abang posmen abang posmen, mana kad raya kite?

Assalamualaikum everyone!^^,

okey, bila aku renung renung balek, tibe2 rase cam gile pelik, pelik gile, dah kenape orang laen sebuk post sume sume pasal edisi ramadhan lah edisi raya lah.aku jugak yang ke laut asek nak berjiwang ke hape ntah.ouh man, dat was soooo embarrassing tahu?campak diri kat lautan merah sekarang jugak.padan muka kau ika!




enjoy gile kot bacer sume orang punye experiences pasal puase, raya etc etc tapi aku rasa paling tertarek dengan  cerita nasib kad raya yang bff aku si emy buat.rasa macam, eh aku pun rasa camtu!aku pun rasa camtu!
start lah bersemangat waja gila babeng memulakan pencarian kad kad raya lame dari zaman paleolitik dulu.boleh blah tak?ekekeke




and hasilnyaaa..taraaaaa...aku berjaya jumpa siot!tapi yang sedihnya ini juz some of kad raya yang aku penah dapat.yang lagi mane entah.mungkin sudah ditelan ikan jaws.tsk tsk.






pergghh..jangan kau tak tak tahu nyah, mak dulu star jugak okeyy dalam pertandingan mengumpul kad raya paling banyak among siblings mak.terasa cam wahh.cool! ,gile glemer u.kalau time puasa tuh, abg posmen asek2 hon nak jumpe i.ape nih ape nihhh.jangan lah nak mengorat sangat.: =p




tapi zaman kegemilangan mengumpul kad raya mak tak lame.sdey nyahhh.sobsss.*kesat2 hingus*, korang setuju tak kalau nak cakap orang yang sebuk nak ber kad kad raya nih kompem lah budak sekolah je.ade lah jugak orang2 yang dah bila melangkah ke universiti and so on nak maen abang posmen abang posmen tolong hantar kad i peliss.tapi bape kerat sangat je kan.dorang lagi suka maen test kecanggihan dunia It, ape guna hp up, ape gune fb, ape gune twitter, email,hehh..ape kad2 nih der, tak up lah luu..
err.salah ke?-_-'




tapi sapa pun tak dapat sangkal kan kebahagiaan yang dibawak abang posmen bila tertera nama kau kat kad tuh.rasa cam nak pegi kat masjid kampung sekarang jugak buat pengumuman kecemerlangan dipilih menerima kad raya.padehal cam tak tahu kau hantar banyak2 kat kawan, dahtu kat footnote kad siap tulis pecah kaca pecah gelas sudah baca sila balas.ok sekarang dah bocor, sila kesalkan kecuaian anda.




mengimbau kembali zaman ber kad, aku tergelak sorang2 bila baca how childish kawan kawan aku err.aku pun kot, bila menulis kad raya dulu. kalau tak penuh se kad tulis tak sah kau.ape kau ingat ada cikgu nak cek kalau tak penuh 360 words, kau akan dipotong lime ploh markah?HAHA!







kalau pompan tak sah start menulis cengginilah: "firstly aku xleh tulih pepanjang cuz mak aku dah panggil suruh tolong buat kueh.".bhahahaha..comel gila penipuan.rasa cam nak hantar kau jadik anak chef wan je.LOL.





nie pulak antara kad yang mengundang kontrobersi kat mak aku dulu.bhahaha.
camne boleh kantoi tecik2 tite dah ate ex asben nih.malunye titeewww.-,-'



saper yang penah buat camni dulu?diri sendiri nak angkat tangan dulu boleh?bhahaha.time ni lah pun nak guna duet satu sen.
kalau tak asek sedekah kat mak kau buat bayar bil.LOL



kalau laki pulak tak habes2 ngan ayat taiko dia uhh.."datanglah umah kalau tak malu' tsk tsk.
majuk lah cenggini.





