kenangan yg pergi! T_T

i wud neva say dis..
but frankly speaking..
i felt diz way..
owhhhhhhhhhhhhh..

KENAPE MESTI SUME GAMBA2 KAT DALAM LAPTOP HILANG???
KENAPE MESTI DAH TERDELETE SUME PICS TERSEBUT DARI HP??
DUSH3!!!!


PERLUKAH NAK MENANGIS SEPANJANG SAAT?..TSK..TSK..

kengkawan yg ade gamba2 espeseli tyme matrik.sek...pliz3..kasi saye a.k.a budak yg kahsihan ini ye?T_T
tapi x salahkan sesape..mungkin sume ini dah ditakdirkan..ToT

CARRIE UNDERWOOD - SO SMALL LYRICS

CARRIE UNDERWOOD - SO SMALL LYRICS



What you got if you ain't got love?
The kind that you just wanna give away
It's okay to open up
Go ahead and let the light shine through

I know it's hard on a rainy day
You wanna shut the world out
And just be left alone
But don't run out on your faith

'Cause sometimes that mountain you've been climbing
Is just a grain of sand
And what you've been out there searching for forever
Is in your hands

And when you figure out
Love is all that matters after all
It sure makes everything else
Seem so small

It's so easy to get lost inside
A problem that seems so big at the time
It's like a river that's so wide
It swallows you whole

While you're sitting around thinking 'bout what you can't change
And worrying about all the wrong things
Time's flying by, moving so fast
You better make it count 'cause you can't get it back

Sometimes that mountain you've been climbing
Is just a grain of sand
And what you've been out there searching for forever
Is in your hands

Oh, and when you figure out
Love is all that matters after all
It sure makes everything else
Seem so small!

Sometimes that mountain you've been climbing
Is just a grain of sand
And what you've been out there searching for forever
Is in your hands

And then you figure out
Love is all that matters after all
It sure makes everything else
Oh, it sure makes everything else
Seem so small

i do luv this song..addicted2..:)....KELIK..
inspiring lar kunun..
mari dengar..mari dengar..hehe^^

dun READ,if u hate me!

mase dulu2..mude2...remaje2...mentah2...putih2...kurus2.....selebet2

aku kan..
aku kan...
aku kan...

tibe sangat teringat  time kelas BI kat matrik...sangat geli ny..nape diri sendri jadi pelajar insaf sedunia ingat sal kelas ny..theee...

mase matrik..aku ade klas bi..ok.fine.paham.annoying gile nak show off,cam kau takde n tak penah masuk klas bi plak kan...tapi ny aku ade satu cite..kinda not really important...tapi wat baek sikit lah kan..jom kite kongsi ilmu..teacher bi aku yang ajar..dy blaja kat UK kau..mantap gitu..berabuk fuh3 je skipping speaking london..keh3

excuse me,i want to powder my nose.
translation:eh..ny bukan maksud..mintak izin,aku nak tempek bedak kat idung aku..bukan ..bukan..the real meaning is....mintak izin,aku nak g toilet..hehe..sile pektis.nampak hebat sikit,takyah lah gune ayat ,excuse me,may i go out to the toilet kau yg dari zaman tadika 2..kah3

maintenance engineer.
translation: e'ehh..pandainyee..anak sape lah yg jadi engineer ny..bangge kau anak jadi engineer..kalo boleh,nak kenduri tiap2 hari..beli speaker plg dahsyat dalam dunie..wat pngumuman anak jadi engineer..kunun lah kan..tapi..tolong jangan tertipu..kalo d UK..kau denga ade org ckp dy keje maintenance  engineer..maksud dia..dia adelah sorang CLEANER!..bagus org2 UK nie.cover meletop..haha:)

comfort woman.
translation:mungkin tak payah nak di elaborate ngan lebih gembire..well..i guessed,u guys..already can catch d real meaning rite..ewah2..speaking dah ika ny..gombak 2 kat UK area mane eh?haha...well..
comfort woman = prostitute...or..mistress..or...gadis2 idaman lebih kurang kat lorong haji taib:)

hehe..btw...ade lagi some words...tapi kite share pelan2 k..jangan gelojoh..t ilmu x lekat..;p...i've got another meeting tonite..so dat..x sempat nak bebel lebih dalam..siap ah korang kalau aku ade free time..tulis bia sampai orang muntah nak bace..*psiko abes;p*,..till then,readers..t.c yarh!!

