ya Allah lamanya tak menjenguk belog kesayangan mak nihh...
ampun maaf dipinta..kehidupan amatlah hectic gile sekarang!
banyak yang ingin aku coretkan
tungguu~~~~:D

that's when i love you.



The more I learn, The more I love
The more my heart cant get enough

:)


nothing related to my real life.
do please listen to tis song..:)


p/s:psstt....dun make a decision based on temporary feeling!=,=

2 years from now...

sesekali ku rasa teringin...
melewati sesuatu yang kurang pasti...
ecehwahh..dah sekarang pandai dah nak singing lagu2 lame an.keh3
dalam banyak benda yang aku fikir kan lately.
aku sangat teringin nak satu benda
tapi berangan itu harus..
sekarang macam makin meluap2 sangat nih..


2 years from now....
master in dietetic at university of queensland, aussie..
wut do u think of?
thinking of d future..
which is better, terus sambung belajar o keje dahtu kawen dahtu angkut sume anak n laki sama g sana?hoho
lagi setahun nak abes theory..setahun lagi memang tak ah..dah kena buat praktikal kat hospital..
so, tade salah kan nak mengedik pk dari sekarang?
ini macam satu keinginan yang macam budak2 yang teringin makan cecoki.
ha camtulah!
btw,aku minat psiko kot actually..adekah perlu melompat course camnie??-_-"




ramai cakap habeskan degree dulu baru nak fikir ape yang kita nak buat untuk future.sokeyy.i memang suke memandang kedepan dulu..:)..aku memang nerd suka belajar n suke berangan grad uni oversea n jadi pakar dietitian yg komersial sumday..















kadang kadang kita perlu berangan untuk sesuatu yang tak pasti pun kan.betol tak?sape sokong sila hangguk sekarang..insyaAllah ada rezeki impian termakbul.kalau tak pun anggap je lah Allah dah menetapkan sesuatu yang jauh lagi baek untuk kita nanti kan..:)


aku manusia dan aku juga ada impian..kamu?:))

p/s: takziah untuk dua lecturer kesayangan yang kehilangan cahayamata depa after sehari dilahirkan..semoga pak kiyai n puan yati lecturer yg terbest kat dunia yang fana nih kuat k!!sumpah saya pun sdey denga nihh..
yang hilang akan berganti.insyaAllah.al fatihah untuk arwah baby tuh.kami akan sokong dua lecturer kesayangan sampai bila2.
nak balik ganu.jumpa puan n pak kiyai.:(


money vs happiness.

Assalamualaikum...(:




semalam ada sorang customer ni taw, boleh aku kategorikan sebagai pangkat pakcik2 jugak.tapi dia smart, speaking tak henggat.umur nak 50 dah maybe? at fes aku macam annoyed gile nak layan kerenah dia..aku sibuk melayan orang yang beratur panjang nak bayar, yang dia pun sibuk gila time tu jugak nak tanya ubat apa yang paling elok kena makan untuk penyakit gout dia tu.suh tanya kat pharmacist takmo pulak.mungkin dia nampak aku paling berwajah dokter kot? (*^*)





gambaran pakcik.tehehe.smart sangat pulak.-_-"






tak cukup dengan tu, pakcik tu pun sibuk time tu jugak nak isi borang buat member card.siap nak suruh aku yang tuliskan sebab katanya matanya silau, payah nak tulih...melihat kepada customer yang boleh diibaratkan seperti keretapi panjang hingga ke negeri bangla, and farmasi yang short staff nak layan customer, aku memang agak bengang, pakcik yang mulut petah berkata omputih, juga mengaku pegawai kerajaan yang berpangkat ni saje je ke nak test aku. tapi aku tak marah, senyum je.comel tak comel kau rase?=')