tapi yang paling aku sayang.yang nih, simple but show ur love tersangat!ouh fren u dun noe how much u mean to me:(




persolan wajib kompemlah kau beraya kat mane tahun nih?kau puasa penuh tak?kau baju raya bapa pasang?haha.damn comel kot!rasa cam nak gheget2 je semua yang penah buat cenggitu.ekeke




tapi bila kau besar possibility nak dapat satu kad umpama menanti khairul fahmi memilih kau sebagai d next awek selepas putus tunang..percaya tak kad raya lah salah satu benda yang buat kita lagi semangat nak raya taw.sebab -->yang childish itu, yang tradisional itu lah yang sebenarye lagi comel tahu?:)




p/s: aku ada rahsia zaman berzaman nak tahu ape?psstt jangan bagitahu orang taw. kita salu teringin nak ada orang yang kita sayang kasik kad raya besar dahtu siap ade bunyik2 lagi bhahaha.lagu ahmad jais pownn boley..fineeeee sila gelak semua orang =')





spontaneous thursday.


'Happiness is like a butterfly.

The more you chase it, the more it eludes you.

But if you turn your attention to other things,


It comes and sits softly on your shoulder'

:)



p/s:mahu mencari teman hidup seperti ayah,
sangat menenangkan sanubari.
imam kami
kawan kami,
pendengar kami,
cool gler,
suke budak,
pandai masak, 
pandai melawak
sangat bertanggungjawab.


a very serious relationship?yes.sumday.
forever, insyaAllah.:)


i dont love my EX.i just want to love my NEXT.
ouh Allah, guide my steps.
please.



sape rase nak tunggu ,tunggu lah.:)

edisi bercuti bersama incik pakwe di bulan ramadhan.

saye suka makan asam
eh post nih dah boley jadik pekasam.

*kahkahkah.*

Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh sayang2 beta sekalian.:D


lama sudah tidak menempek di dashboard anda.rindu lettewww..hikhik.maaf ye sayang2, kekanda sibuk di medan juang.eh, okeyy.lame sudah tidak menulis, perasaan merepek haruslah berada di persada tertinggi dunia.maafkan kekanda.-,-'




sebenarnyer kan..post nih aku patut tulis dari seminggu yang lepas, entah ape yang meracuni fikiran hamba, nak kate keje idok lah, nak kate uruskan anak idoklaah.jadi?errr..ehem, ok back on d track.ok, seperti yang korang tak berape sedia maklum, aku  officially  sudah menjadik penganggur tegar sekarang.kahkahkah.gelak secara bongkak sebab terlampau jakun, orang lain dah cuti beribu abad, diri senirik baru nak menghayati cuti sem yang diberikan secara murah hati oleh universiti tsk tsk.






pasal sekarang nih kan sume orang pun nak gebang in a relationship lah.sume pun nak engange with lah sume orang pun nak married with lahh..kau ingat aku takde perasaan nak berbahagia cenggitu?finee..nak jugakk gtaw, i pun dah ade pakwe...kami dah bsame sejak march yang lalu okey?*muke syahdu* sile tekan button like jika anda merasakan saya ada ciri makwe penyayang.-_-"




nie lah pakwe kite..shhhhhh..=p








baru baru ni, kire cam sehari selepas aku berhenti keje, aku ke putrajaya, menyetelkan hal2 kerajaan yang sangat membingungkan,.cehh.,kemaen kau.padahal cakap je lah nak hantar borang JPA.nak pos tapi dah tak sempat sebab tu last date boleh hantar kahkahkah.alang2 ke putrajaya, aku mengambil inisiatif untuk bertemu si jantung hati incik pakwe kesayangan setelah rindu menggebu gebu di hati.yuckksss.geli nye kate2 si kambing nih..




 MARILAH MEMPERKENALKAN SECARA TERANG LAGI BERSULUHNYA
------>mereka yang menanti sile putus harap, saya hanye akan setia kepada beliau ini sorang sahaje.kahkahkah.KIMI KIMON!<3.



potret bahagie bersama hendaklah diserikan bersama
incik jururawat di pipi yang juga mahu interprem walau sudah disirami cahaye berganda2
tsk tsk.