p/s:dun read if u hate me?ok..fine..admit aku suke n saje wat tajuk emo..haha

saje nak luahkan.SENGAL!





MARAH KAT DIRI SENDIRIK!

HATI N MINDA X JALAN SEIRING..
PERASAAN N KEMAHUAN TUNGGANG LANGGANG
MARAH DENGAN HATI SENDIRI.
RASE NAK TEMPELENG.

MARAH ..MARAH..MARAH..
MARAH=CEPAT TUA, EH?
OK,BIA JE HATI NY JADI TUA.
TUA=MATANG.
JADI X MUNGKIN HATI SAYA TROS TSEPIT NAK PK SOAL NY LAGI

BONGOSH LAR..
SEKEJAP RASE OK,SKJAP RASE X.
APE KEJADAHNYE PERASAAN CANIE.


62 HARI RASE OK.
TAPI KNAPE ADE SERPIH2 BONGOSH YG MYAMPAH NY?

OK,MGAKU.SAYA SUKAKAN ANDA..TAPI DAH X BYK,SIKIT JE LAGI..SEPAK MULUT SEBAB MGAKU.!*KEJUJURAN ITU SGT MENYAMPAH KAN?*

.ADOII..ASAL SUME TULISAN KUAR HURUF BESAR NY..DASAR KOMPUTER TUA!(MYALAHKAN SEGALA YG MYESAKKAN JIWA,PMS SUDAH HMPIRKAH?-_-"

LAGI N LAGI..KEMARAHAN2 ADALAH DIKESALI.
JADI HARUS KATA,....
.
.
.
.
S.E.N.Y.U.M...:))))))
SABAR.SABAR..SABAR..INI MUNGKIN PERAsaan singgahan sementara..
MESTI OK NNTI!*positive*

(eh,pelik,tibe caps lock jadi ok balek,baek..komputer mmg saje cari pasal,.eh,kau dah lame hidup ke?)

SAYA SAYANG DIRI SAYA LEBIH..BARU DAN SEDANG TERBINA(ayat betolkah?).
JADI..JGAN ADE SESAPE SAKITKAN HATI SAYA SBB....


DAH LAME SAYA KASI PELUANG ORG SAKITKAN DIA..
SEKARANG,JUZ GIVE ME CHANCE TO GET MY OWN HAPPINESS
maw bersihkan semua luka,kotoran,yg x baek2 dan jadi lebih baek.
in other word,belajar jadi lebih wanita!


TUTUP MATA PASAL MASA LAMPAU.
REALISTIK DAN OPTIMISTIK LEBIH MANIS KADANG KALA:)


kawan tetap kawan.
no regret,no angry,no revenge = not much worries..isn't it?


do remember,DUN WALK INTO MY LIFE,IF U INTEND TO LEAVE ME!
*kegemilangan kata2 bernas muncul dgn bagus:)*

AKU HARUS,SANGAT.,MESTI ,JADI POSITIVE!!
KATA NAK JADI DIETITIAN GEMILANG.KAN?

OK,DAH LUAH DAH..RASE LEGA N BAGUS^^


APE KATE ANDA?
BANTU SY SENYUM UNTUK MINIT INI.BOLEH?
TERIMA KASIH.


P/S:KEDEMAMAN YG MERUNSINGKAN.MAHU PULANG HARI KESABTUAAN INI
NAEK BAS YG BEGITU LAME.melekit. perghhhh....
PUNGGUNG,PINGGANG,SILA BERLATIH AGAR LEBIH BERSABAR.

TAPI SUKE BALIK GANU,SEBAB......BIA SAYA JE TAW:)

sabtu impotant event....KL-KUALA TERENGGANU!cepatnye habis cuti.
masa,tlg bputar balik.BOLEH?*hampa* sobs.ToT

SAYANG.CINTA?





INI SANGATLAH DIREMBAT DARI BELOG ORG LAIN.


HANIS ZALIKHA, I MINAT LAH DGN KATA2 PUJANGGA KAT ENTRY U 2..KEH3
JUZ TO SHARE WIF MY READERS..
JOM,CIKEDOUTSSSS:))))


Di saat

Disaat kamu ingin melepaskan seseorang
ingatlah pada saat kamu ingin mendapatkannya


Disaat kamu mulai tidak mencintainya
ingatlah saat pertama kamu jatuh cinta padanya


Disaat kamu mulai bosan dengannya
ingatlah selalu saat terindah bersamanya


Disaat kamu ingin menduakannya
bayangkan jika dia selalu setia


Saat kamu ingin membohonginya
ingatlah disaat dia jujur padamu


Maka kamu akan merasakan arti dia untukmu
Jangan sampai disaat dia sudah tidak disisimu,
Kamu baru menyadari semua arti dirinya untukmu


Yang indah hanya sementara
Yang abadi adalah kenangan
Yang ikhlas hanya dari hati
Yang tulus hanya dari sanubari


Tidak mudah mencari yang hilang
Tidak mudah mengejar impian


Namun yg lebih susah mempertahankan yg ada
Karena walaupun tergenggam bisa terlepas juga
Ingatlah pada pepatah, "Jika kamu tidak memiliki apa yang kamu sukai, maka sukailah apa yang kamu miliki saat ini"


Belajar menerima apa adanya dan berpikir positif
Hidup bagaikan mimpi, seindah apapun,
begitu bangun semuanya sirna tak berbekas
Rumah mewah bagai istana, harta benda yang tak terhitung, kedudukan, dan jabatan yg luar biasa, namun..


Ketika nafas terakhir tiba, sebatang jarum pun tak bisa dibawa pergi
Sehelai benang pun tak bisa dimiliki
Apalagi yang mau diperebutkan
Apalagi yang mau disombongkan


Maka jalanilah hidup ini dengan keinsafan nurani
Jangan terlalu perhitungan
Jangan hanya mau menang sendiri
Jangan suka sakiti sesama apalagi terhadap mereka yang berjasa bagi kita
Belajarlah tiada hari tanpa kasih
Selalu berlapang dada dan mengalah
Hidup ceria, bebas leluasa



Tak ada yang tak bisa di ikhlaskan
Tak ada sakit hati yang tak bisa dimaafkan
Tak ada dendam yang tak bisa terhapus.

aku bukan KAKAK kau lah!






muke debaran yg hipokrit ttp syum disitu;p

wusyoo..tak sangkanye,hari nie adik2 junior dah masuk lahh....cepat kowt masa rasenye..cam semalam je rasenyer baru jadi budak muluspulus masuk UDM(uniSZA).(promote u sikit..keh3).sekarang dah tahun 2?ape?rase tue?cehh..i menten kowt..sape yg pggil i akak,siap!,(kalo seru,maknanyer tegas!haha) t nak wat preparation tros dari rumah,bawak cabai bebanyak..*perlukah?* ;D

so,kali nie,saje mgade nak wat entry time zaman kemudaan masa mule2 msuk dulu..hihi*gelak yg sgt annoying*

mase mule2 dapat taw dapat sane..due soklan top orang,sangat susah nak dijawab,lagi susah dari soklan addmath yang salu fail paper time SPM dulu ataupun menghadap cikgu mak enon garang,yang suke halang orang g toilet time dia ngaja.ingat aku heran?ok,suke lari tajuk,top 2 jatuh kepade soklan..jeng3:


