omak, den nak kato ni.

omakkkkkkk
omakkkkkkkkkk
omakkkkkkkkkkkkkkk!!!!!!!!!


di donga lah den nak kato ni haaaa
den tahu omak dulu bolaja omputih jugak haa
omak tawu bona makno seteressssss, yo tak?
kalau den kato den sotoresssss g mano omak??
g mano??????????
seteressssssssssss omak aiiiiii T_______________T


dima harus den melangkah?
kanan buku kiri buku jugo.alahai haaa.
baco bolakang dopan lupo.
baco dopan alahaiii raso sondat bana dah haa otak den.
bongang jugak ati den ni omak!


omak,kalau den x lopeh elok pekso ni,
apo kato apo kato.....
omak kasik kawen jo lah!.kbai.


kawan sumo rajin banaaa..den?=')
maaplah omak den inherit keturunan jin mano ntah?-.-'




                                                                                                                                     



no matter how busy busy busy i might be,
no matter how many years we do not meet,
no matter how far me from you,
dear you,
ehem.






you know who you are,
take care.
sincerely, me. :)


saya.mereka. dan master chef =')

Assalamualaikum..
hello hai vanakem.




just short update.MUNGKIN?-.-'.


al kisahnye semalam berlansunglah simulation memasak kitorang.cam yang aku cakap kat previous post, untuk exam kali nih..kitorang ada exam memasak same ok.tak ke macam master chef tu sobss. ok waktu 2 jam memasak tamat sile undur due langkah semua orang.EH chef Riz pulop?




untuk simulation ni kitorang kira macam latihan before exam betol2 minggu depan lah.sebijik sejibik je rules term and conditions mace final nanti.just masa penilaian tu markah tak diberikan lah.cume seribu kekejian diberikan kalau kau masak, ayam pun mengaku puasa setahun.kehkehkeh.




ok, untuk exam nih kan.korang taknak taw pun nak gtaw jugak.ta kire!!aku dapat hidangan barat ok.sobss.masa praktikal lab kemaen haa complaint2 kata apa kejadah setiap minggu pun group aku asyik kena masak hidangan melayu. 




minah saleh cenggini haruslah masak makanan sendiri , tak ke gitu??-.-'aleh2 waktu kebaratan yang ditunggu tibe juga.dapat time final teros.amekau!yang tak pernah buat lah nak kena buat kan time final ni.grr.apelah naseb ouh ouh ='). aku kena masak ni weh untuk final:




i) Fish and Chip
ii) Tartar sauce (sauce die)
iii) Coleslaw 
iv) Potato Chip (french fries je pung.name kemaen nak kembar fish kecip kecip..-.-')
v) last, Doughnut beserta ganache (kire cam topping die lah) chocholate almond!


and here hasil masakan aku semalam.


        fish and chip meal, BEFORE   *ada maksud before tu,nantikan.jeng3*










                                                                                                             AFTER fish and chip..................................................eh?silap ke?=.='






hehehehehehe..ok ok siyes ni.serius serius..sejuta keseriusan.ni haa..after fish and chip.
:
:
:
:
:








adekah beta silap lagi?kehkehkeh.ok sile jangan bermain lagi sebelum seribu sepakan diterjah ke kepala anda ika.kahkahkah.nie lahh.






ini lah gambar after.ini serius.

dah kenape kemaen nak before after?ouh yang before tu harusla aku tersalah susunan serve.kehkehkeh.
ade ke patut mengelabah punye pasal dah tak dapat berfikir rasional coleslaw letak dalam cup soup.
jadik after ni lah serving serve yang betol .selepas ditonggang terbalek kan lecturer aku masa time penilaian dan bebelan.=')


comment:
masa masak fish n chip tu aku down okey.kan kena potong fish fillet tuh bite size je, then masa dah disadur ngan batter (tepung salutan nak buat F&C lah) aku goreng lah. tetibe lab staff tanye,.ika awak buat cucur a.k.a cekodok ke?wuwuwuwu.adekah F&C dah sejuta kejayaan di modified aku jadik 
CEKODOK CHIP?tsk.tamo kawan  tamo kawan. TT________TT


tapi masa lecturer comment die cakap sedap.*kemaen sambil comment sambil makan ulang*.eh.kuncup hidung bentor.dah tuh kembang balek masa kena comment kaler ikan n potato chips kurang perang.

