Monday, May 8, 2017

THE RECEPTION OF ZULAIKHA & FATTAH(BRIDE'S SIDE)-PART 2

p/s : Klik gamba untuk tumbesaran dan pemandangan yang lebih indah ;p



Assalam guys..
Holla
we meet again in this 2nd chapter of me & hun reception (brides's side) hewhew


untuk part ni aku taknak cakap banyak, biar gamba sajo yang berbicara
since post ni dipenuhi dengan gambar.BANYAK GILE ITELLYUUU
jangan muntah taw
iols kan tak post kat Fb, so kasik can aaa ;p



Venue: Dewan Muhibbah Taman Bolton 
(very recommended even dia open hall, but then selesa sebab luas, so budak2 takde ah nak merengek kalau mak pak dia sembang tak henggat, i can run bebeh they said ;p)

Date: 25th February 2017

A day after my solemnization, since ayah tak shuke rush..ikot jelanakk japgi takde orang sponsor puloks ;p
*saiko*

Here we goooo...

ni view kat dewan before event start...:)




Pelamin simple, tapi nice kan? hehe.  thanks kak ina! puas hati sangat :))) jangan tak tahu kitorang adik beradik dari along aku memang kak ina yang buat pelamin n photobooth taw 
ig/fb: NSU BRIDAL




Theme reception kitorang blue and peach actually,tapi peach tu seketul dua je aku nampak.hahaha!

our photobooth :)

 

 Guest book sponsored by my sayang Isma :) tqsm Isma.. antek anggatttt =')



popcorn kegemaran ramai. Balek ofis, masuk mengajar, semua tanya ade lebih tak.haha!;p
Ig: Persada Popcorn 


catering atok adik ipar ku. THORBAEK. ramai puji makanan sedap.. :)




soft ice cream.
nk contact no tengok kat gambar tu nampak kan? hehe
sedap weh eskem ni, aku amek pun since penah rasa kat wedding Farah aritu.
rasa nak lari dari pelamin makan eskem habeskan sorang2 kehkeh

cendol imported from KEDAH uols.
kalau dah namanye cendoi kedah hang nak habaq apa lagi caittt ;p

Laksa Kak Pah yang pemes kat pasar malam Gombak uols ayah aku import haha (ayah kau kalau bab makan serah ke dia ;p)

Rojak? imported from Kedah gak . Kuah rojak tu homemade by my makcik. memang dia jual kuah tu.sedapppp ramai suke. terima kasih makcik2 kedah yang rajen2 (macam anak menakan dia lerr ;p)


Ok time ni orang dah start datang. 




iols pulak dalam bilik lagi bersiap. Tak tahu nape, kalau nak compare nikah dengan sanding. time sanding lagi aku rasa neves. sebab tahu ramai yang datang kot kuikui ;p


mekap by Azni. actually nak amek mekap kak Erin Leola haritu, but then over budget, so amek student dia je. Mekap azni pun best.  memang ramai lah retis dia dah mekap. Zuleka je yang tak retis K.


smokey eyes wuwu


bridesmaid yang orang tengah seboks mekap dia sebok selpie. naseb cantek. EH



time mekap lah baru sebok2 nak lekat berlian kat tangan.ko hado? hakhak ;p

taraa dah sampai dewan. tengok lah struggle nak keluar dari kete.
baju boleh buat langsir satu rumah fattah kate.kahkah konghajo



tak tahu nak senyum acane. kehkeh

terkejut nau sarah terrrr. haha pengapoit weols dari tranung boh, Halim and sarah :)





meja beradap :)


Pas makan beradap sesi potong kek puloks. macam macam. #eh padehal sendiri yang buat tentatif kahkah



Kek from ig: sweettoothdelight
kawan matriks iols. sedap kek Farah. thanks Farah.:)

Masa potong kek ni sekali lagi aku dengan laki aku maha blur k uols. sampai semua orang yang tengah tunggu nak amek gambar kitorang tu pun jadi blur haha!

pas potong kek, mase ni dah beratur dah orang nak amek gambar kat pelamin. Retis sangat perasaan taw. weks ;p



with my guardian angel  aka sponsor terbesar ;p



Family ;)




Family mertua ;)

amboi comel nye empat2 ni.. nak caras pengantin ke? kahkah

dak dak diet terrrr 


kawan dari zaman friendster kan jad? finally jumpe fes time mase iols kawen.;p



lekcerer lekcerer sains unikop terrr





dak2 diet.jauh2 sudi datanggg tenkiuuu uols =')
dak2 kls masters...:)


with some of my students. sian korang tunggu lame nak amek gambo haha


geng tranung belah ibu. ramai gilos haha

geng tranung belah ayah. ramai gile babeng HAHA


eca!! thanks for coming all the way from JB yaw. Finally jumpe gak kite=')
pasangan darah manih, im n donut =p

geng MA terr

atototo omey nye adek2 junior diet terrr 

Geng Matrik Melaka weolsss ;)


Geng radio Fattah =D

anak mak angkat weols Mimie ;)



kak anem in the hauzz yaww 


ni minah2 kepoh semerbak. yang mak datin belah kiri tu je sesat




Kak sepupu itew kak tirah ;)

Atok kedah kesaiyangan iols ni lerrr muah


sedare mare Gombak

anak fes #EH ;p


sepupu :)


and for our reception ni, terharu sangat bila some of closest friend sudi jadi bridesmaid. korang memang the best! naseb ade korang kalau tak makhluk kelam kabut terulung si Zuleka ni tak tahu lah camne. mahu tersadung sini sane HAHA













gaya paling ditunggu Fitriah haha



Since sekali lagi pas abes majlis hujan.. kami suami isteri yang sentiasa redha ni pasroh untuk outdoor atas pelaimn je. baru nak tunjuk skill lompat dengan dress taw. apeniiii hampa iols ;p


Posing atas pelamin lerrr. fully used betui pelamin. bagus tak baziaqq ;p







so itu jelah gamba2 untuk reception of bride's side yang aku nak kongsi kan. amboii ayat TU JE padehal gambo habes data semorang bace post ko je wakakakka


sedih tak kitorang takde outdoor untuk kawen? rasa2 nanti belah Tranung ade tak kitorang dapat outdoor photoshoot? kite nantikannnn untuk last part k? zaaaassss

TILL WE MEET AGAIN gaisss (please say u do ;p)


credit gambo antek2 :
IG: UND PHOTOGRAPHY

No comments: