Thursday, July 14, 2011

2 years from now...

sesekali ku rasa teringin...
melewati sesuatu yang kurang pasti...
ecehwahh..dah sekarang pandai dah nak singing lagu2 lame an.keh3
dalam banyak benda yang aku fikir kan lately.
aku sangat teringin nak satu benda
tapi berangan itu harus..
sekarang macam makin meluap2 sangat nih..


2 years from now....
master in dietetic at university of queensland, aussie..
wut do u think of?
thinking of d future..
which is better, terus sambung belajar o keje dahtu kawen dahtu angkut sume anak n laki sama g sana?hoho
lagi setahun nak abes theory..setahun lagi memang tak ah..dah kena buat praktikal kat hospital..
so, tade salah kan nak mengedik pk dari sekarang?
ini macam satu keinginan yang macam budak2 yang teringin makan cecoki.
ha camtulah!
btw,aku minat psiko kot actually..adekah perlu melompat course camnie??-_-"




ramai cakap habeskan degree dulu baru nak fikir ape yang kita nak buat untuk future.sokeyy.i memang suke memandang kedepan dulu..:)..aku memang nerd suka belajar n suke berangan grad uni oversea n jadi pakar dietitian yg komersial sumday..















kadang kadang kita perlu berangan untuk sesuatu yang tak pasti pun kan.betol tak?sape sokong sila hangguk sekarang..insyaAllah ada rezeki impian termakbul.kalau tak pun anggap je lah Allah dah menetapkan sesuatu yang jauh lagi baek untuk kita nanti kan..:)


aku manusia dan aku juga ada impian..kamu?:))

p/s: takziah untuk dua lecturer kesayangan yang kehilangan cahayamata depa after sehari dilahirkan..semoga pak kiyai n puan yati lecturer yg terbest kat dunia yang fana nih kuat k!!sumpah saya pun sdey denga nihh..
yang hilang akan berganti.insyaAllah.al fatihah untuk arwah baby tuh.kami akan sokong dua lecturer kesayangan sampai bila2.
nak balik ganu.jumpa puan n pak kiyai.:(


10 comments:

farah hafizah said...

homaigod!kau salah eja pleasant reading kat atas nuhh~cmne nak gi obersi smbung master nii?huahua..peace..^_^Y

cT_nuRizZaTi said...

insyaAllah~goodluck kak ika!! dah gi sane jgn lupe kat org malysia ok~haha

pRiNcEsS DiAnA said...

insyaAllah..nanti kite g sambung sama2 erk kt oversea..ajak liza sekali hehehhe

Afina said...

x salah pun klu ika pkir jauh, demi masa depan ika jgk..huhu
gud luck..i know u can do it...
chaiyooookkkk...

Gauss-Seidal said...

Sesungguhnya Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum sehingga mereka mengubah keadaan yang ada pada diri mereka sendiri. Surah Ar-Ra'd (ayat 11)..:)
Ika boleh, insyallah..

zUlaikha rAzak said...

paah;hahaha..typo lah!aku tahu lah eja camne.-_-"

zUlaikha rAzak said...

kak zati:.hahaha..amin3..thnx bangat2 pal...xkan lupe lah..:)

zUlaikha rAzak said...

k.long:hahaha..aku mestilah harus seret korang bersame!bahahahXD

zUlaikha rAzak said...

FINA:..terharu..=')..tahnx bngat fina!!!i noe fina can b a great nurse eva sumday!!1:))

zUlaikha rAzak said...

gauss:..hey..thnx !..u guys so encouraged me!insyaAllah..:)))