SOMETIMES MAYBE?

sometimes, it is just too hard to face this life..

sometimes, she need to have the courage to face it..but it always turns out to be "i dont have the strength to face it"..

sometimes, all those problems just make her feel more depressed..

sometimes, she feel like quitting everything..

sometimes, she make simple mistakes..but it turns to be bigger and bigger each time..but the thing is, she never learn from those mistakes that she made..

sometimes, every perfect things that she own just slips away from her hands..but she have absolutely nothing to do when it happened..

sometimes, she hurt every heart that makes her heart beat in the most perfect way..feel all those love..but she never feel enough and want more which eventually hurting other heart..

sometimes, she feel like crying all day..because she is helpless when she is sad..

sometimes, she feels like she's not worth to be with..that bad huh??

if only 'sometimes' does not exist and maybe, only maybe.. it will be a lot more easier..



did she ask too much??='(


set me free?ouh,pliz DONT!..='(






yeayyy!!!

yeayy!!!!!eh..meriahnyer bersorak..kenapekah??..
hari ini nak pergi ke UKM. ada  health science's students conference seluruh malaysia tuu...fuhh..nak gila aku join? tacink je umi kesayangan dengar.+_+
.anyone wanna join???
tak payah mengada. duk je kat tempat korang diam2 eh eh
mestilah aku bukan cheer sal nak g UKM .heh hampehnye menjawab secare penuh kejujuran begitu..
kali nie pasti kena licik!harus!mesti sempatkan jugak nak balek rumah!!!!!!
ayam itik sawah padi umi ayah..tggu angah pulang. .=') *gombak ade sawah padi ke?-_-" *

balek KL boleh naik feri ye? hebat..-_-" grrr~~~


p/s:will update soon bout d trip..conference.bla bla bla.DAH PERGI PACKING SEKARANG!




saye orang miskin.sobss.

taw x camne rase kalau takde duet???
grrrrrr~~~~~~~~

malam nie perut sangat berkeroncong.irama apentah.taknak amek tahu pun...
lalala..minum milo+ biskut yang tinggal bape keping je..pusing belakang.tengok kat rak makanan.
ok fine.sekarang jugak sile menanges.sebab stok makanan pun dah takde.
bukak laci bukak purse.ok fine.bley tak pajak gadai je purse yg kosong ny?ok fine fine fine.

cubaan....hai c mata uang..kenape kau mesti takde?
paham tak kau paham tak.saya lapaaaaaaaaaaaa..sekarang nak makan pun kena pk seratus lapan puluh ribu juta kali tambah sejuta lagi.ok ini tipu.

sobbss..setat lah nak tacink air mate bergenang2 tueh.
tringat zaman matrik.tyme susah takde duet.mengade nieh.kunun lah independent.
tknak lah gtaw ayah kite takde duet.tibe2 terus jadik akauntan berjaye.
satu hari boley belanje brape je.malam2 haram g kafe.
makan lah kau biskut hup seng kerat2 lapan, nescafe yg brand plg murah sekali.
kalau rezeki lebih.dapat makan megi..fuhh..naseb dapat rummate yg se geng.
sehati sejiwe taknak susah kan mak bapak.farahhh..i miz dat moment..='(

kat u..sume orang kaye2...
bile susah...malunyer nak mintak2 ngn orang..
ngan rummate yg stok makanan sntiase pnuh kat rak.
sobss..antare due darjat gile rak makanan kite mira.sobss lagi.

terus col umi...ya Allah, hati sangat malu..
malu sangat..umo dah bape beb.22 thn.still relies on makbapak punye duet?
berokband pun dorang baya.anak apekah?
heh! ade duet kau joli ape ha?
*jangan lah marah kite..kite x salah.sobss.*

ok fine...takde mud...cepatlah abes belaja..
nak keja..nak balas budi umi ayah.taknak mintak2 dah.
nak kasi je...tsk tsk..kite sedih nieee...
sok kena baya2 dinner lah,pulau kapas lah.wateva things lagi..
arggghhhhhhhhhhhh.....T-T  *speechless*

encik sepet, saye nak pajak awk bley tak?sobbs,,ToT



terdiam.
terfikir.
haruss..wajib..ini bukan kerana kehidupan.
tapi harus kerana hidup ini ada pencipta.

kerap..sangat kerap.benda yang sangat menerjah minda ketika ini.
terdetik juga di hati.risalah,bahan bacaan, kuliah2.
masa itu akan tunggu kite tak?
masih ada pengampunan tak?

dunia bukan selama2nya kan?
syurga memang sume orang islam rasekah?
sempat tak nak ade cucu cicit?
berguna tak ilmu yang sangat dikejar nie?

tercari2..mencari2
masih sempat tak?
mahu jalan keluar.MAHU.


TSUNAMI OH TSUNAMI



tsunami datang lagi!!!!!!

LIHAT VIDEO2 INI!!