bila dah setel sume nya, and customer pun dah say bye2 to farmasi and ika si pekerja yang cool, eh.kenapa tak boleh nak serius suke nak distracted ni?ok kita sambung, lepas tu, aku tengok pakcik tu tetap tegar je taknak blah2 dari sini. aku pandang je.tapi jangan risau, pandangan mata ini takkan turun ke hati pun.dia cam faham je, dia cakap nak tunggu pakcik amin, sape pulak ni.ouh kawan dia rupanya, pegawai perhutanan.emm.orang besar2 jugak dorang ni.aku tunduk buat2 sibuk tenyeh pricetag kat barang.inesen sungguh.hehehe






tiba2 kan pakcik tu meluah perasaan kat aku.jangan piki bukan2 weh, jangan nak buat pasal tetibe pakcik cakap i love u aku pun balas i luv u too.memang nak kena kejar dengan pakcik razak ayahanda tercinta lah.haha..BUKAN.dia bukak cerita tanpa dipinta.dia cakap penyakit gout dia dah semakin menjadi2 sekarang, makan ubat yang salu doc prescribed pun dah tak jalan. dia tanya aku, kalau stress sangat pun ada kena mengena ke dengan penyakit tu jadi lagi terok omaigod ke?.em, aku senyum je, nak bagi pendapat pun, aku takut, ilmu tak cukup, aku ulang ayat suh dia jumpa pharmacist kat belakang. dia senyap je.






dahtu dah tak senyap balik pasal dia dah setat bukak cerita balik, how stress dia, bila siblings dia sekarang berebut2 harta sampai naik court.dulu b4 mak dia passed away, dia lah yang jaga and bayar semua cukai tanah mak dia, dahtu bila mak dah takde, semua tuduh dia gila harta.adik beradik bersatu untuk lawan dia sorang.padahal dia cakap dia taknak pun semua harta tu.aku nampak kejujuran dari riak dia. tapi aku taktaw nak komen apa. perkara camnie kan sangat sensitif, kang cakap lebih2 kang, pakcik terguris lantas air jernih tumpah ke pipi sape nak pujuk? tisu takda dijual disini.=')








pengakhiran pakcik amin kawan dia datang n dia sempat beli beberapa ubat yang memang mahal2 belaka.masa nak bayar dia keluarkan duit gile belambak n berkepuk2, tiba tiba drama berlaku lagi, ada gamba sorang pompuan terjatuh.terkeluar dari mulut pakcik ni, pasal pempuan proffesor ni lah hidup aku lagi jadi serabut.sejak si prof ni tinggalkan aku hidup pakcik lagi jadi tak menentu.pakcik amin kawan dia just tepuk2 cakap saba, u ni lupekan lah semua tu.aku senyum lagi.mulut becok mungkin lari dipinjam angelina jolie.










aku terpikir, tak memasal aku buat kesimpulan kisah hidup pakcik tu, kena tinggal dengan bini yakni prof, dahtu mak meninggal, kena tuduh gila harta, di sue oleh adik beradik sampai naik court, dengan penyakit yang menderitakan dia lagi.takda orang amek berat lagi.. oh..berat nanang penderitaan jiwa kau pakcik.tapi aku respect gila dia, dia tetap mampu tersenyum and tabah.padahal aku ni, cengeng je, bila shot sikit dah down, bila result test terok dah rasa apehal aku paling malang kat dunia ni.see, ramai je lagi orang lagi tak bertuah dari kita kat dunia ni.pakcik mungkin bertuah dari segi pangkat dan kekayaan, tapi kebahagiaan? so sekarang rasa nak percaya tak kat pepatah kebahagiaan tak boleh dibeli dengan wang ringgit?




money versus happiness, which one u might choose?:)








maksud kebahagiaan bagi aku?hehe..mungkin kalau berjaya jadi super dietitian U51 pun dah ok, balik kerja anak2 and suami sambut dengan riang gembira, hujung bulan berkumpul dengan adik beradik kat umah umi ayah, tak pun lawat mentua, dapat suami best and boleh masak same2.kah3 and paling spesel tentulah frenship dengan BFF tetap tegar dan rapat, buat reunion jemput laki bini same.ewah ewahhh..best gila impian bahagia aku, ternilai gila dari hadiah dapat mini cooper merah/pink idaman hati! *gila pk future dah aku!*.kah3




