mak terharu nyah~=')


assalamualaikum(:

emynur shafekh nama diberi,
bff tersayang penceria diri. 

hari tu aku memang letih gila balik dari kerja.serabut, dengan masalah orang gila mengamuk lagi, masalah si kambing mesin cash buat hal lagi. rasa cam nak apply jadi peninju malaysia pun ada.=")




bukak2 sekali bff aku si emy post satu gambar aku yang dia edit.cukup buat aku terharu.sebab aku rasa best lah!dia mampu buat aku senyum even benda kecik pun.:) more than words cant describe how much i love my bff! ehh..ape love2 nie mati saya dikejar ehem2..kah3...*gelak riang*




nyah...cantek x mak da mekap kan ko..??
harap ko suke nyah..pnt mak buat ni tau..

AMARAN: INI HANYA FOTOGRAFIK. REALITI MUNGKIN BERBEZA. HAHA


itu adalah petikan kata kata description yang emymox buat.rasa nak sekeh2 je sebab wajah natural mak ase dihentam ada misai lah, sementara wajah dimekap mak turut menjadi mangsa tang mata.kah3 TAPI.aww..nyah...walau mata mak nampak cam kucing, tapi mak tetap terharu.sobss..sobss.haha 






bersihnya muka aku, adakah ini gambaran masa hadapan?=')


yang ni emy edit lagi.dia letak blusher...wahh..adekah wajah aku kalau bermekap begini lebat akan jadi begini?emy mak tempah kau mekap mak untuk majlis kahwin mak nanti.tapi mata mak kau tacap lagi ye nyah...mak nak jadi human bukan miow mioww..hahahaha


daunnya..*asek guna pokok je tuka ke daun pulak*.:P*., aku terharu sobss..mox kau terbaek!thanx taw..terharu tak mak tulis khas untuk kau ni?:DDD




inilah bff yang mak canang2 kan tu.haa kau dy kreatif beb.semoga incik diberkati Allah,amin..=P






nak belajar guna photoshop jugaklah..sapa boleyy ajarkan saya??hek3~>_<



siapa nak kurus?baca post ini.:)

rasa macam dah lama sangat je tak meng hupdate belog.berkerjaya habes dah lah camtu ye ika?ngeh3..

emm.ok.aku pun tak boleh nak bercerita panjang  pasal besok aku pun kerja full dari pagi sampai malam sakitnye belakang,tampal panaflex selori pun takleh nak hilang sengal2 kat belakang tsk tsk.


emm lagi.itu maknanya tak tahu nak start camne ok kawan2.hehehe.ok kita bermula sekarang..


muka nak siyes je kan..-_-"


siapa yang ada or pernah ada masalah berat badan? yang keding takyah nak mengada nak angguk2 jugak.ok kita bercakap dengan sangat sangat serius sekarang.alang2 aku pun amek satu bidang yang tak asing lagi pasal diet and pemakanan.even kalau orang tanya, ika belajar apa sekarang.dietetik?err..tengok aku atas bawah seolah aku ahli sumo yang tak layak jadi dietitian.tsk tsk.tapi itu lansung takkan mematahkan semangat mahu bercakap ni.panjang gila kau intro.kalau karangan konfem sempat tidur bangun balek cikgu nak check.-_-"


orang sekarang cam dah sangat terpegaruh dengan iklan2 penaja contoh pakcik rozmey kau yang bajet penerbit mega muvie laku 20 juta kahkahkah.ok jangan nak mengutuk sangat lah kan.aku cuma amek sebagai contoh, lambakan banyak ubat ubatan juga produk nak melansingkan badan kat pasaran sangat merunsingkan aku.sekarang dah memang ada gaya menteri kesihatan habis dah.=')


tapi sedarkah kita kan benda2 camtu hanya indah khabar dari rupa, setakat nak bagi kau perasaan manis ilang berat dua tiga kilo sebulan yeayy dah lompat2 tapi bulan depan dah relapse ke berat asal or perhaps worsen the condition.adakah itu satu benda yang kita harapkan?setakat berat air kau yang hilang and strict diet yang membebankan perut better jangan! u might worsening the situation. elok2 sihat dah esok masuk paper orang fes yang makan ubat tapi nasib tak baek.kiook pulak. nak slim chunn punye pasal.nauzubillah
.-_-"




