haisyh.perluke exam2 nie?

i jumpe bendalah ny kat fb...check benda ny kat korang.kompem betol.!check it out..^^

Symptom symptom student bila final exam minggu depan.
  1. Membaca tanpa menghiraukan sekeliling. Yang kepoh jadi pendiam. (orang masuk keluar bilik pun tak perasan, kalau orang tanya pun muka pandang nota je, jawab pon nak tak nak. Kalau jalan.jalan tersepak batu tu, reaksi dia lambat sikit. Sebab otak full load )
  2. Membaca dengan kadar yang cepat. (entah faham ke tak belakang kira, sebab nak jawab subjektif, hentam pon boleh, yang penting ada point nak goreng )
  3. Nak turun café tu fikir 2,3 kali. Tak pun sekali sehari je. Tu pun bungkus.cepat. jimat masa makan kat bilik. Sambil makan boleh membaca apa yg patut.
  4. Time nak exam baru laaa nak full semayang. Solat sunat sampai nak batal air sembahyang. Doa macam.macam. (dan.dan. tapi alhamdulillah)
  5. Agak yang nak mereng tu start la nak bukak mp3 volume paling sakit telinga. Tapi time ni memang tak sakit telinga. Sebab sakit otak lebih dari sakit telinga.
  6. Masa tidur pon boleh terbayang-bayang yang baca tadi(ada tu siap ambik handout letak tepi bantal. Moga-moga dapat buat daya serapan terus lagi bagus.
  7. Masa borak dengan kawan pun cakap pasal pelajaran je. (ni part tak leh blah la. Time mandi  pun ada yang tanya-tanya. Dahsyat.)
  8. Kalau main message tu balas sikit.sikit je. Pendek pendek. Tak de mase nak fikir taip panjang.panjang.
  9. Sebab nak exam duduk dalam bilik je. Mengadap handout, buku, nota.nota. (jadi beruang kutub, sampai rambut serabai pon tak perasan) selalunye merayau g bilik orang. Tak pun kluar. G main bowling lah. Tgk wayang lah. Pantang ade mase terluang.
  10. Nak buang sampah pun terbawak pen. (ni kes cuak sangat ni)
  11. Agak2 stok megi tu habis kot untuk orang yang gila study. Jimat masa nak turun café masak air je pastu letak megi. Nak budak pandai sikit tak makan megi. Minum milo. Makan biskut hup seng ke, nestum ke. Roti memang dah prepare dah. Suruh mmber beli.
  12. Nak bukak facebook rasa tak senang gila. Perghh. Membazir.masa. (time ni memang tertekan gila. Kena berperang dengan diri sendiri nak bukak facebook, formspring,blog . Sebab laptop depan mata. Kabel/wifi kat sebelah je. Exam minggu depan. Nanti duduk depan facebook memang buku OFF9 terus.)
  13. Time ni ah baru bukak buku tebal. Bukak kamus tu yang tak tahan tu. Masa lecture dulu tak faham tak de hati pulak nak bukak kamus kan. ;P
  14. Asyik-asyik tengok jam je. Sampai tak cukup jam handphone, jam tangan. Tanya lagi mmber sebelah. Haihhh. Keliru sangat budak nih.
  15. Stok Nescafe, kopi tongkat ali, kopi mak dara, cucu dara semua memang ade lah. Nak stay up.
  16. Hah. Ni memang sure. Meja studi bersepah gila. Mana dengan highlighternya. Pen biru, hitam , merah. Kertas-kertas memang confirm bersepah punya. Agak2 ade nota yang hilang tu mula nak naik angin. Buku semua terbukak. Kalau ada buku tambahan dari library tu semua nak dibukaknya serentak. Ada tu 4,5 buku serentak bukak.
  17. Masa ni lah status facebook, blog “mintak maaf. Doakan exam nanti”
  18. Muka blurr je. Sebab otak dah full tank. Makan sorang-sorang pon dah tak heran. Sebab tak nak membazir mase lepak ramai-ramai. Nanti ade je bende nk borak.
  19. Kalau nak cakap pon tersasul-sasul. Salah cakap. Pastu cakap benda merepek je. Muka dah la cam zombie. Cakap merepek.repek sebab otak fikit handout, nota tak baca lagi vs nak jalan-jalan. Nak borak.borak. sampai satu tahap rasa nak rebus buku dengan handout semua. lagi merepek die cakap sebenarnye, lagi banyak topic die tak cover tu.
  20. Time ni jugak lah baru terfikir kenapa lah aku tak study awal2. Kan senang. Haihh. Pastu ada pulak yang buat azam untuk semester depan. Tak nak buat dah macam sem sekarang. *padahal tiap2 sem azam sama. Tak berubah gak. Tak pun menjadi semangat dia masa awal sem je. Sampai minggu ketiga dah hancusss.

adekah mereka2 turut tergolong dalam golongan berciri di atas?
mari kite nantikan.-_-"



heart! .....thanx 4 d fully recovery!!!!!!i luv you:)




psttt..luqman jalil....kamu sile mengikuti jejak langkah sy:p

when heart whispered

DEKAT TAPI JAUH.
ADE MACAM TAKDE.
LAYAN MACAM BENCI
HORMAT DAH KEMANA.
THANX LAYAN SAYE CAMNIE.
THANX!

