hanya di pinggiran,sobsss.

ikuti perbualan antara ibu dan anak yang jelita.

umi: angah, kalau maxis, time hari jadi call obersea pun free hape?
aku: eh.apekejadahnya free, camtu hari hari lah bibik2  beli no maxis.nak tepon sedara mara kat sane.lol.
umi: ouh,ok.*muke pasrah*
aku: eh,kenapa tiba tiba umi berminat nak tanya benda2 IT nieh? ini sungguh mengundang curiga.*pandang ketatketat*
umi: kantuitt kau angah, hari nie hari jadi umi lah.umi pun lupo, nie maxis yang ingatkan.*pandangan mula sayu*
aku: panggg*guruh berdentum*..errkkkk....UMIIIIII!!!!!orang lupe...

tsk tsk..sangat tragik bila kelas tiada, maka tarikh juga seperti tiada wujudnya lagi di bumi.T-T..

korang pernah tak jadi camtu.bila korang lupa hari jadi orang, dahtu orang tuh pulak yang cam kena bagi tahu korang.muka dorang juga cool  macam ohkey, nothing was happened, im not that desperate to get everyone's wish.andd time tue jugak kau terpaksa jadi muka semanis durian D34 dan terlompat2 manja nak wish beliau, eh aku tak lupalah.,saje nak kasi suprise!peluk, dan di belakang hembus2 nafas lega sebab dah berjaya yakinkan kau lah pemberi suprise paling berjaya.

ye, aku pun camtu, bila pagi tadi time sapu sapu sampah dan umi cam kasi hint macam2 yang kunun membuak buak nak cakap today is my birthday.hoi anak mane hadiah aku.yang kau wat dek je kenapa.dengan kau2 pun aku sapu karang.jangan percaya kerana umi aku sumpah tak kan cakap camtu.dan walau umi aku juga cikgu beliau juga melakukan salah silap yang sama.jadi mari bersalaman penuh kemaafan zahir juga batin kerana berjaya ditipu maxis, bulan mei ada 31 hari.hari jadi umi 1 jun.yakni tiada kena mengena lansung dengan bulan mei.jadi hari yang ditunggu adalah esok!dua dua kena tipu.*clap clap standing ovation sekali dehh..* =')

wehhh..titew tak tawu..nak beli hadiah apa untuk mak titew etok.awakk..tolong lah titewww...titew paling jahil bab nak pilih kasi orang hadiah apew..wuwuwuwuwuwu

pilihan pertama.
kalau aku bear pun dah ohsem dah.tapi takkan mak aku nak kasi bear lak.ololo.tomey nye umi tidur peluk2 bebear pink.REJECT!

 pilihan kedua


dem, ini bukan barbie.ini cake wehh..tomeeyyy nyeee..ok.anda layak ke peringkat seterusnya.

pilihan ke tiga:


 makeup kit?waaa...mak aku pakai gincu pun malehh..ada hati nak bagi mekap kit selambak nieh.kompem nanti siku aku buruk.sebab aku yang akan mentekadarahkan depa.=').REJECTED!

pilihan ke empat:



  handbag.ouh man.umi aku memang suka handbag!eh..beg sekolah boleh masuk dalam list tak?murah sikit.=').ok.kite terima yang ini.

NEXTTT PELIZ.
WOW!..titew shuke titew shukee..dahlah pink2 gituwww..waaaa..tengok heels dia bapak 5 inci!elok dibagi nieh.bio kalau ada students gedik mahu juga kapla iblis umi hempuk guna nih.kahkahkah!

idea dah lebat, menarek.ada gaya suami penyayang dah aku nieh.stalk sikit purse tueh.waaaa..saya hanyalah pengganggur tak guna yang hanya pandai bancuh oat dalam nescafe.tsk. T^T

pengakhiran dah dapat diagak, hye puan hasnah osman, hepi bufdei.hadiah sila tuntut bila saya dah kije.sobss.

ada tak hadiah yang kite boleh kasi tanpa keluar duit?kalau ada ohsem!toloong titewww...tsk tskk.eh, bufdei ayah pulak 9hb june nieh.waaa..benci semua tarikh kecuali 14 september.sebab itu hari paling best lagi ohsem!camne nieh..camneeee..T-T..*sembam muka dalam bantal dalam2.nanges shelow shelow*

kalau birthday aku dapat mini cooper merah dah ok dah..>_<


ini bukan post showoff.