anda mengalami masalah berat badan?jangan khuatir.saya juga berada di situasi anda.cuti pat bulan bukan je menyeksa diri dengan rindu kat kawan2 juga menyeksa mata dari melihat diri sendiri lemak dah bertempek sini sane.muka saiz telur dah jadi saiz bola tsk tsk.aku memang sebenar nak buat post khusus untuk diet.tapi takpelah.aku buat yang simple seolah tips je dulu ok?.:)


1) tahukah kamu,lemak yang kau duk benci2 tu boleh dihapuskan dush3 dengan getaran.jadi salu2 lah bgoyah dehh.goyang jangan tak goyang kak.tapi jangan goyang depan orang pulak.karang free2 kena tuduh ahli parkinson malaysia.=,=. 


duduk2 saja2 tu goyang lah ape yang patut, kaki tangan, sistem limfa yang salah satu fungsi nak angkut lemak tercerna ke darah pun perlukan gerakan ok kalau nak fuction terbaek.



2) simple way to loss weight.exercise!kenape? sebab dia mampu meningkatkan kadar metabolisma kau.juga mampu nak membina kolesterol baek yakni HDL, kolestrol jahat kurang, jantung juga dup dapp secara sihat:) juga mampu membina lean muscle.ouww.six pack i liokee...


30 min sehari- menten kesihatan, 
60min- mampu nak prevent dari kena chronic disease, 
90 min- yeayy ini yang kite mahukan mampu membakar lemak n turunkan berat kalau buat selalu.MOST OF THE DAYS OF THE WEEK.:)) 
nak seribu daya, kalau malas marilah ber bff dengan mat jenin.:D

kalau jog harus siyes takyah nak bajet bertempek kat pokok dah boleh kuruihh.=,=



exercise paling efficient? pastilah briskwalking iaitu jalan cam pejalan kaki negara.laju2 weh jangan lenggang kankung , berbasikal juga swimming!:).kalau malas nak keluar umah, apa kata saje2 je campak remote tv jauh2 dahtu bila nak tukar channel kena lari2 amek.takpun naik turun tangga, main polis sentri ngan adik2 mantap gak.keh3.




3) ika macam mana pulak dengan pemakanan?ok jangan nak perasan cam ada orang nak tanya aku seolah dah jadi pakar gila kan.kah3.ok sambung kalau camtu aku cadangkan pagi marilah kita berjinak2 dengan memakan oat.oat sangat bagus taw.eh nestum pun ok.sebab dorang ada fiber yang tinggi, yakni boleh membuatkan kau rasa kenyang yang berpanjaNgan, jadi makan luch pun rasa nak makan sikit je.wah, bagussnye.


malam, tolonglah jangan nak mengada amek heavy meal, 4 jam before kau tidur, kalau nak kurus elakkan amek makanan yang berat, mekdi kfc junkfood lagi no!kalau lapar minum lah susu dengan sekeping dua roti or biskut.kalau nak makan sayur and buah pun dah alhamdulillah sangat.:)


4) kalau yang diatas masih tak berkesan, beringatlah pesan nabi kita, berpada2 lah, makan untuk hidup bukan hidup untuk makan, small but frequent sudah bagus ye anak2.kurangkan porsi memakan, contoh salu makan penuh sepinggan, esok kurangkan kan lah suku sampai kita boleh menten dalam satu porsi yang layak untuk keperluan seharian kita. kalau dah melantak tapi lapar jugak, dah sekarang minum air je.tutup mata kunci semua almari makanan, gosok gigi.at least kau akan rasa eh aku dah berus gigi mane boleh makan dah.aku buat taktik ini ok.:P.



nak slim perlu ke strict makan?.ye nasi sila campak, saya hanya mahu makan lauk.ramai orang buat camni, tak dinafikan ye adik2 juga anak2, memang ada kesan positif kalau diamalkan.tapi kau jangan tak tahu,lepas dah strict berbulan tak dapat nasi, sekali dapat.haa.time 2 lah kau akan rasa nak makan nasi tak henti2, binge eating mak i panggil, dah elok turun 3 kg sekarang tambah lagi 30 kg.so berbaloi ke?minacii.makan je.pandai control sudah.:))


see, mak dan kawan2 baek mak memang makan sayur je..:P



5) sentiasa update pasal berat.timbang berat seminggu sekali ke.ok kejam sangat eh?ok dua minGgu sekali tak pun sebulan sekali, baru kita tahu kedudukan kita sekarang macam mana.baru nak tahu insap kalau tengok jarum penimbang makin ke kanan je.BMI tahu kira?ok rujuk kat sini.incik wiki akan terangkan kau.TEKAN SEKARANG.penting.sebab dari sana kau akan tahu kau kategori keding ke buntal cam aku ke, then baru nak plan berapa berat yang nak dihilangkan dalam sebulan, berapa kalori and so on.cerita banyak2 kang korang mesti nguap2.sobss takmo kawan.





ok itu yang simple, kalau aku rajin aku buat post khas yang memang akan terangkan lebih terperinci pasal tips nak kurus, supplemet yang bagus untuk diambil and alasan sekali, fakta bukan autaa naa..ok cam bias je post nie



siapa yang keding nak tambah selera makan and nak jadi gemuk sikit?
hoyeah.marilah amalkan vitamin B complex and lysine..dapatkan di farmasi yang berhampiran.eh promot ke ni kak?:P



sekarang bila customer tanya pendapat aku pasal produk pelansingan aku mesti terbayang2 nota etika dietitian yang masuk exam tu,tsk tsk. pengakhirannye mesti nasihat depa jagan amalkan ubat2 kurus ni,buat secara natural lagi selamat and berkesan.jadi haruslah ubat slim makin kurang laku di farmasi ini.tsk tsk.hukumlah saya boss,saya tak mampu mengingkari ilmu yang saya belajar.tsk tsk,T-T
boleh dapat award pelajar contoh tak?=')





kerajaan nak buat program senarai makanan sekali dengan kalori untuk budak sekolah.wow.i impressed.tapi adakah cikgu2 boleh pahamkan budak2 ape dia  kalori..haa.dah sekarang tambah tugas cikgu lagi.kalau dah salah terang kan ke lagi ajaran sesat kat bebudak tu nanti.aku yang gedabak besar ni pun baru terkial2 nak paham apa suma benda alah kalori and kaitan dia dalam diet seharian.neway,kinda good exposure,..:))

amek gamba separuh boleh nampak ilusi kurus sikit tak?=')

ini adalah tak best,sumpah tak best.





pengalaman first pegang cashier full time
aku bangg short 50 hengget
sekarang nak rasa camne?
sangat down.
sangat sentap kot.
ya Allah aku dah recheck kot setiap kali nak bagi baki kat customer




hoi.perasaan ini adalah asli.
aku takde duet sekali kena bayar untuk benda yang aku rasa aku buat tak salah pun.
nak kena bayar triple lagi taknak!
ini adalah bangang!
ini adalah tak betul!
ini adalah tak best!




ok ok ika kena kuat KUAT IKA.dah sekarang baru dugaan sikit.besar nanti kerja lagi mesti tak best kan.ouh man.padan lah lecturer suka cakap time belajar paling best.huk3.ok malam ni takde mud.haruslah berendam air mata ber jam jam.T-T

perempuan lebih suka lelaki tua?ERRK.

ok hari ini kita menekankan konsep adakah betul orang cakap lelaki akan menunjukkan stripe yakni belang2 bila dah berumur 40 dan ke atas.hamboi kau pakcik.nie dah kes gedik ni.cubit ketiak pakcik laju laju kang.erk.
ok jangan bias orang tua pun ada feeling nak jugak tanam taman dalam hati
LOL.


selalu dengar perempuan zaman sekarang selalu kahwin dengan lelaki yang jauh lagi berumur dari dorang?adakah pasal perempuan tu yang gatal atau sang arjuna yang kedutan melebihi kedutan di baju sebelum iron yang   miang?jadi.itu yang kita tak tahu.aku lagi lah experiences semua dengan kaum muda juga anak ikan lansung tak membangun tsk tsk.=')