"I no doubt deserved my enemies, but I don't believe I deserved my friends." 

- Walt Whitman

"Don't walk in front of me, I may not follow.

 Don't walk behind me, I may not lead.
 Walk beside me and be my friend." 
- Albert Camus (also attributed to Maimonidies).

saya sayang awakS



143?apekah? owh ok..I LOVE YOU.
paham kan...ye..ye..ye..syg..syg..syg.. awk..awk..awk..sgt..sgt..sgt!!!!!!!!
*eh,mgediknye aku*hee~~

tapi maaf sayang, mungkin dahku tidak lah semulia yang dikau sangka kan..
kasih sayang kuhh. tak mampu diberi tulus kepada dirimu seorang.
daku harus bijak membahagi.
harus adil.walau daku sedar.daku tahu.
mungkin ada di antara 5 hati ini yang bakal terluka.

sayang,bukan lah kehendakku selingkuh begini
salah daku.salah hati.
tamak.tak mampu untuk berkata tidak.
tak mampu berdusta untuk mengata cinta.
sumpah.sayang.
dengarlah kata hati ini.
sayangS , diri ini butuh kamu5.
sayang kamu5.
tak mampu berkata tidak.
tolong jangan berlalu.
hati ini milik kamu5.



khas kepada sayangS berlima: rai,mira,fatah,emy, ikram.
thanx sygS ..even daku dipakse menerima hadiah yg SEBERAPA itu.
tetap tersentuh.tetap tacink.tsk tsk.NGOSH lah.aku sayang korang sgtS!!!!ToT.

p/s:mereka dengan hati yg separa rela menghadiahkan beta novel 143(sile rujuk gamba d atas), ade ke patut.wanita TULEN n TUFF begini dpt novel jwunk?aiyaakkk..zaman jwunk sudah berlalu ok.
*smbil nyanyi lagu i dun a man by PCD*hahaha.emy fatah.jike ingin melihat ika yg bjubah dan bertudung pin terus.sile kumpul duet utk preparation hadiah thn depan.mekaceh.hihi


sayunk kak afy jugak!!!!!!u saje nak kasi i tacink2 kan kasi i dompet bulu2 pink ny????tsk tsk..peluk u kuat2 lah camnie.T_T..


juge kepada encik2 yg mmberi coklat pun.bear pun.bear pun.*sori x upload pics adiah*theheeeee.syg korang jgk.i blushing lah u..cam hape ntah.dah besa nak kumpul2 hadiah jugak.x payah lah patutnye kan..* sile jgn tpngaruh ngn ayat pnipu ini*.


eh.jgn lah tnye bufdei i baru lepas semalam ke hape.jangan! malu weh.k k...14+6687675757575--978675645x576578+77=ok,abes sume jari gune ny.ok.dah.25 hari je lepaas dari 14 sept hari tue.heeee..mari cepat mari cepat.sape yg gile glamer nak suh i tulis post sal dy.sile menabung seposen sehari untuk kasi kete mini cooper pujaan ati pade bufdei i depan ye.i heart u lah kalo betol2 camtu!$_$..ngahaha


teman setia n teman bmanje dari dulu.i juz cant live w/o u bantal WANGIlahsgt!.
motif:ntah hape2




mode:hepi dan bahagie. mr happiness pliz dun go:)

tak layak dicintai pun.

tajuk tragis hari ini:
"kenapa saya tak perlu dicintai????"



1) saya bukan wanita idaman lelaki pun.tak pandai wat manje2.its reli not me.saya ganas.cakap sume x tapis.tak mampu nak jadi sweet pun.tak paham lagi ke?


2) saya tak cantik cam pompan laen.suke nak try macam2 fesyen.tapi tetap serabai.


3) saya dah umur 21 tahun tapi muke tetap ade pertumbuhan cik2 jerawat yang sangat dibenci umum.habes lah duet kau nak kena anta saya g newyork skin solution.