aku pelik.
kenapa harus universiti aku antara yang paling lambat habes exam
tapi mengelabah gile awal keluar result?
nervous.adrenaline.tachycardia semua keluar beb.
eleee..keluar result je pun.takyah nak gebang sangat ok ika.-_-"

soooo..orang tanye...camne..
kahkahkah.malas sebenarnye nak layan soalan camtu
takde soalan lain yang lagi mencabar ek?next question please..=.=



ok lah, eh, tak baek menipu diri..
sebenarnya nak cakap,alhamdulillah..*muka tersipu mintak tempeleng*.hekhek
umi ayah, atok,kawan2 baek, ayam itik yang comel time nak pergi kelas.
tengok lah..dengarlah..kejayaan ini untuk anda semuaaaa..="")
haha..gebang lagi.eh, serious nieh..kenapa aku rasa cam speechless asek tulis pun berhenti2.
adakah kepaleotak dan tangan semakin berlemak lantas sukar bergerak?T^T



alhamdulillah, sebab Allah selalu dengar doa aku even aku bukan hamba yang baek juga pemalas.empat kali.empat kali DIA makbulkan doa aku.thanx ya Allah, biarlah kejayaan yang tak seberapa ini satu hari nanti mampu jadi satu medium untuk aku mencari redhaMU.





break up time nak exam.haha..lawak je..siot aku down gila2.bila down start lah.sharp lepas isya nak tidur nak tidur jugak, nak belajar tak masuk jugak nanti, lepas tue pandai pulak, suruh roommate kejut pukul 3.ye..aku janji, nanti bangun dah tak down dah.mesti bangun dahtu belajar punye.pengakhiran mesti tak bangun sepanjang malam dahtu menyesal berguling2 esoknya.loser gila!..=") kawan aku sampai pesan, weh ika kau pergi mandi bunga lah, setiap kali nak exam je.adelah nak break up lah, nak bergadoh dengan laki lah.waaaa..syahdu je dengar time tue.adekah kat dahi aku ada bertempek hai pakwe, exam dah dekat nie, sila datang,goda lantas tinggalkan saya.kehancuran masa depan saya terletak di tangan anda.:").



eh encik2 ex takyah nak emo lebih2 ok.korang baek2 je.SERIOUS.*cover2*hekhek!..ok sambung,emm..time exam , salunya ramai je kan orang rasa down, stress, n semua yang tak best.serious tue semua normal, time tue lah kita sebenarnya nak tengok, setakat mana kita boleh handle diri kita, sebab time tue confirm dah takda sape boleh tolong kau.ok, Allah boleh.aku cakap manusia, jangan melawan!kau nak stress, down, heartbroken boleh weh, tapi pandai lah seimbangkan dengan usaha.makin takut, kena lah makin kuat usaha.kau hempuk kepala kat dinding or mengadu or berkeluh kesah kat facebook or belog pun, tak guna.sebab kunci kat diri sendiri.pernah dengar tak lagu fikirkan boleh?Engkaulah apa kau fikirkan Terkandung dalam pemikiran Kau fikir boleh melakukan Fikirkan boleh!



macam aku, satu terapi yang aku try masa tension sekarang is, pandang kat langit.ada someone pernah advice aku taw.dia cakap.*jika kau rasa kau tak punya sesiapa untuk berbicara, dirimu dihimpit semua masalah yang menyesakkan jiwa, pandanglah kelangit.kerana dilangit kau akan temui ketenangan*..so kau jangan heran lah.kalau kau tengok aku yang macam nie makin teleng kepala aku tengok langit, maksudnya makin berat masalah yang aku pikir.=').tapi try lah.langit kan biru.biru=tenang.tenang= no stress!^^,

                                 ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


ok, sem empat dah lepas, panjang aku bebel.thanx bangat untuk semua lecturer yang mengajar.kita aim sem 5 pulak ok?untuk kawan2 medic yang tengah exam tue.good luck peeps,,,do it well, success is not a destination but it is a journey, so tak semesti kalau sekali kat bawah tak mampu nak bergolek ke atas.semua orang boleh.buat semua dari hati.insyaAllah korang boleh.:)


p/s:aku suka amalkan solat hajat, dhuha n yassin time exam.aku rasa itu yang banyak tolong taw.try it guys, its work!..:)..eh,lupa nak cakap.congrats kat scorer2 sem lepas.yang kurang score pun.alaa..pointer je pun.rezeki ada kat mane2.pointer and grade bukan penentu!

tak puas hati.huhh!

