ANTARA DUA DARJAT.

alo..alo..readers..giler bhabuk dah belog..lame x update...fuh..fuh..fuh..(tiup sikit)hehe.hai2..how r u guys..kali ny..takmo ah tulis emo2 feeling2..tacink2..bulan ramadhan..kne energetic sket..oyeahhh!!!*perlukah?*..(=_=")

 nak tanye ny..nak tanye ny..nak tanye ny..(bdebar x nak tggu aku nak tanye soalan ape>haha);p....
weh,korang kan..bulan pose ny bukak macam mane eh?msti heaven nak mampus kan,makan sampai lantai xd space nak duduk..beli knun nak simpan wat moreh..ade yg lagi hot,knun lah kan 'eh..i ingat nak beli tros untuk sahur,i x bley lah x sahur..nanti rase cam kurang je pahala'..*bangun sahur ke masalah nyer?*jeng..jeng..jeng,...

aku seperti biase..dah second year kowt duk kat kat ganu ny..jangan lah tanye aku dah pandai speaking ganu lom kan,.jangan2...tnaye lah kat sini anak perantau nie bukak puase camne..kan..kan..baru lah best nak wat drama 'lagenda bpuase ika d perantauan'..eh,jangan merapu dah.cepat berbalik kepade tajuk asal..cpat2..keje mandarin x siap lagi.xnak kene denda cam eky..kne wat 10 copy ..wo bu yau laoshi..wo bu yao..;D*ikram,ampun..ampun*

 ika sdg dilande homeFOODsick.serius.cekidout...

kat umah..
'ayah..org kat ganu cam x cukup makan je..salu teringin makan laksa 10pinggan,ayam golek 100ekor,air masak bergelen2'..ok,serving size sangat menipu..tapi sadis kan..setiap kali balik cam wajib je wat muke sadis anak bosnia x cukup makan depan muke ayah.kalau ayah cakap xnak beli..umi pun pandai masak.terus nak mogok xnak picit malam 2..keh3..*taktik ugutan sgt bgune kadangkala*






bukak kat umah best,suke suasana makan reramai.meja yg penuh..gelak2 bile kne sakat ayah..solat mghrib sesame,tolg umi masak(tugas ika yg wajib:potong memotong,tumbuk menumbuk,sambal belacan,etc.keistimewaan laen x dikenal pasti lagi;p.)..rindu lah.malu nak mengaku..tapi mahu.ouch3..*blushing*.tsk..tsk..T_T

*bukti solat jemaah d umah*hahaha;D


tapi,kat umah time sahur..mesti gaduh2 ngan along,sape yang nak kne basuh pinggan penuh sinki..adik2 sume laki.sume lari masuk bilik tido..korang pun mesti camtu jugak kan..jangan nak mengade kate kau volunteer buat sume keje.tak pernah bgaduh..tipu3!*pcubaan mnutup kejahatan diri;p*
adik bongsu ak edit ny,serabut,tapi ok lah.pic 4tahun lps,skunk sume dah laen=)

kat ganu....
berbuka hari2 mgadap wajah due mangkuk yang setia dari sem 1..mira n rai..wuwuwu..hari2 g bazar..keluar beli gune duet sendri..'eh,kau nie ika,kau ingat kau anak menteri kewangan..ade org nak support2 kau?.kat sini panas,rase banyak sgt benda kurang kalau nak banding ngan kat rumah.satu je besh,bile rase down,balek bazar.lepak kat pantai.dahtu same2 lari cam kena kejar anjing ngan mira pasal dah azan maghrib.haha..

