sleepingyg TAKbeauty.

motif gamba?: saje.sebab tengah rase lapau tahap makan orang.


hUduhnyer perangai kite hari ini awak2 oi....
ade ke patut..cube teka kita dah buat ape sampai kite menyesal n rase nak sebat je diri sendiri dengan rotan panjang cikgu disiplin sekolah tue....cepatlah..teka..ok dah eh?

MAKAN BANYAK?
tetttt..salah ok.kite diet sekarang.-_-"


TERSEPAK roomate sendiri????
oh tidak2..wanita ayu ade cop sirim cam kite tak layan benda ganas2 ny.hee~


NGORAT PAKCIK LEMAN BOSS BESAR KAFE berambut sejemput ala2 model yun nam hair care before treatment YG ADE MERCEDES BERIBU2 BIJIK TU???
oii...ini sangat tipu.kite masih berperang manje g ngan dia sal dy kasi kite harge mahal rm4.80 hari 2 ok.

dah lah asek salah je.nak emo lah camnie.teros nak gtaw jawapan sebenar dengan muke yang berseri2.

DENGAN INI DIMAKLUMKAN KITE DAH MEMONTENG DUE KELAS DISEBABKAN BANGUN LAMBAT.eh.besarnyer tulisan.nampak sangat budak skema tak penah ponteng kelas before nie,dahtu show off cam nak mati.haha!

oleh sebab kejahatan yang dah dibuat jadi dengan rase bersalahanya teros bukak google engine cari pasal kelebihan tidur yang lena yg WAKTU MALAM je.kau takpayah nak gembire dahtu berangan nak tido pas sebulan baru bangun.kau bukan sleeping beauty ok.sile tampar muke sendiri untuk mendapat kesedaran yang jitu.terima kasih.(:


Allah S.W.T berfirman yang bermaksud:
Dan kami telah menjadikan tidur kamu untuk berehat. Dan kami telah menjadikan malam (dengan gelapnya) sebagai pakaian (yang melindungi).

KELEBIHAN MENDAPAT TIDUR YG BERKUALITI N LENA PADA WAKTU MALAM.HA INGAT MALAM.MALAM.
ok,cukup prof tak muke ika nak mengaja arinie.ok sgt bajet dahtaw.





1) Ingatan dan proses pembelajaran – Tidur yang mencukupi boleh membantu menyusun ingatan. Begitu juga, ia boleh memulihkan ingatan seseorang. Selepas kita belajar sesuatu yang baru, tidur boleh melekatkan ingatan tentang pembelajaran tadi dalam fikiran, kerana ingatan bawah sedar kita tetap bekerja walaupun kita tidur.





ulasandariygwajib:eh tibe2 rase taknak lah menyesal ponteng kelas sal TERtidur tadi.*muke semangat nak ponteng lagi*.hik3

2) Menstabilkan emosi, penampilan dan tingkah laku – Bahagian otak yang mengawal emosi, membuat keputusan dan yang mengawal tingkah laku akan berehat semasa tidur. Tidur yang lena sangat penting untuk menstabilkan emosi pada siang hari. Seseorang yang tidak cukup tidur akan bersikap pelik dan mudah kecewa.





ulasandariygwajib:ha..denga tu.yg sek2 nak emo tu.pasni korang kasi je ubat tido ok.maksud jahat nak suh dorg benti emo.tau dah.maksud baek nak tolong menstabilkan.mulia2.buat tau.

3) Mengawal kegugupan – Sebahagian pakar menyatakan bahawa neurons (sel-sel dalam otak) yang digunakan dalam sehari dibaikpulih dengan sendirinya semasa tidur. Apabila tidak cukup tidur, neurons tidak dapat bekerja dengan efektif dan akan menyebabkan seseorang mudah berasa gugup.





ulasandariyangwajib:mungkin tido boley dipraktikkan expeseli untuk korang yang sek nak mengelabah tyme kena present sensorang.dari gugup baek tido.dahtu xmemasal kena baling kasut.padan muke.

4) Membantu sistem immune (pertahanan daripada penyakit dalam badan) – Kajian menunjukkan bahawa fungsi pertahanan badan (melawan penyakit) meningkat semasa tidur. Tanpa tidur yang mencukupi, sistem pertahanan dalam badan manusia akan menjadi lemah dan tubuh akan mudah dijangkiti penyakit.






