rindu :)


Hye!
:)


sapa kata nak move on tu senang?
susah ok..
lagi2 bila melibatkan orang2 yang kita memang sayang gile..
huwawa.memang suke tacink2 ni sebenarnya 
hehe :)


rindunye dekat geng unisza...
GENGMOX ni dekat di hati betol
which i cant described how much my love poured for them
ecececeh.but yeah, to speak on the truth aku sayang gile diaorang wehhh





emy...kawan lelaki yang fes sekali rapat masa dekat unisza..
jiwa kitorang macam sama
banyak kite kongsi kan mox?
masa break up memang semua pun cerita dekat mamat ni.
masa sakit menangis2 cerita kat mamat ni
haha.bergadoh pun boleh tahan
masa masing2 pegang jawatan dalam persatuan stat lah konflik2 kite kan hehe
but u know what? i miss u a lot. i mean our memories:)


fatah..
bile dah start renggang dengan emy..
memang rapat gile dengan mamat ni
dari dulu smpai skrg..
matrik sampai masters
kuat betol jodoh berkelas kite mox.haha
dia ni best gile.seriusss.memahami pompan
salu teman aku g shopping xboring shopping dengan dia
sebab suke bg pendapat membangun 
hehehe
mox, bukan takat shopping ok.
orang cakap muka kite nak dekat serupa
ramai jugak ingat kau ni pakwe aku sebab kite berkepit sokmo
but jyeah, kau memang one of important person in life
thanks for everything.syg kau gile:)


ikram..
xboleh ni letak gamba berdua.
kekgi makwe dia mengamuk.hehe:P
dia ni pemalu orangnye
aku x rapat sangat tapi sebab in geng kan
aku salu jugak ambik tahu hal dia.:)
yang pasti senang mintak tolong dengan dia..
baek budaknya..xkedekut :)
aku suke ikram.sebab dia pandai layan budak2 dgn orang tue
sejuk hati :)


mira..
rummate dekat 3 tahun jugak
seronok bile teringat time bahagia dulu2..
mira ni kuat study,so automatically dia mmg booster orang pemalas macam aku hehe
karang bile letih study start lah kami cerita impian perkahwinan
haha
salunye cerita masa pukul 3-4 pagi
xboleh pagi lagi ke?
ahaha.pernah juga renggang sekejap.tapi alhamdulillah
our frenship being so strong hehe
best ngan dia sbb hidup sume teratur.sayang kau jugak mox.:)


 rai..
si kanan sekali
budak sabah..budak banyak cakap
yang tiba2 datang rapat dengan aku msa2 mule2
hehe
pergi mana2 dulu mesti dengan rai
before rai jadi MPP lah..rai ni one of organiser dalam geng jugak
salu jadi kapla kalau nak g mane2 memang dia semngat lebih
sama macam aku.aku dapat rasa rai sayang gile geng ni
:)

tadaa..habes dah aku describe sorang2
padahal rasanya dalam belog ni memang salu gile cerita pasal budak2 ni
kalau salu cite ulang2 ape maksud dia?
mestilah dekat di hati!
hehe:)

ni semua gamba masa fes hang out
masing2 malu2 lagi..tapi it happened to be so memorable
kan kan?

perangai budak2..
muka budak2
hehe









video makan jagung ade lagi aku simpan....rinduuuuuuuuu





sekarang ,
masing2 dah ada jalan masing masing
emy dengan rai dah jadi nutritionist GNC,
mira research officer dekat IKU,
ikram misteri sket, but i know he's doing something great.aku tahu kau pandai buat duit.
hehe
aku dengan fatah je still belajar masters dekat UKM


kite makin jauh..
tapi aku harap sangat someday kite semua dapat bergabung..
and ulang balik semua kenangan manis ni..
rindu.serius aku rindu!
kawan- kawan..
jaga diri kat mana korang ade pun.
ade umur panjang kite jumpe lagi.
aku doakan kejayaan kite bersama
sayang korang!
:)

marah :)

marah orang, benci orang, tak suke dengan orang..

kadang kadang kau kena control jugak.

kau kena ingat kau bukan tinggal seorang kat dalam dunia ni.tak semua orang kau suke, n tak semua orang suka kau.fitrah, kau takkan dapat lari
:)

kena ingat, masa kau senang masa kau marah mungkin kau pejam mata express segala marah benci,maki, lupa segala good memories.

pernah fikir masa kau jatuh?pernah fikir perasaan orang yang kau marah?

kite hidup saling berpegang. kalau kau jatuh. harus ada tangan yang angkat.

kalau orang itu yang tinggal.hanya dia yang mampu nak bangkitkan kau.mampu kau nak telan segala maki kau? 
senyum.
:)

matanglah, setiap orang ada perasaan marah, kau aku dia. cuma yang membezakan cara kita mengawal
tak perlu tambahkan amarah, rasa bangga menang bila mampu sakitkan hati lawan. kita semua dewasa..
buang yang keruh ambil yang jernih.
hey kita bukan budak budak lagi lah!
so, chill!
:)

bukan yang dulu

one thing is..
bile aku dah diapit kiri kanan dengan orang2 yang ade tapak kukuh dalam hidup..
yang nampak visi dalam hidup
yang mula faham tujuan hidup
aku terbukak minda.
termotivated sikit


tak tahu kenapa..
sekarang focus aku memang dalam otak ni..
study study study..


aku fikir,
bab berkasih yang dulu pernah menakluk otak ni pelan2 ketepi


yeah, it's good to have 'dr' title in front of ur name kan?
esp in young age.
suka, senyum sesorang.


mak suruh sambung..makcik suruh sambung
aku jawab?
tunggu aku selesaikan satu satu dulu
one step at a time.
senyum.
:)

p/s: 
aku harap ini bukan tahi tahi ayam. aku tak rela jadi mat jenin.
biarlah aku jadi aku dalam realiti .amin.
psst hari ni hari jumaat.mungkin langit tengah terbuka masa aku alunkan doa ni?
:)
salam,
tak tahu kenapa terasa nak mencoret kat sini..
walhal dah bertahun tinggalkan belog keanakan ni:)

dan,
tak tahu kenapa rasa buntu sangat..
rasa macam pening nak cari jalan macam mana
ya Allah, angkat doa aku ya Allah..

sedih sebenarnya..dah lama rasa mengidam nak apply tenaga pengajar muda UiTM,  (TPM)
aku tak tahu..tak tahu sejak bile hati mule minat ke arah mendidik bangsa ni.
mungkin bile hati terdetik denga cakap umi ayah
depa kata aku tak sesuai kerja kat hospital, aku senang sakit
 immune system aku fragile,
sedih.pedih.impian aku.dari kecik..sejak kecik..sejak ayah kenalkan aku dengan dunia hospital..
aku, jatuh cinta.

pelan pelan aku digest kata-kata umi ayah
pendidik...
bekalan dunia.bekalan akhirat..
aku pupuk cinta itu dalam hati.harapan tu walau tak besar,cukup aku sorang yang rasa tinggi nya harapan tu


alih alih tgh eksaited nak apply,
" Calon yang telah memulakan pengajian (samada secara sambilan atau sepenuh masa) dalam peringkat pengajian yang dipohon adalah TIDAK LAYAK untuk memohon biasiswa ini."
jatuh, semangat jatuh sedikit.
=(

perlahan..
naekkan semangat..teroskan perjalanan
yakinkan diri, rezeki tu tak terjangka kan?
kecewa ni mesti aku tepis!yakin rezeki lebih besar sedang menanti..usaha+doa+ tawakal


aku sangat perlu...sangat perlu kan MU. semalam.hari ini.selama lamanya.