Assalamualaikum..:)


gambar harus tiada motif.XD

masa aku still bekerja kat mokhdar baru2 nieh..aku tiba2 terdetik nak tulis pasal sesuatu nie.sesuatu yang aku rasa sangat rendah diri sebenarnya nak ulas.yelah aku bukan ustazah lengkap ilmu agama kat dada malah cara pemakaian aku pun tak lengkap sebagai muslimah sejati lagi.tue aku tak mampu nak sangkal.:")

S.O.L.A.T.
orang sering tanya apa khabar kau.
tapi kite pernah tak didedahkan dengan soalan,
apa khabar solatmu.
sudah cukup lengkapkah?sudah cukup sempurna?:)

aku kerja cam warden jugak, so setiap pagi harus kejut semua student bangun, solat berjemaah, dahtu kau nak tido balik.sile.takde mak nak bebel kat kau, hoi jangan tido pas subuh, rezeki berat blablabla.takde takde.tapi senario yang aku tengok berbeza, bila solat, ramai orang mula malas, mula nak cari alasan itu ini.
padahal kalau korang kira sangat, bape lame je masa kau nak amek untuk spend sikit untuk Allah yang bagi kau segalanya.hidup kan kau.bagi rezeki kat kau.aku sedih.serious aku sedih bila tengok certain yang makin lalai untuk laksanakan kewajipan yang paling asas dalam pembentukan muslim nieh aku rasa.

wut, u want more?here u r bebeh.=,=


aku pun bukan nya perfect sangat.woo..tak tak.aku mengaku, time study week selalunye, sangat nampak jurang kelemahan ketara, pasai nak kejaq baca untuk peksa, subuh cheq campak pukul berapa.aku pun kesal bila fikir2 balik.ye lah, kita belajar nak dapat redha dari-NYA, tapi lain pulak jadi kan, makin tambah dosa.ishh..palitan dosa tak habes2 T_T

solat, tiang agama.semua orang tahu.kalau rumah kau takde tiang ape jadi?see..semua orang tahu.tak jadi lah.sama macam kita nie binatang.tak perlu solat.tapi mulia sikit ape dorang.dorang salu kot berzikir, kita je tak dengar, kita ada?.:).ramai orang, bila keluar, rasa cam benda nieh sangat memberatkan.alah, karang lah.malas lah nak cari2 surau.ada ke?alah...kawan aku tak sembahyang, takpe lah kali nie je skip.sok aku janji nak penuh solat.eh, boleh pulak camtu kan.tepuk kepale.cakap ape ke bahlol pikiaq lagu tueh.sedar lah, solat ibadah pertama yang akan ditanya bila kita kembali kepada-NYA nanti.penting tak penting?:)

budak2, aku rasa harus kena ajar dari dorang dah boleh berjalan lagi.salu expose kan dorang dengan benda2 nieh.ajar dorang, biar dah besar tak liat, tak menipu or ngelat.aku rasa sweet gile parents yang ajar anak dorang solat awal.beli telekung pakaikan.alolo.sweet gile!.sejuk hati tengok.cam kat rumah aku contoh, alhamdulillah, memang penerapan solat jemaah ayah aku praktik dari kitorang kecik lagi.kecik2 memang tak suke.ayah panggil, siapa yang tak solat lagi.mai solat ngan ayah.semua mengaku dah.padahal lari kunci bilik dahtu solat sendiri.taknak solat ngan ayah, nanti ayah baca panjang2, doa sambil tersengguk2 kitorg.haihh..sek bek dah beso panjang dah pandai pikiaq,dah ok dah sekarang.bersyukur lagi ada.:) 

hye, apply jadi anak ikan mahu?:P

solat pun leh rapatkan ukhwah ape.contoh lagi.haihh..tak habes2 kan asek ayah aku je jadi contoh,mahu kombang2 lubang idung ayah donga nieh.haha.ok, sambung, aku tengok bila umi ayah aku selisih paham kan, eleh, kita boleh agak lah kan.alolo.comel lah tue kan.bila merajuk makan nak asing2.takda dah nak main urut2 manje depan anak2, sembang sampai tongah malam.lupekan seketika.tapi kan, pasai depa dah salu solat jemaah sama2, so, even gaduh pun, solat harus jalan sesama jugak.anddd..salunye, bila habis solat, cium tangan.aku tengok dorang dah boleh senyum and ok. manje2 saje nak buat anak2 jeles balik...so.?aku harap lah kan..generasi kita nanti pun camtu.solat menyatukan.rumah tangga pun aman damai.heee..^_^


