Saturday, September 18, 2010

bile raye anda gemok.

"hye,
saya rase saya kurus.
tapi mesin penimbang saya cakap saya penipu..
dahtu dia sabotaj saya tunjuk berat kaw2 sampai saya rase nak penyepak dia."



adekah anda mengalami masalah sebegitu d hari raye ini????
ok,dah agak.jangan angguk depan laptop sorang2.
kau ingat aku nampak ke?haha
yang ade masalah camnie..dah2 jangan nak emo2..tacink2 lak sekarang nie..
dah2..aku grade 5 sem g..g register jadi patient aku cepat.CEPAT.SEKARANG JUGAK!

hye,saya zulaikha.bakal dietitian anda.;D

motif sebenar entry nie mestilah bukan semate2 nak cerita pasal kau gemok aku kurus. tak.. pun bukan pasal kau huduh aku cantek..tak..tak...kite kan dah janji hari tue..kite nak update sal entry raye. so..sekarang..kite taknak lah hampakan awk..kan..kan....hihihihi...
*emosi mgedik tibe*

cakap pasal raye..how's ur raye??mesti meletop kan..baju liplap2 kalah m.daud kilau.tangan penuh emas kalah mami jarum..mesti camtu kan?.mak bese2 je nyah...x glamer cam u'ol pun...mak nak citer pun..cam malu2 kambing jek ..kang korang kater mak syiok sendiri pulak kan..so..tengok je lah gamba2 raye mak yg dah basi berkurun2 sal dah publish kat fb pun.hihihi

eh,cam knal je pic?hehe..fes raye ok.oren aumm3 gitu.

nie mak knal kan..anak ikan mak.eh silap.anak fes mak.hik3..haziqah namenye.;p

ny lar fam kite,kite takde lah oi,sbb kite amek gamba.

nie lah pompan2 dlm umah kite.akk kite.umi kite.kite.:)

nie raye ke 2 ok.yg laki 2 adik plg kecik kite.nabil namenyer..^^
ha...mungkin itu je pics yg mampu den nak share haa...share lobih2 kang jadi muzium lak belog den..haha

raye hari tu kan..kan..kan...kite ade sedikit kepelikan yang nyata lagi ngosh..awak nak taw x ape?ok.kite citer sekarang jugak.

peliktapinyata 1: akak kite dah pandai pakai bulu mate palsu.geli nyer die.adekah akak kite berangan nak jadi rozita che wan???info:kite gelak guling2 bile makcik kite bahan die kaw2..tanye bangun  n bsiap dari pukul 4 pagi ke semate2 nak panjangkan bulu mate!haha..ish3..kamu2 takyah tiru taw action geli camtu..syukur je ngan bulu mate even kontot yg Allah kasi ok.-_-

peliktapinyata 2:orang sume.ok.bukan orang sume..tak baek menipu.kite betolkan..certain dari sedare2 kite..kwn2 umi ayah kite sume sibuk2 nak tanye kite bile nak kahwin.aiyooo..apekah?adekah kat dahi kite ade tampal ayat camnie.."hye,saya sgt gatal,saat ini jugak nak kahwin.umi ayah izinkan boleh?' ade ke?kalau 
takde.jangan sogokkan kite ngan mane2 lelaki ea.kite nak blaja dulu..heeee~~(ea ke ny ika?;p)

peliktapinyata 3:kite punye bufdei jatuh mase hari raye ke 5 (14sept).maknenyer sume adik beradik kite.kawan2 kite.sedare mare kite mesti dengan jayanye dah kumpul duet raye banyak2 kan?tapi kite rase sedih lah.seposen pun kite x dapat.adiah ape lagi.nak nangis sorang2 kat penjuru katil lah camnie..ToT. nasib baek ramai wish..kat hp..fb...kelukaan dan kedukaan ewah3 kat hati kite pun lenyap sikit.hihi

peliktapinyata 4: kite rase kite dah makin pompan lah sekarang.kite cam dah makin suke nak masak.ok.jangan jeling kite camtu.kite buat kueh raye 5 jenis ok!