5) Membantu pembesaran dan perkembangan – Hormon tumbesaran dikeluarkan oleh badan semasa tidur. Oleh itu, tidur amat penting untuk untuk proses pertumbuhan fizikal dan mental yang sempurna. Tidur yang lena juga membolehkan otak mendapatkan rehat yang diperlukannya untuk mengembalikan tenaga yang digunakan pada waktu siang. Semasa tidur lena, aliran darah ke otak akan berkurang dan ia akan terus mengalir ke seluruh otot dan memulihkan kembali tenaga fizikal.

ulasandariygwajib:tertanye kat diri sendiri.eh,aku dah pandai stayup dari kecik baby ke?takcukup tido sgt ke apsal kontot je diri kuhh ini?tacink lah.tsk tsk.T_T 
mode:merindui KL tersgt.jahatnye perasaan.baru seminggu kat ganu dah rase cam beribu tahun.uhuk3
homesick weh~!

p/s:berilmiah x post kali ny?angguk lah angguk lak.hihi.*gelak bajet cute mintak penampor*btw,mase semakin menghimpit,mungkin dah tak boley salu update dah.rindu2 kite yer~~~study smart n tc everyone^^


love,
zulaikhayg berat bawah 48kg lagi.hihi

bile raye anda gemok.

"hye,
saya rase saya kurus.
tapi mesin penimbang saya cakap saya penipu..
dahtu dia sabotaj saya tunjuk berat kaw2 sampai saya rase nak penyepak dia."



adekah anda mengalami masalah sebegitu d hari raye ini????
ok,dah agak.jangan angguk depan laptop sorang2.
kau ingat aku nampak ke?haha
yang ade masalah camnie..dah2 jangan nak emo2..tacink2 lak sekarang nie..
dah2..aku grade 5 sem g..g register jadi patient aku cepat.CEPAT.SEKARANG JUGAK!

hye,saya zulaikha.bakal dietitian anda.;D

motif sebenar entry nie mestilah bukan semate2 nak cerita pasal kau gemok aku kurus. tak.. pun bukan pasal kau huduh aku cantek..tak..tak...kite kan dah janji hari tue..kite nak update sal entry raye. so..sekarang..kite taknak lah hampakan awk..kan..kan....hihihihi...
*emosi mgedik tibe*

cakap pasal raye..how's ur raye??mesti meletop kan..baju liplap2 kalah m.daud kilau.tangan penuh emas kalah mami jarum..mesti camtu kan?.mak bese2 je nyah...x glamer cam u'ol pun...mak nak citer pun..cam malu2 kambing jek ..kang korang kater mak syiok sendiri pulak kan..so..tengok je lah gamba2 raye mak yg dah basi berkurun2 sal dah publish kat fb pun.hihihi

eh,cam knal je pic?hehe..fes raye ok.oren aumm3 gitu.

nie mak knal kan..anak ikan mak.eh silap.anak fes mak.hik3..haziqah namenye.;p

ny lar fam kite,kite takde lah oi,sbb kite amek gamba.

nie lah pompan2 dlm umah kite.akk kite.umi kite.kite.:)

nie raye ke 2 ok.yg laki 2 adik plg kecik kite.nabil namenyer..^^
ha...mungkin itu je pics yg mampu den nak share haa...share lobih2 kang jadi muzium lak belog den..haha

raye hari tu kan..kan..kan...kite ade sedikit kepelikan yang nyata lagi ngosh..awak nak taw x ape?ok.kite citer sekarang jugak.

peliktapinyata 1: akak kite dah pandai pakai bulu mate palsu.geli nyer die.adekah akak kite berangan nak jadi rozita che wan???info:kite gelak guling2 bile makcik kite bahan die kaw2..tanye bangun  n bsiap dari pukul 4 pagi ke semate2 nak panjangkan bulu mate!haha..ish3..kamu2 takyah tiru taw action geli camtu..syukur je ngan bulu mate even kontot yg Allah kasi ok.-_-

peliktapinyata 2:orang sume.ok.bukan orang sume..tak baek menipu.kite betolkan..certain dari sedare2 kite..kwn2 umi ayah kite sume sibuk2 nak tanye kite bile nak kahwin.aiyooo..apekah?adekah kat dahi kite ade tampal ayat camnie.."hye,saya sgt gatal,saat ini jugak nak kahwin.umi ayah izinkan boleh?' ade ke?kalau 
takde.jangan sogokkan kite ngan mane2 lelaki ea.kite nak blaja dulu..heeee~~(ea ke ny ika?;p)

