Wednesday, November 16, 2016

Itinerary percutian bajet Sabah----> Kundasang (4 hari 3 malam) PART 2



Salam chuolssss

bersambung dari part 1, percutian kami ke Sabah masuk hari ke-3 dan hari ke- 4
di mana kali ni kitorang akan memburu view gunung kinabalu dan pulang beraktiviti di kota kinabalu :)

DAY 3  (13th November 2016, Ahad)


5.30 pagi    :     Mencari  view Gunung Kinabalu
                     Dek kerana semalamnya kami kecewa tak dapat view gunung kinabalu, semua berpakat untuk                  keluar seawal 5.30 pagi. Kali ni masing2 berdoa biarlah kabus tak menutup gunung lagi ~_~
Berjaya atau tidak kami???????

TARAAAAAA~~~


satuuu

duaaaa

tigeeeeee (orang paling belakang tu kemaen hepi sorang2 ;p)



Alhamdulillah2 berjaya jugak kami dapat view ni. cantekkk. mekaseh Allah,mekaseh Am, sebab gigih bawak kami cari jugak view ni even pada awalnya macam sadis je hehe

Kalau korang nak tahu landmark view ni.. cari je Kiram Homestay, dia jalan atas dari Kiram tu je lah :)

Haaaa.. now....Bergambar lah kau puas2

hehe ;p

tak mandi pom sengih



ni kat pokok2 tepi tu. kawasan larangan yang kitorang ceroboh ;p feeling obersea ;p

and kami jugak sempat pergi ke depan Dairy Farm balek, untuk sekali lagi mengejar view Gunung Kinabalu sebelum dikaburi kabussss



Muke puasssss . Alhamdulillah! New Zealand weh ;p




bertukarrrrrr ;p





belakang tu penuh dengan kawan kak afyyyyy ... moooooo ;p

Ok back to Kota Kinabalu  with smilessssss =')))

Tepi Jalan tu still nampak view Gunung..apa lagiii..zassss~~



Sumandak ;p



9.00 pagi       :   Otw balik singgah memanjat 
                        Jambatan Tamparuli ,tiada bayaran masuk
                        lompat lah jalan lah puas2 kat jambatan ni hehe




10.00 pagi     :   Gaya Street

    Rehat, makan dimsum (restoran depan Gaya Street) dan jalan2 di Gaya Street sementara 
    menunggu untuk ke Jesselton Point for island hopingggggg. ~~~

                           

Dimsum : RM5.00/bekas  =D



11.30 pagi      :         Bergerak ke Jesselton Point

                  Kat sini banyak Agensi yang akan tawarkan kat korang pakej pulau murah2.. For us, kami 
              pilih  Island express
              Pakej yang ditawarkan kat kami (dewasa):
             2 island hoping (Manukan + Sapi Island )= RM38.00 
                                              or                                                                                          
               2 island hoping (Manukan + Sapi Island +snorkeling) = RM52.00


1.oo petang    :      Manukan Island

       Cantek Manukan Island ni.. tapi masa kami pergi ni agak ramai orang. rushing sket, sebab 
    boat ke Sapi Island dijadualkan jam 2.15 petang. Tak banyak yang dapat buat, just 
bergambar dan main air sikit2 hehe



 tengok lah air laut dia.. crystal bright color! so cantek .. nagesssss T^T

bff's trademark =')

          
   
2.30 petang      :   Sapi Island 

Kali ni pakcik boat yang bawak kami offer kami berlapan untuk maen parasailing dengan 
harga yang murah kalau nak dibandingkan dengan apa yang agensi tawarkan! selepas 
berfikir dan berbincang kitorang tanpa berfikir panjang terus bersetuju! bukan senang ok  nak dapat               pengalaman tu walaupun nampak macam menggerunkan dan aku gayatttttttt  wohaaaaa >,<
                              Parasailing : RM50/person/15 minutes

 Kami dibawa ke tengah laut untuk diluncurkan =D..perasaan dia Allah je tahuuuuu. Tapi 
 best giler wooo


Arel ngan Aqily

Ade budak tu jerit dari naek sampai turun ;p



Shuben and wifeyy.sweet anggat ;p


3.15 petang     :   Meneruskan perjalanan ke Sapi Island. Tak sabar2 nak turun pulau sebab tadi tak 
                                           mandi. Sadly rushing jugak sebab boat balek check point kul 4. Baru nak jadi 
                                Pandalela Rinong ;p










5.30 petang     :    Sampai je kat jeti,
                cepat2 g Tanjung Aru Beach untuk menikmati sunset .
                 Berlari2 weols  okeyy.Tiada bayaran jugak kat sini :)



8.30 malam :      
Menikmati makan malam Lokan bakar, 
Puding kepala dan kelapa bakar di Tuaran!
sedap wehh sile cuba ;)

 Lokan Bakar kecil 50pcs : RM15
 Puding Kelapa & Kelapa Bakar : RM5/pc




DAY4 (14th November 2016, Isnin)


8.30 pagi  : Bertolak balik ke Kuala Lumpur... :)

Tamatlah Itinerary Sabah.. Percutian yang sangat seronok bagi aku okey. Ditambah kawan2 yang best. membukak hati aku untuk blogging balek.kekekekek. ok lah.maaf letak gambar banyak sangat sebab rasa semua pun best!. heeeee. Sabah cantek dan best, memang percutian yang takkan dilupakan lah. Sayonara Sabah, ada rezeki ketemu lagi =")





No comments: