other men can b compared with him,owhhhh~~~
pe je lagi?pndiam,tp sy taw,,,dy syg sy jugak!
kepade dat person,sy ade pesanan:


kepade encik abd razak b hashim,(a.k.a ayah daku yg tchenta bangat3)..
kalo 1hb ari tu ari jadi umi aku..tepat jam 12 td..ari jadi ayah tercinta pulak..:)

........EPI BUFDEII.......!!!!
~SMOGE PANJANG UMO,
~DMURAHKAN REZEKI
~THNX COZ JADI AYAH YG TBAEK NTOK KAMI BERLIMA!
AYAH TBAEK~~!!!SARANGHAEYO AYAH!!!^_^




>tibe teringat sesuatu,aku xlah rapat n manje sangat ngn ayah,tp aku taw,ayah mmg syg kat aku pun..kate2 keramat ayah yang mmg hari2 denga bile kat umah

"mana anak kesayangan ayah, angah?,mai kuaq bilik picit2 ayah"...

haha..aku mmg salu memicit ayah pun,kalau mase dulu lagi lar,hampir setiap malam kowt,juz sekarang je..pemalas sket,sek berkepit ngn cik gemox je(psst,gemox nme laptop ak;p).
Ingat lagi..ayah jenis x banyak cakap,tapi kalo dy dah marah sgt,aku yg bhati tough ny pun stat lar berayaq mata.tros lari msuk bilik(bajet manje,gedix!)

.pastu..scene yg plg ditunggu2:

'angah2,mai,kuaq bilik sini mai,ayah dah belikan hang benda makan'

hah!camnie lar,..ayah mesti mmujuk ngn mmbelikan makanan yg banyak2..sedap2..esp,LAKSA!owh,...attack kelemahan owg nye??dush3..hehe..
tyme balek dari ganu pun..klo bukak freezer,gosh!rase nak mnages tyme2 2 jugak,
sume fav foods,drinks,dah tsedia..huk3..*emo2 tbe2*haha
~so..itu lah ayah aku..xtunjuk kan ksih syg melalui sentuhan mahupun belaian..tp,setiap perbuatan dia,kami taw je..dia mmg sayang abes kat kami gemok ber lima ni!haha

~wonder...adekah aku boleh dapat lelaki sebaek ayah?yg btggungjawab n tsenyum penuh kegembiraan bile tgk kitorang makan ngn lahap nye pe yg dia beli?yang setiap kali aku nak naek bas,dia yang naek dulu..check,ok x semua nyer dalam bas,banyak lagi..wargghhh..bley x nak jelex ngn umi sendiri pasal dapat rezeki terbesar bersuami kan suami cam 2?ngaaaaaaa~

owh,ini ke pelangi lepas hujan??^^,






sem 2 dah abes..cuti pun dah nak abes..erkkk..padahal lagi sebulan je..ak mnghabiskan cuti dengan jayenye...pnuh dengan aktiviti2
'berpekdah' yg mnyebabkan puan hasnah terpakse' mengalunkan vokal' nye setiap saat,hihi..
no study!no homeworks!no pressure!(yeke?)..hanye bgembire mnjalani latihan ketenteraan kat umah sendiri..(ari2 kne bangun awal pagi,no sleep afta suboh!adehhh, tp 'heran pe..tdow jugak!hihi)

(puan hasnah di sini merupakan mak ak..hehe)

tbe2 semalam rzut kuar..wachaaa..tibe2 rase cam pelik2 ayam..mengapakah tibe2 udm cam sangat gembire je nak kuarkan result sgt awal ny..there might b 2 conclusion after all:
  1. adekah dy saje je nak merentap kegembiraan cuti ktorang ny?..ataupun.
  2. .mungkin juge dy nak suh mak bapak mempraktikkan karate2 manje kat anak2 dorang yg tchentaa ny?
pe2 pun..bape banyak pun ak membebel n mengarut ..sebenarnyee..mgkin ade kambing d sebalik kadang nye..hehe..sgt3 bersyukur!!!!alhamdulillah!!thanx ya Allah! giler x sangke !tp rase cam pngorbanan blaja tunggang langgang tyme study week 2 sgt2 berbaloi..x sia2 ak demam,x sia2 ak pucat2...x sia2 nanges2 tensen..hehehe...even result x lar gempak sgt,(nutritional sosio ,due to my expectation,plg worst among all!)
tp tape..improved from the previous sem 1...:))..sy dpt bape?adelah..hehe.

.kpade encik2 geng yg jugak dpt DL lagi ini sem..congratz!!!!mira,famox,ikram,emy..rezeki kite..sem dpn lagi sekali ok?kpade rai..its ok dear..nxt sem..kite make sure satu geng dpt DL k?tamo sdey2..cgpa ko still DL kan?cheer up beshfwen!..owh,mood sgt baek ari ini n semlam..
kepade org2 di bawah..those who always there,supporting me,thru fina sem 2 aritu,...

  1. parents(salu kc ak smgt,even ak salu ckp ak xley nak wat..tharu2..huhu)
  2. muhammad luqman hakim abdul manan(pe2 pun alasan awk,awk still tbaek!thanx salu ade tyme sy tensen ari2..kejut sy,teman n salu pakse2 sy suh study:),awak,,thanx k..^^)
  3. geng, n bff...:)...(esp,zetty,isma,emy,muaz,anie,paah..apam..sume sy syg!!waa..mmg nages2 tharu la;p

mode:hanye mmpu tsnyum..alhamdulillah>,<
sy dah tade cinte..sy ade cite2 je..so sy akan jadi sgt3 setia dgn cite2 sy..UQ!(fatin,thanx:))....

.......................................................1 jun 2010.........................................................
disnie jugak..sy nak wish epi buffdei kat umi tchenta!umi..epi bufdey!!!dah 47 dah..tamo garang2 dah okies?saranghaeyo umi!