Thursday, July 5, 2012

tragedi berdarah di hari exam memasak

lame giler post ni kat draft, takpe takpe=.='

**************
kalau nak amek dietetik, kite kena datang dengan pakej taw, kena suke pink, pandai menjage anak dan mendodoikan suami.(macam i macam i) LOL. gatal kan, intro terus gundah gulana nak pamer kegedikan.hewhew='D


dietetic, mustahil takde exam masak kan?so here goes menu yang aku pilih untuk buat masa exam aritu.menu pilihan hati haruslah senang gilosss,
1) chicken congee (bubur ayam je pungg)
2) pengat pisang modified (ganti santan dengan susu:))


aku pilih soft diet, sesuailah kot aku rasa untuk patient gigi palsu tak well fit+kencing manis+hypertension+sakit jantung, aku rasa lah, TAPI lecturer x rasa pun, tsk=')



senang kan?saje taknak susahkan diri, tengok, dapat siap awal (masak sejam je,kembang kuncup rase macam nak apply masterchep:P), tinggal lagi sejam masa nak tamat, aku dah siap, riang gembire mengemas tempat, walhal orang laen tunggang langgan ketuk periuk lagi=D



          1) Chicken congee
aku tak paham kenape gamba ni nak jadi senget biarpun dibetulkan seratusdoblas kali.
agak2 kalau kena pelempang seribudas ada betol kaa?-.-'




2) pengat pisang modified,
 sape suke susu boley suke kot bendalah ni:) tapi huduh sket sebab dah wrapped=.='


usah kau kira panas hingga ke petang, mendung muncul lagi T________T

*******************
CHAPTER II
:p

time takde keje buat2 hiasan carrot,
tangan berusaha keras drift nak memotong
bajet terer nih hiyah hiyahh mate juge bersinar2
menjeling bubur yang sudah menampakkan kejayaan di periuk.
tiba2 zassss..rasa pedih, 
jari jemari kiri.jari jemari mak.jari jemari mak uolss T^T
nampak cam jemari masih jelita, biarkan disitu,
so terus gigih memotong.zzZzz


muke bajet cool lagi ni, agak2 takut membe depan perasan bajet cengeng,
sakit berdenyut2 gua tahan beb, tangkap dalam wa cakap!
sekali tengok betul lah, darah stat menitik nitik
bukan satu.bukan due.tapi empat jari sekaligus wa bantai potong haritu!
kahkahkah=")

chef knife pisau gedabak
baleng kat kambing pun tergolek2 lari lah!tsk




ni plaster mintak due je ni, sebab due jari tu paling kronik.
taknak mintak lbey nanti maluuu.-.-'
tak cool lah, ntah2 pegawai sains ade adik kacak rupawan
tengok jemari mak kian kurang kejelly*gediks*, kurang potensi beripar duai.kahkah
kidding2 LOL



selaen jari obes paling hujung, sume jari kiri dilukai, due lagi nampak riang di gambar atas,
balek bilik, Allah je tahuu nak,
terkopek berdarah2 giteww.,
luke nmpk kicik punyaa, tapi dalam kot!
tapi lagi ,mak tetap tabah
mak tahu ini ketentuan takdir=')
setitis pun air mate mak tak bergenang.tu yang mak terharuu=')
cehh rasa cam lisa surihani mengalunkan skrip pulak.kahkah=.=
pengalaman!!!, manetaw jadi masterchef selebriti fofular uol ke pasni.
kalah AA idola uol tu taw.kahkah


p/s:tunggu gak ade tak si perasa2 makanan i jadi mr/mrs drac ke siong ke, tapi alhamdulillah sume selamat sejahtera haha.shhh rahsia kite2 taw:P



2 comments:

Qaseh Puteri said...

dramatik dramatik..1 jek kt nk ckp ni..........


v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v


kuku komentot.. wink wink.. (^^,)

zUlaikha rAzak said...

hahaha jahatnyerrrrr!