umi aku cakap, nak menantu yang boleh jadi imam.kah3.aku pun suke lelaki selalu g masjid/surau.tapi sape je aku.=,=.jage solat beb.sejuk hati.redha Allah pun dapat.dunia dah singkat sangat.sama2 eh kita baiki solat kita.rajin2 kan diri buat solat sunat.tampal apa yang patut.dunia sekarang, dalam harus kuat,baru tak terhanyut.:)

jangan rasa aku bajet eh post camnie.nie pandangan aku je.peace.adiosss..XD



antara aku, mathematic dan biology.*wahh tajuk gitu*.:P



"o tu wa ga pa ma na ja ka lan..blablabla...ok, sekarang sile translate kan pulak nombor2 nie jadi ayat, 16154166416612061216"........ouh dunia apekah semua ini.aku nanges kang kang kang!*kesat2 mate, garu2 otak, tangan letak kat bahu mata pandang atas*...T-T


disebabkan aku seratus peratus bajet transform jadi otak bio sekarang, jadi aku harus mengaku,.otak math aku dah pupus atau untuk sedapkan hati sendiri, aku mesti cakap, aku prefer cakap number panjang2.pendek pelik.tak bio ah.haha..kaedah cara cepat math mokhdar memang sangat bagus, kepaleotak aku yang tak mampu nak pikap cepat.jadi haruskah aku berundur? aku yakin, kalau aku teruskan perjuangan aku serious kena ready dengan segenap kelengkapan berperang.oi, kotak pertolongan cemas jangan lupe heh.harus, biar kalau parents nak bantai aku ajar ajaran sesat kat anak2 depa.zass.aku dah bersedia.kahkahkah.tengok, aku bab merepek memang juara.bab lari dari keje pun.=') satu hari kena bebel ngan umi aku.kate aku baek takyah keje sampai bile2, at last, mesti col, "ayah,ayah free tak hari nieh, amek angah jap.cam malas nak keje je.='')"

bye bye kawan2 yang best.bye bye no2 pelik.bye bye ehem faci2 ganteng.serious, aku rasa bersalah sangat, tapi aku sangat doubt kali nieh ngan ability aku.sounds stupid.LOL, this is really not myself, for the first time in my life, i admit, im not really good in facing the stressful condition.btw, thanx 4 semua kenangan2 best gile kat sane!sobsss..*lari2 nanges and merenung kenangan kat tepi tingkap*.T_T


ouh ye, sentuh sikit pasal hot news hari nieh, masyaAllah, ujian betol untuk rumah anak2 yatim hulu langat bila kejadian tanah runtuh melenyapkan rumah tumpangan dorang.setakat yang aku baca dari metro tadi, tiga orang meninggal dunia, and 14 still dikhuatiri tertimbus. astaghfirullahalazim..innalillah...al fatihah buat 3 org yang meninggal, didoakan dorang ditempatkan kat golongan beriman.amin3.kesiannnnn...dahla anak yatim..cam dah jatuh dihempap tangga lak.T_T.insyaAllah Allah knows the best, ada hikmah nie disebalik semua ujian.adik2 tabah ye..akak doakan dari jauh je..T-T


big girl dun cry.

                                                             Time to tell me the truth
To burden your mouth for what you say
No pieces of paper in the way

My memory is cruel
I'm queen of attention to details
Defending intentions if he fails

Too late, two choices, to stay or to leave
Mine was so easy to uncover
So I learned to listen through silence

 when today comes , I become stronger than yesterday
till I found something,
mesmerized me to look upon the truth.
open the eyes so widely,
its hurt more than u were stabbed in the back, I bet.
     have you ever wondered if maybe 
     you dont really miss the person,
          you just miss the routine
~agreed with you, hanis zalikha.

but tonite, i declared myself as a loser
a loser who happens to let her mind blowed 
with a thing that she herself promised to forget
but it never was, even it bleed herself too much.