BAGI AKU?
------> lelaki baya2 macam nie atau lebih tepat baya atok kau.dorang mulut manis.tahap ligat agak kemaen lagi ye pakcik.dah sekarang semua lah kan nak tiru salleh yaakob?grrrr



pengalaman?errr..

berapa hari dah kerja, pengalaman kena kacau dengan kaum2 atok memang sangat berkembang dengan pesatnya, tapi tadi paling tak best tsk tsk. pakcik  professor uitm* entah betol ke tak wallahualam* petah betol bercerita pasal pengalaman hidup yang penuh kejayaan, tergangga jap.dah kaen lap aku campak mane ntah.bila dia cerita pasal ANAK belajar oversea lagi besar nganga.manetaw, ade can pakcik berkenan aku buat menantu ke.anak dah kerja gaji 20k ok!WOW!*mate materialistik mula bersinar2*$_$.




tapi napa pakcik gatal?tak perlu kot berapa kali tepuk2 pegang2 saya.fine tak sengaja. lebih dari 5 kali.saya mula terasa seperti mahu menanggalkan kaki and try ada tak bakat jadi pelempar cekera sekarang.mesti best kan.pakcik kan suka tengok tennis.kita tengok betapa tennis nye pakcik menepis itu.=')




saya tak suka disentuh.sentuhan untuk suami je tsk tsk
menciii menciiii!!!



pakcik tersebut pun boleh pulak ajak aku jadi bini no 2.beliau cakap, ape pulak taknak, esok2 kalau aku dah mati kau makan je lah semua duit pencen aku, lepas tu pergi lah kahwin dengan boyfren kau. mungkin pakcik suka melawak kot.KELAKAR LAH LAWAK PAKCIK ni, SAYA RASA PAKCIK COMEL.grrr~ saya pass pakcik kat sarah lah.kah3





itu cerita aku, aku memang allergy sikit dengan arjuna expired ni.rasa cam bapak kot!dah berapa kali kena even entry dulu2 pun aku rasa ada story pasal benda ni.sokey,tapi lain orang lain taste:)
mungkin lah kan, bagi aku kalau seseorang perempuan tu terima seorang laki tua tu.mungkin jugak pasal:




1) kikis..laki tua hidup dah stabil, lagi2 yang kaya duda kau nak takut apa, semua dorang boleh kasi.




2) matang.lelaki mengikut kajian memang lambat matang, mungkin jugak penyebab perempuan pilih yang lebih berusia, dah takpayah pening ngan boyfren perangai kanak2 haktuihh.



banyak lagi, semua kita boleh agak sendiri kan, tapi bagi aku, untuk seseorang perempuan tu jatuh cinta, faktor umur tu sendiri lansung tak menjadi masalah lah.BAGI AKU ok. sebab perempuan tend tu memilih lelaki yang dorang rasa selamat, and dapat meyakinkan dorang untuk dicintai sampai mati tsk tsk.perempuan sangat suka rasa dicintai, jadi yang pandai menghargai lah selalu jadi juara kat hati dorang.tua muda takde hal lah! :)
jodoh di tangan Allah, yang kita dapat tu kira terbaek lah tu!




kesimpulan: kalau korang prefer pasangan lebih tua or muda? jangan tanya 
aku, sebab setakat ni aku macam geng ngan rozita che wan je
takmo laki muda dah!serik mak auww.~






sekarang dah letih pun nak tulis jugak tak kira.-_-"

Assalamualaikum :)

dah kenapa ntah aku nieh, serius aku macam ada sesuatu kekacauan jiwa taw.cam sume benda aku nak cerita kat belog.yeah..im starting to treat my belog like my own bestie!sumday semoga anak cucu juga cicit baca lalu owaaah.gempak kot nek aku dulu.gebang gila semua benda nak cite kat belog.ERRK?-_-"



ok, experience hari fes kerja memang kita akan buat satu penilaian yang kau akan ingat cam kau jatuh cinta pandang pertama, haruslah muka tersebut di cop cop kat kepala napa awak hadir di mana mana nie.ok aku sangat distracted.jangan nak mengarut esok kau tue keje pagi.nak aku tidurkan atas laptop ke?grr.


emm.dunia luar sangat lain lah bagi aku.apa yang aku fikirkan selama ni memang tak ah.rupenya selama nie hanya  noob jadi budak belajar medical line, tapi habuk juga tiada dimana mana,mak dah lap setiap saat, 
boley dapat anugerah pekerja gigih tahun ini.


apa yang aku nak cerita?