Memetik dari jabatan metrologi Malaysia:


JABATAN METEOROLOGI MALAYSIA

KENYATAAN AKHBAR
( Dikeluarkan Pada 11 Mac 2011, 3:15 petang )

Gempa Bumi Kuat Di Pantai Timur Honshu, Jepun
Pada 11 Mac 2011, 01:46 petang.
Satu gempa bumi kuat bermagnitud 8.8 pada skala Richter telah
berlaku di Pantai Timur Honshu, Jepun pada 01.46 petang.
Pusat gempa bumi terletak di 38.0º Utara dan 142.9º Timur, 4343 km
dari Timur Laut Kudat, Sabah.
Laut bergelora dan paras air laut lebih tinggi dijangka berlaku di
pantai-pantai Labuan dan Sabah bermula jam 6.00 petang hingga
12.00 tengah malam. Orang ramai dinasihatkan TIDAK berada di
pantai-pantai berkenaan.
Jabatan Meteorologi Malaysia sedang memantau perkembangan ini
dan akan memaklumkan yang terkini.

Pegawai bertugas : Puan Zaridah Jalal
No. Telefon: 03-79678066


So, as peringatan bsame...
sahabat2..taulan mahupun sedare.
silelah bhati2 ye dimane jua anda berade.
ingatkan kepade mereka yg berade di kawasan jangkaan gempa n so On.
LAGI2 YG DEKAT NGAN KAWASAN PANTAI CAM SAYE.
SILE TAHAN PERASAAN MAHU KE PANTAI
SAMPAI SUMENYER DIRAMAL OK K!
Allah sdg menguji umat manusia lagi..
anggaplah ini satu dari peringatan daripada-NYA.:)






Jiwa yang sabar adalah jiwa yang menyadari dan meyakini sepenuhnya bahwa bencana dan musibah itu semuanya adalah taqdir dari Allah Yang Kuasa; dan tidak akan dapat dihadapi kecuali dengan mengembalikan kepada-Nya dan memohonkan perlindungan dengan maghfirah dan belaian kasih sayang Rahman dan RahimNya. (QS.2:156)


DIETITIAN LOVE VERSI IKA.

ok fine, dah janji banyak kali xnak tulis perihal kehatian dalam belog nie..ok x kesah.nak tulis jugak.nak tulis jugak...

rase sangat nak ke depan menggantikan dr luv.kasi ceramah kat pngune hati sedunie.

1) biler gf awk sdey...dy cakap dy sdey..dy ckp dy tensen..dy ckp dy feels alone..means dat...she wants u be right besides her.kalo dy cakap xnk burden.ok,2 tipu.sebab dy nak uji awak caring x kat die.

2) biler gf awak senyap tanpe seribu bahase...dy nak bagi ruang..dy nak tengok..sejauh mane c bf yg dulu duk 24 jam roger b4 dapat..nak cari dy balek skrg..laki chipsmore.heh.cepatnyer perasaan berubah.

3) kalau gf awk sek majuk je.rase nak bagi penyepak serba salah lak kan.dah syg nak naek tgn x lah kan.jgn emo lu bro..lu cube col dy teros.tanye..ape yg dy nak..hah kalau bley jumpe g bagus.setakat nak msj bderet..kau ingat bley setel?ok sile timbus muke dlm pasir dalam2 je camtu.

4) pompan suke sth yg seprise.xd lah yg smpai skt jantung. 2 kau tanggung sendri.anak dara org weh.ok,camnie..cube lah buat2 swit even kau sour jek pun.setakat nak layang kad yg ko copy paste kat google ayat karat sental ngan coke pun x lut.x kan susah gak bro?bukan nilai harge yg dorg tgk.cukup nmpk ikhlas.*wink3*

5) again, jgn jd CHIPSMORE.ok biskut laen pun x ley gak.means dat..camne kau treat dy b4 kau dpt dy.cam2 lah dorg akan expect kau sampai biler2..MASE yg kau rela spend ngn dy lbey dr intan berbukit belian sejambak dan bunge seketul.

6) pandai pujuk sket heh.kalau dah sorang tgah emo.xkan sorang pun nak hekot.mangkuk tol.love is ol bout gives n take.bagi sket dpt sket ah.

7) pompan hati cpt caer beb..lagi2 ngn org yg dorg syg.siyes nieh..ak x tipu..T.T.eh,ok jgn mengediX.sile troskan huraian.ok camnie.kalau kau rase dorang laen macam je.teros..TEROS mintak maaf...wat2 lah cam kau rase bersalah nape dy sdey emo2 hari 2.siyes pas2 dorg mesti ok lek.

8) pompan ske kne kejut subuh!kne col b4 tdow.n ape2 lagi benda yg kau nampak bodoh childish gile awek aku nieh hape ntah.ok.dorang rase contrast.dorang akan appreciate n baHAGIE dpt org cam korang.ok dah reveal dah.buat taw.

9) jadikan dy org fes..fes ntok segalenye.gtaw dy ko nak g mane.ko watpe..dorang akan rase..wah pentingnyer aku..wujudnyer aku kat hidup pkwe aku sorang nie.nak syg sampai bile2 lah.ok,camtu.

10) rlationship harus saba..harus tabah..harus kuat..kater nak fokus ke dpan ok dah jumpe tok kadi dah.saba harus taw!

las but not least.DR LOVE eh silap. DIETITIAN LOVE.. nak cakap....

~We were given: Two hands to hold. Two legs to walk. Two eyes to see. Two ears to listen. But why only one heart? Because the other was given to someone else. For us to find. <3~

~DO APPREACIATE PPL SURROUNDS US.FOREMOST D 1 DAT WE LOVED.BECAUSE ONCE WE LET THEM GO.THERE'S NO TURNING BACK,LIVE WITH REGRETS AFTERWARD.~


There'll b comes A time in life where we find the heart we're looking for.

eh,sy single lagik.;D