                                                      it does happen again again and again.
my dear strength. where are you,
please come and hold me tight,
warm me,
im just getting weaker.




ok, just call me cikgu ika.can ya?-_-"

Assalamualaikum =)

kalau nak diikutkan hari ini merupakan hari last aku jadik pengganggur terhormat. mulai besok, semua aktiviti riang berguling2 atas katil terpaksa direstict sobss sobbss..insyaAllah, aku akan memegang gelaran salah seorang facilitator kat kaedah mokhdar, alaaa..yang buat kaedah cepat belajar math 2.cakaplah taw.cakaplah..

bila difikirkan balik pasal pekerjaan yang aku nak kena survive lebih kurang sebulan nie, tiba2 kepaleotak aku terimbau kenangan lama.masih kaH kau ingat kita berlari2 lalu hujan turun palehek kau.jangan nak distracted sangat boleh? ok,untuk pengetahuan korang, dulu masa habis spm, aku pernah bekerja kejap.jadi cikgu tadika weh, tapi ape nak heran sangat, dengan berbekalkan wajah mesra and perangai motherly aku, memang sesuai sangat lah.*statement mintak tendangan super saiya*

jadi cikgu tadika memang mencabar lagi2 buat aku yang dulunya pemalas nak layan budak2 mengada. aku pergi pun pasal tadika tue sepupu aku yang punya, mula2 serious aku rasa cam hell gile bebudak nie.aku terjerit2 mengajar kat depan rilex je dorang baring2 atas meja lah, 24 JAM asek nak kencing lah.rasa cam nak bagi sentuhan tamparan penuh kasih sayang pun ada time tue.=').bila aku marah, start lah buat muka cebik sensorang.kau ingat kau comel camtu?aku cikgu garang, sapa bikin aku panas, aku cubit!

tapi sikit2 aku makin berubah bila aku dah rasa makin selesa dengan dorang.damn, budak2 memang pandai bodek cikgu.walau salu bikin aku panas dahtu dorang akan datang pujuk. time aku duduk semak2 buku or basuh pinggan yg bertimbun time rehat, ada je yang peluk aku dari belakang and aku pun cam berlakon jap cam heroin korea nak kena peluk ngan hero,badan harus jadi kayu.kah3, time tue dorang mesti bisik kat aku."cikgu ika, saya sayang cikgu, cikgu janji jangan tinggal kitorang sampai cikgu tengok kitorang pakai baju darjah satu taw cikgu", bukan sekali, tapi banyak kali aku dapat pesan yang sama.tacink beb, aku diam je then bagi senyum paling manis kat dorang.dahtu start lah ramai2 kerumun nak peluk aku.pesta peluk hape?-_-"

pagi2 berlambak gila suprise aku dapat atas meja.taraaa..hamek kau gula2 berdozen2, toraman and ding dang berkotak2..saje taw korang, jadikan anak ikan sensorang baru taw.=') dahtu yang paling aku ingat of course lah lagu yang anak2 murid lelaki aku gubah untuk aku.tibe2 rasa cam artis ramai peminat fanatik je.kahkahkah."aku memang pencinta wanita, namun ku bukan buaya, yg setia pada seribu gadis ku hanya mencintai cikgu ika"...sweet tak sweet tak,hari hari nyanyi lagu nie.kau memang kan fizi and the geng kecik2 dah pandai tunjuk perangai kasanova, cikgu rasa nak nangis guling2 terharu je taw dok?

tapi sal pakcik indon bangang (suami bibik), aku terpaksa berhenti kerja awal, takmo aku free2 kena guna2 jadik bini no 2 kau.mane tahan beb pagi dapat mesej bangun dong sayang..blablabla kalau ayah aku dapat, memang di kakikan je orang tua tak sedo diri camtu.

dorang menangis bila tahu aku berhenti kerja.and and..aku lagi lah,berapa hari tak lalu makan rindu kat dorang.dahsyat tak dahsyat penangan orang yang dulu hari2 col umi, umi angah tak kira, hujung minggu nie jugak amek angah,nak berhenti kerja. tapi...bila dah sayang????T_T.

apa khabar anak2 murid cikgu sekarang?dah pakai baju sekolah belum sekarang?ok this is annoyed, dorang dah darjah empat dah sekarang.T_T.taknaklah sayang anak2 murid baru ketat2 sangat.nanti bile masuk sem, aku yang jadik cam pompan mati anak.eh, boleh pulak camtu?bias no no no.aku nak buat yang terbaek.insyaAllah, ilmu yang dorang praktik salah satu sumber pahala aku bila aku dah takda nanti.

guys, wish me luck taw.ehem.CIKGU IKA TAW!.^^,

kau pehal buat muke camtu?





jerawat ialah makhluk tuhan paling gedik.