1) dunia luar, orang luar sangat inesen bagi aku.untuk kawan2 yg sama2 amek medical line, mereka x 'sebijak' yang kita sangkakan.aku pun baru tersedar, betapa dorang sangat senang nak relies on somebody punye ilmu kalau bab hal kesihatan.aku rasa sangat KURANG bila sekarang.so, pastikan kita jadi cukup mantap, lengkap, bersedia n cube nak jadi sempurna keyh.kesian orang weh, dorang harapkan kau.takkan lah kita nak bersandar kat ilmu yang biasa2 je.wuwuw.naek sem saya akan belajar lebih gigih *gheget2 bantal* T=T



2) fes day kerja dapat jumpa dengan customer muka baek tapi drug addict!bukti? aku dengar conversation dia nak deal 'bisnes' ape ke hey nye yob?bincang speaker on.speaking kunun.kau ingat aku tak paham?ampun2 kita bukan sengaja buat2 lap tapi dengar.kehkehkeh.beli picagari banyak2. alasan? nak salurkan cecair ye pakcik?pandai!clap3



3) masa buat ujian blood pressure kat sorang makcik nie.sekali dia dapat 148/97 tinggi weh!normal 120/80 . saya hanya mampu comment *tinggi ni makcik* perluke makcik dengan pantas rapping terang panjang lebar and marah marah saya,makcik tahu, makcik kerja hospital ok.alaaa tinggi ni mesti pasal makcik jalan2 tadi.jalan2?erkk.penat sangat ke makcik?FINE. saya tak keja kat hospital lagi.makcik menang.CUSTOMER IS ALWAYS RITE1000x!!! *air mata merembes shelow2*.=')



4) satu hari nanti bila dah deal dengan patient sebenar, mesti lagi banyak ragam kan.tiba tiba rasa tak sabar, nak improve diri and berkhidmat untuk sesama hamba Allah.mula terfikir untuk sambung belajar habis degree.and aku jugak sedih gila bila fikir berapa percent je dari 4 sem yang aku belajar nie melekat betol2 kat otak.sedih betol. betol lah orang cakap, pencapaian bukan berdasarkan grade kau.realiti tak semudah menjawab kat atas paper.ilmu kalau setakat baca memang akan hilang and pergi membawa diri tsk tsk.:(



saya dah pandai cari bahan ilmiah kat google sekarang.waa. saya yang jiwang?maaf, dia sudah mati semalam.:)


eh, ini khas untuk sarimi.eh buat susah2 je puji mak kat page nie.yang rebutan mak mentua paling mak setuju!kah3
=,=



kebahagiaan memancar apa maknanya?^_^

YEAYY!
selepas penantian yang begitu memamah usia
dan meragut kebahagiaan
finally aku berjaya dapat keje yeayy.errr.eksaited kemaen.
dah kau kenapa?takyah nak buat muka menguap bersungguh tunggu aku keluar post cakap aku dah resign keja lagi.
mak tahu mak ngox tade ketabahan dalam bekerja sobss.


ilusi  optik kebahagiaan memancar perlu jugak dicerminkan dengan gambar.


tapi macam tak best je.bila kena kelentong bos besar kata saya budak tak sambung belajar tinggi,
ada spm je.dahtu keje tadika berhenti pasal kena pindah umah sobsss.
dia awal2 lagi dah muka firm gila kata takmo budak cuti sem wuwuwu
apa dosa mak, mak nak kije je.tipu sunat aci kan?=')



tobat aku tak pandai tipu ok
bila dah kena tipu sunat camnie.tiba2 feel ahhh sunat lah saya kali yang kedua saya sanggup.errkkk-_-''
tak boleh blah bile fuehh peluh memercik ke serata dunia yang fana 
bila kena test speaking and baca promotion paper yang english.
bila mengedix kat kelas tak henggat meluncur dengan pantas je speaking
* bajet bajet muntah lah anda secara berjemaah*


meet her, leiza maisarah.dah takyah nak gatal.beliau dah ada pakwe.