*sekadar hiasan;p*


tapi,kat sini lah belaja banyak,ape itu erti hidup..bsyukur n lebih menghargai.=)...
so,moralnye..kat mane pun kite berade..bsyukur je..bumi Allah ny luas,rezeki ade kat mane2..hargailah ramadhan anda..keluarga anda..n kengkawan anda..n sume2 lah..eh,penatlah jari aku nak taip sume name sampai name ketua kampung kau pun kau nak suh include.*emo tetibe*.hahaha

kengkwan..korang lak cane?paling best bukak pose ngn sape eh?
fikIr2kanlah.dan.selamat beramal..=),,RAMADHAN KARIM!!!!^^..jage kesihatan,ramai jatuh sakit sekarang.titik@_@




hati,tolonglah.




nape ngan aku ny..
tibe2 cam hilang semangat..sangat...
kenape?kenape?kenape?
pliz lah ika..jangan nak jadi camnie boleh x?

aku ingat aku kuat,aku dah lupekan semuanyer...
dalam fikiran pun dah lame xd benda tu.
tapi nape hati nie tibe2 je sakit balik.

dear sum1 yg aku dah tak tau nak gelar ape..
kawan?kwn baek?
ntah..aku penat..
dah sangat penat nak fikir semua benda ny faham x..
sumpah,kalau lah aku taw sume ny sangat buat hidup aku jadi x menentu camnie
aku x pilih jalan camtu dulu.

yelah,orang cakap,orang nasihat
"ika,jgn myesal..tak baek.."..
ye,aku paham...tapi aku x mampu..
korang faham x..aku kadang2 rase macam aku sendri x penah faham diri ni.
rase diri sangat looser kadang2
rase lemah.kenape aku boleh kuat dalam banyak2 hal
tapi kenape dalam hal yg kecik camnie je,
aku boleh kalah.

tolong lah,kalau lah aku sendiri boleh bicara dengan hati
boleh bicara dengan perasaan,
aku nak mintak satu..
satu benda..
satu keputusan..
satu harapan..
tolong,aku xnak jatuh lagi.
cukup lah rase cam dulu,
i'm totally dying inside.

kalaulah kesibukan je yang boleh ubat hati ny.
tolong,jangan hentikan sesaat pun sibuk 2..
kalau diam tu je pilihan untuk aku kembali sembuh
tolong,benarkan benda ny tros senyap
jangan muncul,aku dah x de tenage..

yup,aku kuat.
aku tau,kau pun bahagie.
ape2 pun,aku hepi ntok kau.

nape yea..sstengah orang 2..
snang je cari pgganti,
sesetengah pulak..
biar diusik berape ramai pun,
bley je bertahan.

tak mau berselindung dah
tak mau bermain dgan kata dah
ye,yang pertama salu diigati
tapi bagi aku
bia lah d ingatan
yang pertama itulah..
yg benar2 menyakit,menghampa,meluruh

cukup untuk sekarang,
mungkin kena belajar terima orang yg lebih sayangkan kita
hati..hati..hati..
tolong henti sakitkan diri sendiri.
tolong.tolong.tolong.

p/s:mungkin ade planning nak tutup je account fb..ntah..hanye planning:)

'I can think of younger days when living for my life,
Was everything a man could want to do,
I could never see tomorrow,
but I was never told about the sorrow
'

SMILE..SMILE..SMILE...I WANT MY SMILE BACK!

sumtymes, why it'S so hard only to SMILE??

sumpah,badan saya dah sgt letih...
i need some rest..some good n quality rest myb...

keje yg sgt menimbun,
klas yg dah smkin tade cuti even hari cuti pun..
malam yg pnuh ngn kebuataan assignment...
yg penuh dgn ke meeting an...
weekend yg pnuh dgn microb2...

ouh,ouh,ouh..
4 those yg sy xdpt nk layan baek2 lately..
maaf,bukan niat.sumpah.
mase sgt lah terkeja2...

jgn risau,bz ne pun sy..
saya tak lupe kamu..kamu..n kamu :)

tgk,nak update blog pun tade mase..
apatah lagi nak manje2 kan diri..huhuhuhu

tape!sem sket lagi..
4 all dakDIETETIC uniSZA..
bertabahlah!!chaiyok2..
psstt..assignment..assignment gak..terawih jgn lupe!!!!
RAMADHAN KARIM every1~~~=)

aim:nak kurus!nak putihkan muke lek!tanak g ne2 kem smpai putih lek!!!!
i wanna b d happiest woman in dis world, 
sum1 pliz teach me how to smile!T_T