dulu kulit aku halus, mulus juga selembut bayi.ramai kawan2 aku dengki and sebuk nak tanya ape rahsia dapat kulit menawan camtu.terasa riak, setiap kali mesti jawab dengan jawapan mintak penampor lagi typical, "ouh, aku amek wudhu je.-_-"". time tue aku ingat lagi, aku just guna pencuci muka keluaran indon ala jenama temulawak, kau pernah denga ke?berkesan beb, muka aku putih, mengaku mix cina pun laku kot.kah3.*muka riang menipu*. tapi semua nya start berubah bila umi aku tibe2 suruh aku stop guna product tue.katenya bahaya, dah jangan nak mengada, nanti kena kanser kulit susah pulak.aku redha dan start mencuba pelbagai produk lain.

keredhaan aku membawa aku ke satu dimensi yang lain, ecehh..apehal ayat aku makin bangang lagi skema nie?ok, sambung balik, time tue aku ingat lagi, remaja beb, keinginan nak melawa membuak2, banyak gila product aku try, and muke aku feel gile ah, takda kesan buruk, cam sume gerak cunnn je. kau cakap ape jenis product aku tak try, dari yang international product sampai lah ke produk orang2 kita cam sendayu tinggi etc. paling lawak, aku pernah try pakai olay total effect yang nak prevent wrinkle tue.apekejadahnya aku punya kejahilan time tue.nasib baik sinar keinsafan muncul tak lama pas umi aku bebel asek tukar2 product and wasting kawan syaiton. umi aku campak syurah.and aku janji time tue nak loyal separuh mati dengan beliau. andd...sadly, product tue lah yang menghancurkan segalanya.ouh damn, harapkan pagar pagar makan padi.ceitt!

tapi kalau nak ikut kan takdalah teruk muka aku, *kaver beb, sakgi free2 kena saman*., just pipi aku jadi merah2, cam bertempek blusher satu baldi, ha camtu.resdung aku pun mula menjadi2.seriously, aku sentiasa rasa ini satu masalah yang buat aku upset, nak tengok muka sendiri depan cermin pun aku ngeri sebab kulit dah tak se cun dulu.LOL.

bila makin menginjak besar, kat universiti probably, masalah kulit cam makin menjadi2 kat aku, merah2 dah takda dah, tapi jerawat2 pulak timbul. takdalah penuh satu muka.kau gila, camtu aku lari menyorok gua nipah je.ini maybe pasal tabiat aku yang gedik suka menempek pakai bedak and foundation kot. seriously, aku paling benci bila jerawat naik kat tempat2 tontonan umum, cam kalau dekat pipi, sumpah nak senyum pun rasa pipi kembung sebelah.malu beb, tapi masalah aku nie agak bermusim lah, kalau time 'bulan penuh' atau time nak ada event2 gemilang cam dinner ke hape ke, time tue lah encik2 jerawat pun nak expose diri diorang.gile glemer betol, rasa cam nak gigit2 je sensorang.=')

jadi, aku betol2 rasa cuti 4 bulan nie time untuk aku betol2 nak jaga balik kulit aku, mana tahu bukak sem kulit aku licin.fuhhh campak semut pun terjatuh cam main ice skating je, takda bumper2.kah3. aku suke baca belog and aku tengok most of d blogger yang famous cam fatin liyana, maria elena pernah buat tutorial cara nak jaga kulit. unfortunately, dorang more prefer nak guna product mahal, bapak ah, nak paki clinelle, mary kay setiap bulan?ouh no no.bukan aku.jadi aku decide,why not kali nie aku cuba yang guna bahan natural, cara nenek moyang kita.and aku jumpa nie.jom try, at least kulit cam lisa pun dah ok dah.haha.

untuk masalah jerawat cam aku.*cakap harus penuh keyakinan*
> satu yang aku tahu and pernah try and fulamak memang best gila! senang je, amek tomato potong sikit je, dahtu amek sikit jugak putih telur, gaul and ramas sampai sebati, dahtu ape lagi.sile tepek secara sebati kat muka.busuk sikit tapi berkesan.amalkan lah at least sekali seminggu.peace.\^o^/

untuk yang teringin nak pipi merah semulajadi:
>guna HAMPAS TEH je beb.
Jangan buang terus hampas teh yang telah digunakan. Sapukan hampas teh tersebut ke muka terutama pada bahagian pipi. Biarkan lima minit dan kemudian bilas. Amalkan selalu. Pipi anda akan merah tanpa memakai ‘blusher’.*nak try nak try!*

untuk depa2 yang nak hilangkan bintik2 hitam tu:
>Ambil sikit putih telur.tak perlu lah sampai habis sebiji telur punya putih telur, agak2lah wei. Rendamkan potongan kecil2 tisu muka ke dalam putih telur dan tampal pada bahagian muka yang ditumbuhi bintik-bintik hitam. Tanggalkan setelah kering. Cuci muka hingga bersih dengan pencuci muka. Amalkan 2 kali seminggu.its work, believe me.:)

mahu wajah putih berseri2?cuba ini!:
> Parut sebatang lobak merah dan satukan bersama sebiji kuning telur dan sedikit jus limau nipis sehingga sebati. Tepek pada keseluruhan muka dan leher dan biarkan kering. Bilas dengan air bersih. Amalkan tiga kali seminggu.