amek kau, sekali tadi suara haruslah getaran jiwa
 juga terasa macam amek muet yang oral speaking lagi sekali.=')
alhamdulillah, aku and kawan baek aku, leiza maisarah dapat keje pun sal boss besar impressed kitorg ley speaking tadelah mantap.orang kampung mak cakap ok lah.not bad.boley geng ngan usop wilcha.tak sia sia mak ponteng kelas Bi dulu.inilah pentingye english edukesyen.:")




so, esok nak start keje dah.ouh, lupa kita dapat keja kat pharmachy.
kan best kalau ada pharmacist yang muka cam seth tan
 tak pun cam hero boys over flower barulah semangat. 
orang suruh masuk pukul 9 
aku lepas suboh dah lari lari sampai..ekekekeke
 *muka gatal haruslah ditempeleng*



kenapa awak comel?boleh jadi imam tak?kalau tak dah lama seret g lombok.;')


p/s: boss besar cakap dah takleh pakai shawl biji2 tasbih, pesen2.wuwuwu.haruslah belajar memakai tudung bawal secara belit semacam di matrik balik.tercekik ubat dah sedia ada.T-T


dah camne nak cari alasan nak benti nanti.sapa ada idea?T-T. balasan kepada penipu.haruslah sume standing ovation sekarang.LOL






perlu eh setiap kali entry nak tempek jugak muka gedabak awak ika?
-_-"



cinta teragung aku?

Assalamualaikum..(:


wow, adakah ini post jiwang sekali lagi?-_-"


aku tak berminat nak review pasal konsert akhir AF9 semalam yang bagi aku ntah hape hape. sekadar picisan and tambahkan lambakan penyanyi ntah hape hape kat negara kita nieh.laghoo wehh laghooo..elok pun habis. bukan jadi ape pun. tengok Mawi, dulu kemaen lagi kau femes, sekarang buat show pun orang maleh nak tepuk.bahasa aku kasar?hanya pendapat.:)



tapi dalam benci harus terselit sedikit cinta.kehkehkeh.kau harus paham aku, belia tak benci cinta ok.hukumlah saya yang kuat merepek ini dengan menghempuk guna bontot kuali.tsk tsk



cer dengar.ada ke patut aku boleh minat?+__+


lepas tersengguk2 tunggu bila ntah konsert tu nak habes, confirm lagu baru hazama paling tangkap lentuk kat qalbu aku.cinta teragung.lirik dia macam buat aku tersentap ok.sangat meaningful. kau jangan ingat aku muka legend, tapi hati kadang2 nak kiut jugak ok.sobss.


lirik dia macam mana? tunjal2 link nie.hehe


hazama?oh tidak.hanya minat lagunya.:).tahniah lah jugak ye.-..-

i tak maen lah AF ok.nasyid2.kekeke.jangan nak bajet sangat lah kan ika.


dah lama tak jiwang kat belog.boleh kasi can jiwang sekejap tak?ok.kalau acting jadi deejay radio dedicate kan lagu kat seseorang boleh?.opss..dah dah.dunia blogger harus professional, pergi toreh taman busuk kat hati tu.sekeh kang budak nieh.


teruskan kecemerlangan berjiwang. tiba tiba terjumpa satu quote yang aku rasa jiwang tahap jakun dah aku tengok..sweet!tapi maaflah, tak mampu nak tuju kat sesape.single.T-T.ok aku tak desperate ok.taknak pun replacement sekarang.just share.:)