4) idung saya x mancung.even ade keturunan mamak pun.bengong.gene trait idung mancung x sangkut.


5) dalam family saya, gigi saya paling burok.gigi saya x tersusun cantik berukir2 cam gigi kau.


6) perangai saya mengade2 kadang2, suke ikut cakap diri sendiri. merajuk nak suh orang pujok.tapi las2 bodoh pegi mintak maap sendiri.


7) saya kuat makan.tak pandai simpan duet.suke shopping walau tgah sengkek.pasal tue umi saya bersyukur bile saya kne campak kat ganu nie.at least MYDIN berbaloi2 nyah~~~


8) saya x pandai cam kawan2 baek saya.cam kau.cam akak long saya.cam adik angkat saya.x terer bio cam ayah.tak terer english cam umi.i've got nothing but blurred mind.cepat lupe bile bace.how come u assumed me to remember everything bout u when we'r toghether.


9) saya suke dilayan.tapi bile saya rase taknak layan orang.blah camtu je.tak pikir pasaan orang.elok ditampar lelaju je saya nie.


10) saya lurus yang bile kau nak cakap benda2 romantik pun, saya tetap pembaris dan tak paham2 sampai kau sendiri akan bosan.KAN MR EX???=(



11)saya suke bear.tak suke chocholate sgt.tak suke benda2 yang leceh.tak suke tunggu orang.tapi perangai sengal.suke datang lambat even dah janji beribu2 kali.


12) saya akan bebel segala2 nya pasal saya.mungkin kau akan borink.ingat kau mesin cetak rompak kisah idup saya ke.


13) saya banyak kawan laki.yang kau sendiri akan rase pening and insecure.jelex.saya tak pandai pujok pulak.pergi nanges peluk bantal busuk kau sorang2 ok.


14) kadang2 tak mampu nak sorok ape yang tengah pikir.mungkin maen cakap je ape yang tgah pikir.mungkin kadang2 terungkit kisah cinta dulo2 yang saya taw.kau taknak denga n tahu pun.PAHAM ok.


15) saya suke sumone itu ade ngan saya selalu.bile dia hilang jap pun.mesti tuduh die dah tak sayang saya.tapi takkan cakap.teros diam.dahtu tak pandai nak stat mesej dulu.col lagi lah.mesti rase saya pompan bajet yang sangat saving kredit kan.CAKAP JE.*kesat2 air mate*


16) saya tak pandai jelex.kalau jelex pun simpan and pretend to b cool.salu nak jadi yang tbaek.understanding lah kunun.mule2 kau boleh lah tahan.tapi sumpah.kau akan rase cam saya nie pompan yang takde perasan kat kau lansung.walau sebnayer sangat sebaliknye.*tragis tak lakonan mantap bakal pengganti rosnah mat aris?*


17)saya sangat pemalu bab2 nak cakap ayat2 geli2 itu. hape 'jet'aime'? " i less than three u"? "i miz u"? "i luv u?' ish,*ape kejadahnyer aku mengarut nie*.ok.akan keep on blushing walau hanye tulis itu dalam mesej.susah.hanye akan cakap bile perlu dengan aksi2 malu2 yang kau rase nak tendang jatuh dari tingkat 4.
18) saya akan salu tanye kau macam2 soklan yang kau sendiri malas nak layan."awak,saya nampak gemuk sangat tak"?.."awak,awak rase tudung saya merah cam makngah sangat tak", "awak, boleh saya kikis awak?."..larat ke nak layan oi...

ok.dah nak cakap tue je.besh tak adegan kutuk mengutok diri sendiri nie.dah list dah sume ape yang buruk2.lepas nie jangan nak ungkit2..bia tulis awal2..pasnie sape yang nak mgatal ngan saya.sile rujuk list2 sifat2 18 TERPUJI zulaikha abd razak yang diakui dengan ikhlas dimalam yang baru balek dari menghentam sume makanan di open2house yg dipakse open dari pagi sampai malam ini.sekian,mekaceh.





"Would you like me to give you a formula for success? It's quite simple, really. Double your rate of failure. You are thinking of failure as the enemy of success. But it isn't at all. You can be discouraged by failure or you can learn from it, So go ahead and make mistakes. Make all you can. Because remember thats where you will find success." 


- Thomas J. Watson 

~~~kadang2 rase dah tak mampu.makin letih.makin lemah.cume mgharap agar saya mampu jadi CUKUP KUAT.CUKUP TABAH.DAN CUKUP BERANI utk mgharungi semester yg paling letih camnie.badan,otak sile bekerjasama.=( ..~~~
*kena positive kena positive.

IKA BOLEH IKA BOLEH.chaiyok!