peliktapinyata 3:kite punye bufdei jatuh mase hari raye ke 5 (14sept).maknenyer sume adik beradik kite.kawan2 kite.sedare mare kite mesti dengan jayanye dah kumpul duet raye banyak2 kan?tapi kite rase sedih lah.seposen pun kite x dapat.adiah ape lagi.nak nangis sorang2 kat penjuru katil lah camnie..ToT. nasib baek ramai wish..kat hp..fb...kelukaan dan kedukaan ewah3 kat hati kite pun lenyap sikit.hihi

peliktapinyata 4: kite rase kite dah makin pompan lah sekarang.kite cam dah makin suke nak masak.ok.jangan jeling kite camtu.kite buat kueh raye 5 jenis ok!

sekarang dah x pelik dah.kite nak cakap lagi.tapi kite takut awak muntah bace.jadi kite nak cakap camnie je..awk2..selamat hari raye.dah cakap dah ari tue kan.so,nak tambah sikit je lagi.awak2..cukup2lah makan tue.CUKUP.jom stat puase 6 dah jom..awak dah start ke???..selamat beramal~~~

p/s:bahagie nyer dpt jumpe ramai org raye nie.dak sekolah pun.dak matrik pun.sedare pun.heee~~encik tubuh badan.kite mintak ampun taw.kite taw kite dah gemukkan awak.kite dah insap nie.balek ny kite janji kite diet k!heee^^

nie kawan2 baek skolah kite.k.long diana and akak lang leiza=)

adik kite kate kite gile.sebab suke amek gamba xd bibir.sile jangan angguk setuju.



rase makin takut untuk menulis...
rase mcam sudah semakin ramai stalker..
owh..owh..zulaikha mmg salu jadi juara SS sedunie.
sape kate ika bajet die kne kasi duet raye..
takpe..mungkin kne kurangakan sedikit kontroversi di belog selepas ny..
entry2 yg kecoh.emo.tacink.
sile masuk dalam draft..CEPAT.MASUK SEKARANG JUGAK.


camat ari raye every1!!!
nanti kite update laen ea...skali dgn pics raye yg cun2..muah3

love,
gadis insap oi..dah puase sunat tyme raye ke 3..;D

pstt..pstttt..meh jap...nak cakap nie..

dgn ini saya memaklumkan,.............
raye..jatuh pade hari jumaat bersamaan 
11 September 2010..
oyeah!!!!!
jadi.. perlu wish......

SELAMAT HARI RAYE AIDILFITRI EVERYONE!!!!
MAAF ZAHIR JE K...BATIN X PERLU KOWTT..ngeee~~~~~
D MANE PUN ANDA BERADE..SILE JAGE KESIHATAN DIRI,KELUARGA AND MASYARAKAT..
0-0 ehh??heee...=)

>tsangat ikhlas dari zulaikha .suami.dan anak2.hahahaha;D

saye x jadi dietetian lagi..jadi dgn jahatnyer mahu menyeru sume makhluk untuk bersame2 menggemukkan diri sempena raye yg mulie ini ea?hahahahahaha..^,^

jap,ade soklan..sape balek kampung raye ny?raise up ur hand plizZzzz..ok..anda sgt dibenci saye!!!!(-_-")
till den,daaa~ ~ ~


knagan beraye d kedah..tsk..tsk..T_T

bersame anak2..;D



p/s:kpade adik angkat kesayangn ,fatin sajeeda yg berade d australia..n xdpt balek braye thun nie..btabah ok..slmt mnduduki xm..chaiyok!jgn sedih2 k..t raye akk anta 'koyok' spesel..syg adik!:)

pssttt..30 things about women that men NEVER know...


HEY KAMU,SILE BACE CPT!..LEPAS 2 COMMENT,BETOL KE X..CEPAT!

>30 PERKARA PEREMPUAN X SEMPAT BAGITAU LELAKI...........

1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.

3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan).

4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian.

7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati,tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diriwanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan,dia akanlakukan apa saja.

8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya,biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan,cubalah tegur dia perlahan-lahan.

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa.Muzik,puisi,lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni lansung tak berguna.

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita.Jadi jangan senyum sebarangan.

14. Jika kamu menyukai sorang wanita,cubalah mulakan dengan persahabatan.Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.

15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.

17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya.Tanya dia sendiri!!

18. Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.

19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis,cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta.

20. Bila setiap kali gambar kelas keluar,benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya,kemudian barulah dirinya sendiri.