btw, baru taw.senang je buat F&C .kemaen beribu ringgit abes kalau makan kat kedai before nih.=')


ni pulak rupe bentuk doughnut yang ta berape nak chun lah.
malu sebagai tukang buat =')



overall, lecturer comment kater lembut okey.tapi spoilt totally kat ganache die!(saduran cekelat tu ahh grrr!)
mestilah masa ta cukup, aku kemaen berlari ke sane sini mane nak menggoreng lagi, mana nak potong sayur  untuk coleslaw and tartar sauce lagik.mane nak lari g bentuk doughnut lahh.untung penah jadik sprinter dulu.






aleh2 baru ingat.EH. adekah terlupe nak wat ganache??errr,dah lah patut buat awal pasal nak chill kan bia die at least boley coated sudu.tsk.nasik dah jadik bubur hangus. haruslah ditonggang je walau maseh tak likat ke doughnut.sobss.doughnut comey yang baru digoreng terus berubah jadik pemenang doughnut paling huduh di dunia yang fana.sobsss.tsk tsk.maafkan beta.beta ta bersalah.cekelat yang bersalah dalam hal ini! ='D






btw, simulation ni siyesly banyak mengajar aku macam2 hal before exam betol2 minggu depan.tapi sumpah cuak, mane tak oii.kau kena siapkan semua benda nih dalam masa sejam setengah je?omaikaiii..boley tak posisi calon zulaikha bt abd razak diganti oleh chef wan pada hari final tersebut?,kbai.=')






btw, guyss.wish me luck!t aku hupdate laen pasal final pulak.*tutup lappy lelaju.study notes menggunung dah menyeruu.yuhuuuuu~~~~




*eh, tadi cakap short hupdate je ika???-.-'.*.







rasa nak jadik se geng ngan fadhilah kamsah.tolonglah.=')


copyright:cikdil:)..curik sal chomel.im sorry!:D


Assalamualaikum.
hamboi kemaen best nyer korang tidooo
sekarang dah pukul 2.30 pagi.tapi tak dapat tido lagi:(


mate lalok sudah:(
hati je tak benarkan diri merehatkan diri.
setiap kali hujung sem pun rasa x best cenggini..
kenape mesti ade rase tensi mensi??tak best ah!rasa nak telan2 je sume notes bia melekat teros dalam sanubari.=')


kinda exhausted,tanya lah semua budak kelas aku,
sem nih sangat mencabar zahir batin.
kalau boley terjun dalam lautan batu buruk dah buat dah.
jumpe ikan jaws boley buat sambal belacan.tsk.


nak stat study ade je assignment datang menyinggah,
nampak je kain tak berbasuh,baju tak berlipat, nota tak berkemas, susu anak ta beli lagi.EH
?-.-'
cabaran sebagai seorang pelajar.tsk.*muke cool*.tapi xcool sangat.tsk.:'(


tapi bile nak sedapkan hati mesti bisik shelow2.
kalau asek merungut macam mana nak capai impian,
orang laen boley jadik sampai PROF
.takkan aku yang setakat degree pun bila kena cabaran lautan assigmnent tsunami exam nak berdesak pilu tangisan sane sini.kamon bebeh.
kenape perlu bazir masa berfikir tentang alasan tak mampu
dalih takkan buat kau maju setapak, takkan siapkan assignment kau,takkan kasik kau A dalam exam pun.dan juge takkan buatkan kau megi mase kau lapar time studywik.-.-'SO?
nak yang manis kena ah rase yang pahit dulu.
BANGUN BANGUN.


ya Allah, permudahkanlah urusan ku.
tengok, update belog pun dah terase buang mase,
umiayah, doakan angah ye!
rindu!gombak nanti kau!aku balek nanti aku kasi ronda kau puas2!
ahh.homesick lagi.:"(
eh,SEMANGAT!
kater nak jadik segeng dato fadhilah kamsah.ERRR..zzZZZz


p/s:saya risau pharmachology and immunology.tapi haruslah berusah gigih.ayah cakap usaha yang termampu.at least dah gives d best, tak dapat yang terbaek pun rase puas dah.thanks ayah=').iloveu!


semoga dapat menu yang senang untuk ospe masak2 nanti.cuak okeyh.
kasik saye masak air je lah en.aziz.kompem terbaek!:")
doakan untuk sume kawan2 juge:)


                                                                                                      be somebody not nobody.^^