If I never met you, I wouldn’t like you.
If I didn’t like you I wouldn’t love you.
If I didn’t love you I wouldn’t miss you.
But I did, I do and I always will.
 If loving you is wrong, then I don’t want to be right!
If loving you is a crime. I’d like to be jailed for my whole life, in your heart.
I love you. Like a fat kid loves cakes.
If you have 1000 years of age, I just want to have 999 years and 364 days,
 so I never have to live a day without you




p/s: dah tak payah nak if if cinta2 teragung lah kan ika.masuk dapur pergi pektis masak cekodok lagi bagus!grrr~~





SAYA TAK JIWANG SIYES?!

bila perempuan pun sibuk nak review pasal bola =..=

Assalamualaikum (:

ini boleh kita ibaratkan macam kau cubit peha kiri aku dahtu peha kanan pun tacink lebih, turut rasa sakit.serius sebijik sejibik macam mana aku punya eksaited bila terengganu menang piala FA.walhal dalam ic takyah nak menipu anak selangor pure.mungkin pasal dah 2 tahun duduk terengganu kot?



aku pun bukan peminat bola yang tegar, setakat nak gebang kenal khairul fahmi che mat, aci ke nak review penuh 50 muka surat pasal match semalam?=')



pape pun.tahniah kepada pasukan terengganu.u guyss really did well!! gila kentang korang, lagi berapa saat kelantan nak menang boleh pulak si daudsu jaring gol sendiri. ini nama nya kalau dah rezeki tak kemana. masa tambahan dah buktikan kita.eh.usyoo.KITA kan ika..kau pemain jugak ke?haha.ok sambung terengganu memang menang pasal gaya mutu keunggulan sendiri.

KFCM, u bolos 2 semalam, sebijik cam hati i yang bolos dua bila tahu u tunang.tsk =')


satu je yang aku tak best pasal terengganu menang, kalau yang aku baca player dapat hadiah keliling eropah kalau dapat kemenangan berganda eh musim nieh?keliling eropah tu.cam tak syiokkk je bang, i tinggal kuala terengganu ok.even KT paling bandar, tapi cam banyak je lagi kesusahan yang melarat2.



contoh eh, i nak pergi kelas, lalu kawasan yang memang kampung, ayam itik angsa bersepah tu tak kesah lah kan.tapi cam sedih je ada je lagi yang masak guna kayu api, rumah macam nak roboh. tak best kan.membazir kot kalau nak pikir bawak keliling eropah.kalau bawak keliling kaabah sejuuuukk jugak pancreas mak dengar nyah.auwww. hadiah biar berpadalah ye wahai kerajaan terengganu.:). dia dah start tazkirah dah.nak kapas tutup telinga tak kawan2?-..-


daudsu, sabarlah ada sinar disebalik semuanya.EH IKA KAU SOKONG MANA SEBENARNYA?grr~


p/s: kelakar je, tibe tibe daudsu jadi hot gila!banyak page kat fb created pasal dia, kami mahu daudsu jadik datuk lah, kami suke gila daudsu jaring gol sendiri lah.plawok plawok plawok.cam best je nak menempek kegemilangan nama kau daudsu,nak kenal boley?? i dah like kami tak salahkan daudsu gol kan sendiri taw.hihi.eh tak baek2, daudsu bertabahlah!bola itu bulat.*eh, ada kena mengena kah?* =,=


ape maksud peteh and gomo????-_-"



tak payah nak hitam putih sangat lah kan ika.





apa kaitan hp dan peribadi anda?:)



berat bahu memikul
berat lagi mata yang memandang.


thumbs up!sekarang takde lagi keraguan kenapa bahasa melayu awak B3 SPM dulu ika.peribahasa juge tunggang langgang.haruslah mengucapkan selamat tinggal pada A.tsk tsk.eh, kenapa perlu sandarkan kepada kenangan nieh?cukup cukup.kau hanya memalukan orang gombak..-_-"


rindu kepada kamu seorang,
masalah btimpa hati berperang.


ewahh3, pantun pun ade ciri ciri taman je.ape kes?kahkahkah.masalah masalah. dulu sorang.sekarang sorang lagi.sudah sudah lah tu.aku dah tak larat duk melayan perangai hangpa.kalau dulu aku madukan kau, boleh jugak lah kan nak emo, sekarang dah aku setia kat hang sorang je. pun nak wat masalah.apa kes sayang?ops.fine.buat masalah.TAKNAK SAYANG KAU DAH!.