  1. eh,ika dapat UDM ke?UDM tu ape eh?kat mane?tak pnah denga pun..betol ke IPTA?dapat berape je pointer time matrik dulu? (ini soklan cari maut ny,sile tanye lagi kalau anda teringin makan sup kaki manusia)
  2. ika dapat course ape?DIETETIK?ape tu..cam pelik je name..ade ke keje bila grade nanti?t buang mase je belajar takde keje? (hanya mampu beristighfar dalam hati,ya ampun,kau kampung,diam ah!)

nie lah realiti yang aku kena hadapi time mule2 dapat offer dari U aku,..msti ade junior t yang akan mengalami benda yang same k..gelak je..camnie je,jawab kat dorang:

"lah,tak pernah denga ke?Allah,kasi otak n tangan kan?senang je,dunie dah moden ok?sile bukak google engine,n search!"suggestion tambahan:wat muke blagak sikit,kompem dorang tanak tanye n aim kau orang yang baek sikit dari kak esah dalam majalah ujang.

ok,ika kau memang kan?kalau tak merepek skali x boleh?gedix lah!..(hobi utame:bermonolog n memarah diri sendirik..kih3)


masa mule2 masuk u,aku tak kenal sangat sesape..dak matrik melake..haremm..bape kerat je kowt..nages sikit..uhuk3..geli wehh..haha..tapi,mulut mak nenek kan ade,so..dapat gak cari geng,yang tak brape nak contact sekarang,disebabkan jarak kampus yang berlainan.(padahal kemut kredit kan?).hehe..ziana,nana,nani,n beberapa orang lagi,sume perempuan ok?
fes time jadi budak tak kawan lelaki.



baju rasmi time orientasi,merah gitu..aumm3;D



rummate fes kat u,nana,same bufdei!:)
kegilaan ini tidak perlu dicontohi ye kengkawan..



saje letak gamba ngn nana lagi,sbab nak tunjuk mate beso..kau ade ke?*kesengalan..haha*



ok,cube lihat betol2..ade orang kutuk,time ny,aku ade misai?aiyak!!
*teringin masuk court tibe2..haha*


ok,habes kat sane cerita orientasi,tapi tetap nak teros bebel,bia korang mata juling2 bace.itu aku suke,ok,tak lawak,so jangan gelak..

fatah,ingat kah dikau,ketika kita berjalan berdua2 di taman..eh silap..di padang di tengah malam yang sepi..angin jua turut dingin..daku tersipu,tiba2..kita disuluh pancaran2  yang menyakitkan mata dan pandangan yang memang mengkhinzir buta ketika melalui masjid uniSZA..kereta2 juga turut membuka tingkap dan terjenguk2  umpama kita pelakon utama citer twilight:eclipse.(ok,yg las ny,tipu.)

situasi sebenar:mahu pergi amek kertas fotostat sebentar d luar!fatah ketua,aku penolong..tapi dah namenye uniSZA kampus kusza lagi.jalan berdua?haihh.walawehhh..bagus!sila tinggalkan ika disini sehingga hari tua menjelma...T_T

bayak lagi nie nak bebel,tapi dah maghrib,aiyuhh..solat..solat..las but not least,nak show off gamba time dah jadi budak kawan dengan laki balik.haha


tadaaa...geng diet!ngee..bukandak kampus kusza,tapi kampus kota!
(ini bukan diskriminasi,jadi jangan saman)


p/s:sebagai warga universiti yang bertanggungjawab,ingin saya menghebahkan walau sudah telat,universiti darul iman malaysia(UDM) sudah pun berubah nama dengan jayanya kepada Universiti Sultan Zainal Abidin(uniSZA).

juga sbg,ahli jkkp kolej maidam,saya mengalu2 kan ketibaan para pelajar baru,SELAMAT DATANG!..ehemmadik,sile jangan wat hal macem2 k.akak ade pink belt,ok?hee~~

n juniors,panggil je aku akak,tajuk saje wat gertak sikit..keh3.