sekarang baru ingat, aku punya cita2 masa matrik dulu nak jadi dermatologist more specific to beautician.aku suke ada brand aku sendiri.sekarang dah jadi nak jadi dietitian pulak.lari betol. redha je lah..soooo...aku share tadi bukan je boleh dicuba oleh kaum wanita yang care sal kecantikan, tapi jugak untuk kaum lelaki.hey, no escape ok. lelaki pompan sama je.kulit kena bersih beb, baru rock!
p/s: aku sekarang pakai product natasha gold, tapi cam nak tukar je, korang pakai ape.ada yang best tak? any suggestion jom share.:)

    
pehal kau comel sangat?




























aku tunggu kamu.

berat..sangat berat untuk aku menulis ini sebenarnye..bimbang hati ini kirenye sekali lagi bakal menimbulkan salah paham di hati kamu.

untuk kamu, aku mintak maaf sekiranya post sebelumnya banyak membuatkanmu berkecil hati dan bersedih, sumpah, diri ini berjanji, itu tiada lansung kena mengena dengan kamu.

kamu..
ingat lagi janji yang aku pernah bisikkan kepada kamu waktu hati masih bersatu?
percayalah, itu masih aku pegang. kamu sahabat aku sampai ke penghujung.
kamu ialah aku, aku ialah kamu.kamu bahu aku.aku mengaku, aku sangat bersyukur dikurniakan pelangi yang sanggup bersusah senang denganku menjadi telinga di waktu hati ini sesak dengan warna dunia yang lansung tidak dapat dijangka.kamu sahabat sejati hilang tiada pengganti.aku selalu rindu waktu itu.ingat lagi video yang kamu buat khas untuk aku?kita menangis.kamu peluk aku aku peluk kamu. ya Allah, jika masa boleh berputar.T-T


tapi..
kini semua sudah berubah, aku mengaku, salah aku.ketidakmatangan aku yang mengheret semua jadi begini. maaf, aku buang kamu, aku buang dia.tapi percayalah. semua yang aku lakukan ada sebabnya. tanya kepada dia.aku sudah ceritakan semuanya.:). aku tahu, kamu perlu masa, kita sejenis.aku kenal kamu. percayalah, hati ini sudah lama tenang dari semua cerita, setahun lebih sudah, mungkin putusnya hubungan membuat kamu masih sangsi kepadaku.yakinlah.tiada lagi istilah kamu dia dan aku.TIADA.sudah setahun lebih aku buang.banyak yang kamu tak tahu apa yang aku alami.tapi percayalah, seperti kamu, aku juga masih sama, masih zulaikha abd razak yang kamu kenal, masih budak kecil yang kuat manjanye.sama.tiada apa yang berubah.

kepada kamu,
aku dengan seluruh jiwaku, memohon sejuta kemaafan kepadamu, andai benci menjadi galang ganti kepada semua kesilapan aku, aku terima, tapi besar harapan, agar semua jernih tanpa sebarang sengketa. aku sayang kamu, aku selalu berdoa kamu disatukan berdua dengan dia, untuk aku, rasa dulu adalah satu kesilapan, anggaplah waktu itu aku masih kanak2 mentah yang tidak pernah kenal erti cinta. tapi, percayalah aku tidak pernah bersangka buruk denganmu dari dulu, kamu betul dia lansung tak pernah menjadi hakku.:) besar harapan agar kamu sudi berbicara meluah rasa denganku.aku tunggu kamu, ambil sebanyak masa yang kamu mahu. aku tetap menanti kamu.

terakhir untuk kamu,
tolong jangan berfikir tentang ruang di hati ini.percayalah, ruang yang kamu isi dulu tidak pernah terganti. kamu sahabatku, hati ini sentiasa terbuka menunggu kamu.



awak, biru serupa, menenangkan.:)