  
     ++sile abaikan wajah2 bahagia di atas jika anda kurang gemar:D++






ade lah jugak dapat tidor barang sehari di umah beliau.mak beliau pun cam restu je kedatangan aku kat umah beliau.siap masak bersama di dapur dan melayan seperti bakal menantu yang pasti disayangi je.hebat tak hebat hubungan kami direstui?aku pun sempat lah jugak merasai air tangan incik pakwe yang kunun2 hebat di dapur.TAPI?okey memang HEBAT!*tepukan gemuruh berkumandang*
.takley nak cakap lebih japgi ada yang majuk sape nak pujuk oiii.ampun incik pakwe ampunnnn.>,<




incik pakwe dengan sayang.


kat rumah incik pakwe ade anak buah beliau yang sangat shumeeell taw..name diberi irfan..comel sgt!rase cam nak gheget2 je budak kecik tersebut!dahlah asek ajak aku berlari sane sini..terasa turun seratus tigeploh kg lemon je berat masa hari kelarian tersebut.haha.irfan sangat pandai buat lawak.dah bape kali di ajar panggil aku, kakak, kakak...aleh2 dengan cool nyer beliau memilih untuk memanggil aku abang!waaa.adekah wajah aku nampak macho gagah perkasa ?ni yang rasa nak lari2  pergi
 buat pembedahan plastik nih tsk tsk..
fine, die panggil aku abang, aku panggil die sayang.romantik gitewww..
mungkin boleh jadik anak ikan seterusnya?*muke blushing mintak disekeh*.:P






hye, saya irfan.pakaian fevret saya ialah pampers.

hye lagi, saye irfan, pelapis model playboy masa depan.
angelina jolie sile gusarkan kedudukan anda.

saya rasa saya comel lah, sile setuju atau saye terjun.


terima kasih incik pakwe.raya nih jemputlah datang ke rumah i pulak...mak mentua u menanti untuk berkenalan.kahkahkah.




i love her sooo much, thanx 4 being wif me whenever needed.
u, even dah ber clinical year next sem, sile jgn abaikan i okey?=')






p/s: ada orang tuh jadik mia raksasa aritu...naseb irfan tak sakit jantung.bhahaha. awak comel lah!:D.


kepada semua yang mengenali, sile doakan kebahagiaan kami berkekalan abadi.jangan jeles2 okey?pesanan khas haruslah ditujukan kepada emymox n k.afy.hik3.eca jugak.thanx 4 d koktel resepi! 




yang iklas, awek kimi kimon.
.












aksi meMINAH SALEH kan diri failed.sobss.



bila nak cakap sal raya,
sume pun orang nak baru2 lawa lawa.comot2 dah tak pandang dah
almari tercalar sikir kemaen buat alasan kopak terok 
padahal tergoda ngan iklan court momok mammoth.kenapa berbelanja lebih belilah dengan harga borong.eh.tu cam moto gaya keunggulan meding mall je?

kemaen taw kawan2 tempat keje aku
sibuk nak ber MATA RAYE pulak dah sekarang
'mate sepet boley jadiik kembang
mata hitam legam boleh tukar2 kaler cam edward cullen'
mungkinkah begitu?adekah adekah?mari kita selongkar.zass.



untunglah mata besa besbol cenggitu.jeles.sobss.

ha, i try yg kaler biru tuh.hot tak hot tak?kahkahkah

dengan semangat untung2 boley jadik muke barbie doll secare tibe n magic ke, 
aku pun dengan penuh sokongan moral n semangat pun nak try lah nih 
kemaen kau..pilihan kaler takmokalah
biru.minah salleh kalah wa cakap sama lu.

kalau k.afy ade phone afraid, aku mungkin contact lens afraid!kah3
mata tolonglah tuan awak mengedik sekali due.plizzzz3..




