Sunday, July 4, 2010

aku bukan KAKAK kau lah!






muke debaran yg hipokrit ttp syum disitu;p

wusyoo..tak sangkanye,hari nie adik2 junior dah masuk lahh....cepat kowt masa rasenye..cam semalam je rasenyer baru jadi budak muluspulus masuk UDM(uniSZA).(promote u sikit..keh3).sekarang dah tahun 2?ape?rase tue?cehh..i menten kowt..sape yg pggil i akak,siap!,(kalo seru,maknanyer tegas!haha) t nak wat preparation tros dari rumah,bawak cabai bebanyak..*perlukah?* ;D

so,kali nie,saje mgade nak wat entry time zaman kemudaan masa mule2 msuk dulu..hihi*gelak yg sgt annoying*

mase mule2 dapat taw dapat sane..due soklan top orang,sangat susah nak dijawab,lagi susah dari soklan addmath yang salu fail paper time SPM dulu ataupun menghadap cikgu mak enon garang,yang suke halang orang g toilet time dia ngaja.ingat aku heran?ok,suke lari tajuk,top 2 jatuh kepade soklan..jeng3:


  1. eh,ika dapat UDM ke?UDM tu ape eh?kat mane?tak pnah denga pun..betol ke IPTA?dapat berape je pointer time matrik dulu? (ini soklan cari maut ny,sile tanye lagi kalau anda teringin makan sup kaki manusia)
  2. ika dapat course ape?DIETETIK?ape tu..cam pelik je name..ade ke keje bila grade nanti?t buang mase je belajar takde keje? (hanya mampu beristighfar dalam hati,ya ampun,kau kampung,diam ah!)

nie lah realiti yang aku kena hadapi time mule2 dapat offer dari U aku,..msti ade junior t yang akan mengalami benda yang same k..gelak je..camnie je,jawab kat dorang:

"lah,tak pernah denga ke?Allah,kasi otak n tangan kan?senang je,dunie dah moden ok?sile bukak google engine,n search!"suggestion tambahan:wat muke blagak sikit,kompem dorang tanak tanye n aim kau orang yang baek sikit dari kak esah dalam majalah ujang.

ok,ika kau memang kan?kalau tak merepek skali x boleh?gedix lah!..(hobi utame:bermonolog n memarah diri sendirik..kih3)


masa mule2 masuk u,aku tak kenal sangat sesape..dak matrik melake..haremm..bape kerat je kowt..nages sikit..uhuk3..geli wehh..haha..tapi,mulut mak nenek kan ade,so..dapat gak cari geng,yang tak brape nak contact sekarang,disebabkan jarak kampus yang berlainan.(padahal kemut kredit kan?).hehe..ziana,nana,nani,n beberapa orang lagi,sume perempuan ok?
fes time jadi budak tak kawan lelaki.



baju rasmi time orientasi,merah gitu..aumm3;D



rummate fes kat u,nana,same bufdei!:)
kegilaan ini tidak perlu dicontohi ye kengkawan..



saje letak gamba ngn nana lagi,sbab nak tunjuk mate beso..kau ade ke?*kesengalan..haha*



ok,cube lihat betol2..ade orang kutuk,time ny,aku ade misai?aiyak!!
*teringin masuk court tibe2..haha*


ok,habes kat sane cerita orientasi,tapi tetap nak teros bebel,bia korang mata juling2 bace.itu aku suke,ok,tak lawak,so jangan gelak..

fatah,ingat kah dikau,ketika kita berjalan berdua2 di taman..eh silap..di padang di tengah malam yang sepi..angin jua turut dingin..daku tersipu,tiba2..kita disuluh pancaran2  yang menyakitkan mata dan pandangan yang memang mengkhinzir buta ketika melalui masjid uniSZA..kereta2 juga turut membuka tingkap dan terjenguk2  umpama kita pelakon utama citer twilight:eclipse.(ok,yg las ny,tipu.)

situasi sebenar:mahu pergi amek kertas fotostat sebentar d luar!fatah ketua,aku penolong..tapi dah namenye uniSZA kampus kusza lagi.jalan berdua?haihh.walawehhh..bagus!sila tinggalkan ika disini sehingga hari tua menjelma...T_T

bayak lagi nie nak bebel,tapi dah maghrib,aiyuhh..solat..solat..las but not least,nak show off gamba time dah jadi budak kawan dengan laki balik.haha


tadaaa...geng diet!ngee..bukandak kampus kusza,tapi kampus kota!
(ini bukan diskriminasi,jadi jangan saman)


p/s:sebagai warga universiti yang bertanggungjawab,ingin saya menghebahkan walau sudah telat,universiti darul iman malaysia(UDM) sudah pun berubah nama dengan jayanya kepada Universiti Sultan Zainal Abidin(uniSZA).

juga sbg,ahli jkkp kolej maidam,saya mengalu2 kan ketibaan para pelajar baru,SELAMAT DATANG!..ehemmadik,sile jangan wat hal macem2 k.akak ade pink belt,ok?hee~~

n juniors,panggil je aku akak,tajuk saje wat gertak sikit..keh3.

5 comments:

.:sao:. said...

sajo jo ha.
aku baru nak wat post pasal thn1 aku.
cis kawu.

anyway,kenangan ni best kan,
and cepat je masa berlalu.
lawa ah baju rasmi u korg.

~ecam~ said...

ngashhh ika,,,ko ade misai????

zUlaikha rAzak said...

sao:haha,,wekk..sapo suh kawu lambat bona?kan den dah tulih duluan..keh3..

btw,tulis je ah,ak un nak bace dak ukm nye..hehe..

lawa ke weh?boley lah pakai g shopping baju 2..haha

zUlaikha rAzak said...

ecam:ngashhh?ayat baru ganti ngosh ke ikram?haha..emm..nak wat cane wehh..sisi maskulin ak dah dikesan dgn jayenye..sobs.T_T

zUlaikha rAzak said...
This comment has been removed by the author.