sekarang dah x pelik dah.kite nak cakap lagi.tapi kite takut awak muntah bace.jadi kite nak cakap camnie je..awk2..selamat hari raye.dah cakap dah ari tue kan.so,nak tambah sikit je lagi.awak2..cukup2lah makan tue.CUKUP.jom stat puase 6 dah jom..awak dah start ke???..selamat beramal~~~

p/s:bahagie nyer dpt jumpe ramai org raye nie.dak sekolah pun.dak matrik pun.sedare pun.heee~~encik tubuh badan.kite mintak ampun taw.kite taw kite dah gemukkan awak.kite dah insap nie.balek ny kite janji kite diet k!heee^^

nie kawan2 baek skolah kite.k.long diana and akak lang leiza=)

adik kite kate kite gile.sebab suke amek gamba xd bibir.sile jangan angguk setuju.



17 comments:

sengal ke aku? said...

lawak ar..haha!

geunma said...

like2..haha....ika ko 2 gemok x ley cye...BMI 18 pon ko still kt gemok..ish2....kalo nk tgk definition gemok...tgk aku ni ha..br btol...haha

zUlaikha rAzak said...

hanif:haha..kalo lawak ...sile gelak!;p

zUlaikha rAzak said...

ismasyg:hahaha....ak 19++ ok..sile jgn pcaye ngn gambaran tubuh badan montel ak ny..haha....ko xgmok lah isma!!!!!ade body pompan..santek!!=)

Afyfa said...

Haha ika memang best ko post ni...
yg x leyh blar.... Ko nye statement peliktapibenar2...haha.. Ak rasa diowg smua tnya sbb nak minang ko lar ika...wwawawawawa...

geunma said...

erk..semua perempuan mempunyai body perempuan yea..harap mklum..hahah

zUlaikha rAzak said...

fifa:haha..alaa u..bukan peliktapi benar lah..peliktapinyata lah...haha...ouch..betol ke weh camtu?adekah ak nak kena siap2 kan diri ngn hantaran pihak laki dah skunk??hahahaha

zUlaikha rAzak said...

ismasyg:hahaha..alaaa...asal kite cam x je..cam pelajar cemerlang 4 FLAT je badan.;D

Afyfa said...

Alamak salah tulis... Pelik tapinyata... Haha sile2... siapkan diri anda... Haha..
P/s:Kalo rmy sgt saya sudi menerimanya....hahaha (semoat interframe...)

aishah rahman said...

nk komen jugak..sblm pose berat sy 55kg..peh obes ni..selepas pose until now berat 48kg..wow..!!! ade brani tiru macam sy???

tips : selalu lpe mkn sbb wat assgment..hihi..

afiq zulhilmi said...

mak cik peliktapinyata 2 tu macam xnyata je..hahahaha.. abg senior kan ada

iZeN said...
This comment has been removed by the author.
iZeN said...

sumpah gelak sorg2..hihi..post ni besh sgt..dear..kite serupa..mmg dh gemok pon..huhu..xpe2..kite diet same2 k..=)

zUlaikha rAzak said...

fify:haha...perlu ke nak wat camtu?malu lah i kalo org laki ckp i SS taw.u ny..dah2 jgn aja i wat melalut ok.hik3

zUlaikha rAzak said...

aishah:haha..terer giler!!!!haha..tapi tak boley blah nyer..k.ika jenis.lagi byk ass lagi INGAT mkn.camne?T_T

zUlaikha rAzak said...

ABE:ngosh giler weh!!!!gosip apekah anda cube lakukan?dush3..jelex ah makcik2 tak nak kau.hik3

zUlaikha rAzak said...

k.izen:haha..yeke??skenyer wat akk gelak:)..jom kite on diet kak!!!lawan sape bley jadi kurus lagi..hik3