ok mata aku memang kejam, sikit pun takmo kasi can tuan die nak mengedik mate kaler biru2 sikit
tsk tsk..baru nak berjaya masuk sket dah juling2 mate hitam naek atas, tinggal mate putih je.takkan lah nak kalerkan mate putih pulak.LOL.  =')..

gelak berguling2 budak2 tuh tengok brape jam aku try pakai x pass2 lagi.padan muka ini lah balasan bagi mereka yang gelakkan orang laen before nih.kemaen semangat berendam air mata aku gelak kat si mira dak keje aku tuh bila die kate dia amek mase setengah jam nak pakai kat satu mate!siap mate cam orang nages mati laki lagi.aku?seploh juta tahun pun belom tentu lepas sebelah pun lagi!bhahaha

sape penah pakai contact lens?camne korang buat cam maju jaya je heh? ini dinamakan eksperimentasi.
TIADA KAITAN NAK MENGADA BAJET CHUNNN BHAI.

esok mahu cuba lagi!kalau berjaya aku upload gamba.kalau tak.sekian sampai disini sahaja cerita gebang kite pada malam ini.kbye! *sapa nak kutuk post nih kutok lah.kite budak baru belaja, sapa nak kutok kutok lah.ok pantun x best, cikgu mengaja pantun mesti rasa nak lempang aku nih.*

p/s:cepat gile kan rasa ramadhan kali nih..rindu nak jejak kaki teraweh kat masjid,.kerja balek malam, dapat teraweh seko2 kat umah jek.tsk.T-T.apepown takboleyy apepown takboleyy..

2 days left before BYE2 to vitacare pharmacy.



saya rasa makin pompuan.sekian.

aku dilahirkan sebagai anak pompuan bongsu dalam sejarah keluarga Abd Razak and co.ditakdirkan mempunyai sederet adik lelaki 3 ketul benar2 mengajar erti KEPOMPUANAN dalam diri.sedang kanak kanak perempuan lain sibuk mengoles gincu di bibir mereka, aku pulak sibuk belajar smack down dan robocop bengg bengg bengg bersama adik2 tercinta.=')eh.dah terasa cam menulis karangan aku sebatang pensel darjah satu pulak ye kawan kawan.hek3


bila kat sekolah rendah aku rasa paling taiko kot, kemaen lagi ayu berkaen ke sekolah.eh, memang lah pegi sekolah pakai kain, takkan pakai baju je kot,-_-"..ok sambung,disebalik identiti kaen ayu tuh, aku mesti pakai suar panjang kat dalam taw.kenapa?sebab bila rehat je.mesti rutin keja budak2 laki nakal suka ejek nama bapak ku menjadi rojak.dan arwah atok punye name pun jadi mangsa.hasyim jadi hashumm..*bunyik orang bersin*.menci3..sume pun aku kejar kalah watson nyambek punya kepantasan.tumbuk dan bertinju gaya peninju dunia taknak kalah.


sekolah menengah? kelab anti laki weh!sekali dengan anti pink..errkk???
matrik?semakin pompan.sebab matrik melaka kuat tarbiyah budak.tiap kamis sume kena pegi surau, sapa menyorok kena tangkap ngan felo padan muka kena merit.tapi pengapit di sisi tetap lelaki.yee..muaz adalah peneman setia ke mana pun.ouh mox.ko rindu tak kawan kau yang paling macho tapi bile majuk kau kena keja nak pujuk sampai blok pompan?bhahaha.opss.XD


kat unisza?dah maken ramai gile kawan pompan..even pakwe pun pompan.kimi kimon nama die.hehehe..tapi yang setia teman nak layan aku ke hulur ke hilir pun tentulah emy and fatah.tapi yang aku pelik, appearance aku lah obviously makin nak pompuan.suka gila pink tak boley blah.rasa nak campak laut je minah nih weh.dah habes juling mata sekalian makhluk tengok sume pun pink.sume pun pink.erkkk...inikah taiko sekolah rendah?.inikah taiko anti pink?errrkkk lagi..=,=..