21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!!

22. Satu ucapan 'Hi' sahaja sudah cukup menceriakan harinya.

23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.

24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.

25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi.

26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati..

27. Senjata wanita adalah airmata!!

28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya(hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan romantis).Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati.Dengan i! ni dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.

29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya.So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah...

30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa


*sekadar gambar hiasan*

kate2 hiasan untuk entry kali ini:


Woman was taken out of man; not out of his head to top him, nor out of his feet to be trampled underfoot; but out of his side to be equal to him, under his arm to be protected, and near his heart to be loved”





p/s;
luqman jalil...sy meminta izin ntok mencopy n paste bendalah inie ke belog sy..cam besh jee..ngeee~~~

lotzoflurveeE,
zulaikha abd razak=)








rindu terleraii~~~

hye..
saye dah ade pkwe baru..
serious,saya cinta die sangat3.


tapi sebelum 2 nak citer jugak...30hb yg lepas..aku g UKM..ade program ngan team rakan siswa..sambut merdeka kat stadium bukit jalil.seriously,diz is d great ever merdeka celebration dat i eva had !!!sgt enjoy..kau cakap je,sape je yg xde..agung ade..pkcik najib ko ade..sume lah...tapi sori..i bz..x smpat nak bergamba ngn dorg..hee~

team karisma uniSZA;)

ok,pas je balek tue..balek umah jap.tapi letak beg je ok..bertuah x anak?sek bek umi ayah sgt sporting..ayahumi..i lab u jutaberibu2 lemon..ngeeee~~~
i g dating ngn syg i lah u...sape lagu kalau bukan bf i yg i in a relationship wif kat fb tu..
suryani mohd arif!!heeehehehe..eh suryani,u owe me sumthing taw..i dah melebihkan u dari makbapak i..jahat nyer i bile dah termakan godaan n pujuk rayu u..tpakse i melutut mintak ampun kat dorang..naseb baek hari raye dah dekat..tsk..tsk..T_T

kitorang dating n bukak pose sesame kat midvalley.*eh,ika..kau pose ke?err..errr*

anie ngosh,sek2 ktuk kening aku cam ina naim!siot!haha

dahtu suryani meneruskan lagi agenda godaan die lagi..die goda aku g tido ngn die kat bilik die..i mean kat UPM..*fact:suryani dlm ic pompan,n skrg pun masih pompan n normal*..aku yg x bersalah pun,dengan melulunyer ikut je dy..anie sgt bongosh taw..die mngade nyerr..sakit hati bile dy kejut aku tyme tido n sek wat lawak sampai aku gelak sampai lelah2..naseb baek x masuk paper esok..penceroboh upm maut bahana terlebih gelak..jahat taw die..haha

naseb baek mase petang 2..anie bawak makanan yg die masak kat fakulti sbgai bayaran mmbuat saye lelah semalam.cehh..skali lagi mereka2 ini menindas kelemahan saye yg lemah bile berhadapan ngn makanan,




rindunyer kat die..bile dah jumpe camnie..rase sgt lega..terlerai sume rindu dendam..*eh,cam laen mcm je ayat?haha*..tapi tetap rase kurang sumthing,kan besh kalau farah n tqa ade same..sume dak bilik A5.4.10 gather,mesti best..ya allah,rindunyer time matrik..sumpah..rindu sesangat...saye rindu dorang je..yg laen sile jangan sibuk.


left:farah,right:tqa..^^

cerita d atas bia lah stop sampai kat sane je..
tapi sini..ade pesanan sikit ntok sume kengkawan saye..
tibe2 je nak cakap camnie,
dear frens..dlm hidup nie..
serious,aku dah try jadi yg terbaek ntok korang..
aku try give my very3 best kat korang...
tapi kalo korang still rase aku nie x cukup baek lagi..
x lansung mmbahagiekan korang..
salu kasi korang sakit hati..
mintak maap sesangat kawan..
my mistakes..i cant b perfect,but do remember..
aku syg korang,
lebih dari sume intan permate kat dunie nie..*eh,menipunye kau ika*..-_-
n...kengkawan syg..ramadhan ade lagi bape hari je..
jgn lupe pulun abes2 ntok sisa2 akhir ramadahan nie k! 
selamat bercuti juge=)..
dak diet,dak maidam.i'm gonna miz u!


slmat tgal KTP(blok kasturi) yg diketuai makluk gmxjelikhuduh bname suryani ini!..;