tetap idaman sampai ke anak cucu!<3 <3 <3






maksud kebahagiaan bagi kamu pulak?duet berkepuk?belajar sampai dapat gelaran doc? ke anak sepenuh stadium bukit jalil?mari berkongsi..:)))



ciri ciri menantu pilihan.ye begitulah.-..-

 Assalamualaikum.:)

adakah ia nya seperti won bin cinta pertamaku?=')


even tak segempak AF or mentor, semalam imam muda musim kedua dah melabuhkan tirai kan.eh korang tengok tak ni? fine..aku pun baru je tengok tang nak abes2 ni..-_-". padahal umi aku haruslah jadi peminat utama juga setiap minggu gebang suh cari bakal laki yang persis imam2 muda ni.err..umi..errr..errr.. *damn speechless*. T-T



tapi aku rase program berilmiah camnie sangat bagus taw, ok dah rasa bahanng nak membebel meluap luap tarik nafas..fuhhh..ok dah cool sikit...ok kita sambung, bangga kot, tengok ada jugak pelapis dari golongan anak2 muda yang arif bab2 ugama ni..


aku suka yang abang sebelah kanan tu..*muka tersipu2 seprti cipan yang sembelit*..:p


tengok cara hasan and nazrul berhujah semalam, gua dah gamam abes dah.kenapa?sebab even soalan dalam arab pun dorang boley translate ilexx je der, siap elaborate and sama sama berbahas lagi. nak bercakap pasal agama bukan senang lagi2 nak keluarkan setiap hadis. kita ni satu juzuk pun belum tentu hafaz lagi.dorang hadis pun boleyy ingat, padahal umur trangg..hanyalah add on yg boleh dibilang dengan jari tsk tsk, ni yang tiba2 rasa nak apply masuk sekolah pondok ni.err?-..-


sebelum keputusan diumumkan, aku betting ngan luqman, ecehh..comel lah tu bet sal imam muda..memang ciri2 anak2 soleh solehah abes lah.haha..personally aku sokong nazrul si guru besar yang comel.ehem3.fine dah setat miang.. sebab kenapa? sebab muka dia.eh.kenapa alasan mengedik sangat ni?kah3.ok serius aku suka sebab dia sangat pandai dalam berhujah. lancar, terbaek dari felda.


 luqman pulak sokong hassan and yup he's rite..hassan si lecturer yang menang. hassan pun terer hape.mengaji pun gila kentang best, ada ke patut luqman nak anta rombongan meminang hasan bagi pihak aku.ini yang dikatakan seperti baboon nak pakai gincu MAC, lansung tak padan, saya sedar diri.haruslah berlari ke bilik dengan esakan air mata.kahkahkah.=')



bangga kan kalau diri sendiri yang camtu? rupa not bad, cita2 tercapai, ilmu agama penuh di dada, peribadi muslim, zuhud je padahal masing2 berjaya, dunia and akhirat seiring.camne ye dorang boleh sangat seimbang camtu?..sangat rasa kurang and rendah diri kalau nak dibandingkan dengan depa. sekarang jugak aku rasa nak apply jadi mak angkat depa, lepas tu touch perot mana tahu rase sejuk ke?='). 

hassan si juara, semoga terus memartabatkan agama di persada dunia.Allahuakbar!!!er ika?-_-"

fatahmox masuk imam muda jugak dok!!!aigoo..ingat kau dah buat plastic surgery aku tak kenal lah?
cepat tanggalkan topeng!kah3


imam muda best!sile buat setiap tahun lagi! majulah agama islam untuk semua sekian.:)


sebab dah pukul doblas, anak dara ini masih berbaju tidur dan berbedak sejuk penuh di muka, perlulah diberi hukuman dikunci di dalam bilik bersama anak2 kucing..jangan..mak rela disumbat dalam almari penuh makanan dari kucing!..tsk tsk. ToT...petang ni kerja tapi tak sedar2 diri lagi!hehh..camne nak masuk program ustazah pilihan ni?kawan kawan marilah bertazkirah se dua kepada beliau.assalamualaikum!=')