pompuan jugak suka amek gamba kunun bajet model.and yess..im reli intooo it!lihatlah bukti2 ini.



dulu bila makan memang tak henggat.mana nak setiap suapan 
mintak kamera captured kunun comel.LOL


dah takda makna nak lari keja genggam penumbuk, sekarang
u pegang i.i pimpin u..ouh man..=')

gaya pompan kan?LOL.

dah pandai nak amek gamba tak pandai kamera.

dah pandai nak amek gamba guling cam tenggiling atas rumput.

ye, setiap masa juga wajah harus redi untuk mengkaver, senyuman juga harus
sekedekut yg mungkin.=O


ye, aku harap kaum lelaki sekolah rendah tidak melihat ini
menyorok dalam batu caves juga aku sanggup.




nak lebih lagi?okeyy..ini mungkin lebih mengundang cirit di bulan puasa yang nyaman nih







 gamba yang santek beredit bak retak kasih kita tuhh di edit oleh my bff emy..thumbs up u.sangat shuke;')..




aku paling benci ngan pangai aku sekarang.sangat konflik dalaman yang bongosh, kalau keluar tuh, nak jugak matching segala.ngex ! tolong lah, merindui zaman comot *eh, sekarang pun comot jugak*.yang tak kesah, bila nak kuar gi giant pakai tract suit, ngan selipar je.simple is d best.being sooo woman sumtimes can be so complicated weh!


p/s: kita akan berubah tanpa kita sedari kadang2, ask ppl surrounds u, they might tell how far u changed:)





WORDLESS WEDNESDAY: gulllp.=,=




~B.E.R.A.T.H.A.T.I~

T-T

belog saye dah di plastic surgery kan!untunglaa~:))

Assalamualaikum orang kampung!


ok..sekarang ce tengok ce tengokk
ape yg laen kat saye?
eh silap..kat belog nih??
sapa betol teka..meh kasik penampo sekilo
hahaha
ok..untunglah kalau pandai tekaaa
kite manelah nak ada orang sudi nak jengok belog kan..mane nak taw ape yang berubah
..ecehh.ayat mahu taacink je
ade jugak nak kena makan kasut di bulan ramdhan yang lagi mulia nih=')


yang sebenarnyeee..dragon ball memang lah ade lime bijik semuanye, tapi aku heran hape.
post ini bertujuan nak ucapkan terima kasih beribu lemon juta kali kepada adikku sayang kuci2
kerana bermurah hati nak edit belog kakanda beliau ini

kalau dulu korang perasan,
aku punya header camnie kan..haa.yang nih pun dulu beliau yang buatkan-_-"
*nampak beno tak penah berdikari sendiri.tsk.=')*

 ------>



tapi selepas berdetik2 lebih, cam nak hape punye buhsan tengok muke sendiri sedepek besar kat atas
rasa nak muntah hijo sendiri pun ade.tapi aku yang maha pemalas ni mana lah ada masa sayang oii
keja pergi pagi balek malam.dahtu bila ada orang offer nak editkan belog ape lagi!mahu tak hangguk setuju dari pagi sampai ke malam.hek3

kali nih eca buatkan aku gaya ala2 aladdin lemah gemalai ayuu gitu terbang atas kerusi..keh3...overall is nice lah.mane nak dapat weh orang buat banyak kali FREE!:)
nie lah pakar stylish belog kite..jangan mengada nak dekat.die kite punye.ERR??=,=


terima kasih adikku sayang aisyah rahmani.laen kali offer lagi.
akak suka gile2!!!!!!pinky....edit..sume suke!=')
dah besar esok kalau akak jadik kawen ngn khairul fahmi.
eca jadik pengapit okies??:P


ni pulop zetty ku sayang yang lukiskan..santek tak?sape cakap tak  die gemok COP!:p


P/S:..untunglah sekarang.rasa cam ramai gila orang caring n concern kat beta..
tsk tsk..nages lelaju boley?buat surat benti keje pun ada yang bermurah hati buatkan!
terima kasih daun keladi incik :)