Assalamualaikum =)

kalau nak ikutkan aktiviti paling bahagia di rumah bangun pagi solat subuh sarapan wajib kalau tak kena bebel tolong umi basuh kaen sapu rumah harus juge.cover beb, sakgi nak sambung tidur balik.dahtu sambung tidur kroohhh..kringggg..bangun, sile tlg umi masak, mandi?kamon lah.kat rumah je pun.eleleh..cam tak biase jee..alololo..comel je senyum sorang2 korang nieh.waaa..adakah aktiviti terbabit akan berlanjutan selama lebih 120 hari nieh?jadi aku bertekad,aku harus menulis sesuatu jugak.DEMI UNTUK TIDAK MENGHABISKAN MASA SANGAT, MARI!!!.*gebang tak semangat aku?*=p


patutnya aku dah tulis pasal post nie beberapa hari lepas dah.tengok kengkawan yang lain pun dah lama update pasal nie.haishh..tak heran lah, lain orang lain saiz lubang hidungnya, jadi aku berkeras untuk tetap menulis pasal benda nie.ecehh..bunyi macam serius jek kan.teheee..;D

++++++++++

majlis anugerah dan makan malam fakulti perubatan dan sains kesihatan uniSZA
tempat: hotel riyaz heritage
tarikh: 8 mei 2011.*lambat kan aku update;p*
tema: lounge blue..:)
++++++++++++

untuk kali nie, again aku jadi representative course aku, jadi model x berbayar dengan fatah.BAHAGIE GILE beb, aku yang ketot nie jugak jadi mangsa, bagus betol, memang rasa jadi bahan lawak seisi dewan je.grrr.=')



makan ok lah.eh, banyak songeh pulak aku, padahal bile dah habis je baca doa makan cakap sekarang siapa yang bangun paling awal nak senduk nasi takut habis?=')
tak banyak yang berlaku, dinner serius aku tak enjoy sangat, kena cover sini sane bab makan, napkin alas kat kaki asek jatuh je, aku mule yakin aku memang takda bakat nak jadi mak2 datin.sile campak sahaje angan2 datuk, kau kunci cintamu dalam hatiku.T_T,part yang paling best pun, semua orang mesti setuju, yakni part berphotogedix...mule lah semua bajet diva kaulah ratu mari semua press hamek gamba aku hari nieh,kah kah kah

so..lets d picca tell d stories :)
nie lah time aku ngan fatah tue.renek nya aku.tsk tsk


tacink gile c emy bile nampak makanan.kah3.*sabotaj2.*;p

dietitian harus tunjukkan gamba2 yang sihat jek.haha





most of d pics kat atas gamba dengan geng kesayangan aku.ikram je takda,  rasa separuh jiwakuh melayang pergi.sobss..T_T
mati aku dikejar 'datin' keluar statement cenggini.cari maut betol.haha

+++++++++++++


perjuangan mengambil gamba tidak terhenti disitu, sampai di rumah seluruh housemate juga turut dikerah untuk mengabdikan kenangan abadi muke terconteng bersama2.rai dengan najlaa je tak join. rugi kot.yang ini siyes aku cam excited gile! dahla ada background music budak2 lelaki kolej menjerit2 tengok bola kat bawah, rasa cam dorang pom pom boys pemberi galakan semangat lagi kat kitorang yang bergamba nieh.korang ley imagine tak?=")








see, we had a very wonderful moments together.;')

sem 4 boleh dapat camnie lagi tak?sobss.
sebenarnya banyak gileeeeee gamba yang aku nak masukkan lagi, rase huwaaa best nyer gamba nie.gamba nie pun best, masuk kan satu folder yg beribu2 keping nie kang.kompem aku dikecam majlis tertinggi blogspot.demm,jadi aku surrender.T-T
fine, rasa cam dah tulis karangan form5 50 muka surat taknak berhenti, bye!

p/s:korang perasan tak, comment2 orang untuk sume entry yang lepas banyak yang hilang.untuk sesape yang ada post entry 2/ 3 hari lepas lah.pelik kan?:)

CPR, punch bag.MAHU.

sakit gigi
sakit kepale
laptop gemok gedempol cari pasal habes sume benda dalam document and files hilang dahtu kena download sume benda balek even google chrome pun.   T_T
asek rase nak tido je.*pangg*



terima kasih kerana mengajar erti kesabaran pada waktu kritikal ini,='')

p/s:teringin mahu menjadi punchbag?sile mendail no saya tanpa segan,sekian.


ouh, saya tetap comel dengan gigi geraham berlubang ini.sobbss
terima kasih kepada lagu ini.*kesat2 hingus* ='')

selawat tetap jangan lupa.:)