tak payah nak buat cerita hot.its all about hp je ok.kalau dulu yang satu dah rosak.salah siapa jugak, hari hari kena free kick sampai jatuh terlentang kat bawah katil setiap pagi hp mana yang tahan sobss sobss.*tangan ke dada mata keatas*

almarhum hp maxis.beliau adalah mangsa kekejaman selepas sering berdering riang setiap pagi
maafkan beta.T-T

the only hp pun nak wat hal jugak.tahu lah kite dah kapel lame.dari aku habis spm.kau dah taknak ngan aku ke hp?takmo lah buat hal camnie.nakmo nakmo.pah ceroh hang gapo? *selalu hang kenape?*.tibe2 rasa brutal bile cakap even sepotong ayat ganu.kah kahkah.gilo!

bakal mangsa kedua.bertaubatlah ika.T-T

jadi sebelum kau jadi almarhum baik aku abadikan gamba kite together gede.at least kalau kau dah kiokk nanti boleh lah aku mengusap gamba kenangan kita seolah kau masih di sisi kuh.tsk.=')


ok saya paham anda memerlukan baldi.sobss.bagilah kite SS sesaat dua sebagai model hijau alam sekitarku..:")


hp aku hp biasa je.xde makna gune hp up.kalau beliau tak rosak alamat  sampai kesudah lah aku tak tukar. sayang kot, first duit gaji beli sendiri ni.sentimental value beb.aku tak kesah pun orang cakap ketinggalan.:)


orang cakap hp melambangkan peribadi kita jugak tau, contoh kalau kau kuat main game.dalam hp kau mesti banyak game.eh.tu cam baby pun tahu je.nah pipi saya,lempang lah saya secara berjemaah.='), contoh kali nie lebih realistik, ok cam aku, peribadi= simple.OK SILA JANGAN PERTIKAIKAN,jadi asal boleh main sms, gayut, tahan lasak dari sepakan and lempangan setiap pagi.itu dah cukup.hp up mungkin melambangkan peribadi yang lebih complicated.(sumber: ikatipukorang.et.al)


perggh rasa puas menempekkan muka segedabak and pukal camnie.bahaha


motif post: sayangilah hp kau.sebab hp sekarang cam nyawa kedua.penting nockkss, tak kesah lah mahal ke murah janji boleh guna.


p/s:hp baru nak yang kamera secerah dslr, takmo touch2, kuman.biar kalau nak mesej orang pun, dia yang taip sendiri ikut signal dalam otak.ada ke hp camtu?ok.sila masukkan dalam senarai hantaran.(-_-")




eh lupa, ayah tercinta.HEPI BUFDEI!semoga umi membelanja kita sekeluarga dan boleh makan sehingga perut bulat esok.aminn,,YEAYY:P


Mid-Year Giveaway by Nisa Menaip

pasal aku blogger yang suka menyorokkan diri di ceruk2 pelosok dunia dan  bajet zuhud.jadi aku tak suka nak masuk mana mana contest.tapi hari nieh aku kalah.sobsss..nisa, hang lah penyebab aku goyah attitude zuhud dalam dunia belog ni taw!-..-

aku nak masuk contest nie sebab aku dari dulu agak suka stalk belog nisa.dia comel..jealous jealous..grrr..*sumpah bukan bodek*haha.satu lagi pasai contest nie tak memerlukan aku hantaq pi kat cikgu bahasa melayu tengok grammar betul ke senget.boleh ke camtu?hekhek!

dan yang paling penting, mestilah pasal hadiah dia yang masyuk!jadi apa lagi tunggu orang orang kampung sekalian!kita serang inii contest!!!!!


kelik kat banner yang cun nieh kalau anda mahu tahu lanjut!>-<




sponsorship yang generous:)
nak tengok apa hadiah yang menanti pemenang?
----->hadiah sape taknak bai.!!! kelik sekarang!




tag:


even tak di tag anda juga dijemput masuk.
ayuh!kalah menang lain cerita.tunggu apa lagi?MOH!

good luck everyone!^^,