Thursday, June 24, 2010

SAYA ADA PUPPY LOVE,KAMU?:)




dulu aku budak sekolah je..tudung serabai mak datuk.kedepan2 mata pun macam takde..baju pakai tiup angin pun confirm terbang2 sampai golok(takde tempat laen ke?ngahaha)...perangai macam tettt..tettt..teettt..orang cakap aku gedik,*terima kasih*...orang kata aku poyo,lagi terima kasih,well aku kan orang terengganu sekarang,then,poyo means CANTIK there,owh,doa korang makbul rupanye..(ika,ko jangan nak ngade,muke mintak penyepak lar tu!)..
(-_-")


owh,ok..ika sudah melalut ke arah mane..ngeee~~
saja je..macam orang takde kerja je nak ngarut camtu!
korang nak tahu tak?aku rasa pelik sesangat hari ni..korang perasan sesuatu tak?ok,sini aku beritahu..korang perasan tak aku guna ayat yang penuh and agak nerdy ini?wahhh..boom bomm poww perasaan gitu!hihi..bia lah aku nak buat macam mana pun,janji aku suka,hidup aku bahagia,



masa sekolah dulu,aku ade dua orang kawan yang sangat2 baek..nama mereka nur diana bt haji nordin (a.k.a k.long,dia paling berkedut antare kitorang..;D) dan leiza maisarah bt muharral(a.k.a tiek)..
leiza maisarah,sweet kan dia?;)


nurdiana haji nordin yg suet:)






pelik eh kenapa aku panggil leiza macam tu??.

jom cikedout cerita disebalik dia..haha

pada suatu petang yang suam2 
kuku,time nie,aku mude lagi..f3!!!aku ingat lagi!disebabkan perangai kitaorang yang sangat lar BAEK ini..setiap kali je balik sekolah,kitorang tak kan balik umah camtu je..ok,kami pasti akan begembira di syurga cyber cafe(CC) or meliuk lentuk dekat giant batu caves itu..tak pun pergi megorat2 kekasih2 leiza kat maple(mamak stalls) sampai tak ingat nak balik2..opss..mak x marah ke?mesti korang tanya cam tu kan..
well..aku cakap kat mak aku..

"umi,angah balik lambat sikit eh setiap hari,nak wat study group kat library,(sambil buat muke confident dan bernada budak rajin belajar yang belagak tahap dewa..:'p)

ok,so kalau mak aku terbace entry ni,kire (0-0) lar kan?angah dah mengaku salah!..(-_-")


ok,saya melalut lagi,jangan marah ok,anda semakin nampak huduh begitu..hihi..saya paling rapat dengan leiza masa sekolah,pernah ada abang senior panggil kami kembar..saya comel,dia cantik,(kasi la kami perasan,kami ada perasaan jugak!haha)..dia panggil aku TIK..aku panggil beliau TIEK..
ok,get it,pembaca lelaki!!anda ada fikiran kotor begitu kah?ok,mari saya tempeleng kepala anda sampai kembali bersih!(o_O)

kami berdua memang sangat gila music since we were at secondary school lagi ok, then macam biase kami lepak satu kedai music kat giant tu..minah ini nampak je senget tahap gajah,tapi sumpah,jiwang nye mengalahkan semua emas2 yang tinggi nilai karat nye!guna coke pun belum tentu boleh pudarkan karat itu ok?haha(memberi jawapan kepada ikram secara tidak lansung..;p)

ok,tiba2 dia memegang satu kaset penyanyi indonesia yang klasik2 gitu..aku pun tak tahu lah taste minah ni..ok,if u ever heard,indonesian singer named TITIEK PUSPA WANITA..say it..say her name properly,teach me how to say it.. :/ 
TITIEK PUSPA WANITA-penyanyi yang FAMOUS mengejut ekoran kami!


kami bergaduh,bengong tak..dia cakap sebutan dia,ti-tiek..aku cakap sebutan dia ehemm...agak censored untuk dinyatakan disini..haha..jadi disebab kan perasaan tak puas hati yang terbawa bawa sampai lar ke nak balik ke rumah..kami mengejek satu sama lain,dengan menyebut name hujung sebutan pilihan kami kepada penyanyi tersebut yang menjadi punca peperangan yang x ilmiah ini.

contoh perbualan mencari gaduh:
TIK(aku):hey ko TIEK,kecoh lar kau..setakat lagu MENARUH HARAPAN kak eton kau tu,nak mengaku rock?pliz lar!

TIEK(leiza):habis kau ingat lagu KAU PERGI JUA pakcik kau adam ahmad tu rock lar,lagu untuk nenek konon,padahal frust dengan ****** !"..dasar TIK!..
(masing2 sibuk mengutuk pilihan lagu masing2 yang terbukti sama2 frust,puppy luv!ngahaha)

ok,habis cerita camne kami dapat nama panggilan yang sangat pelik,unique n dicemburui ramai itu(adekah?)



TIEK N TIK (:
nurdiana haji nordin,kak long aku ketika di sekolah,dia manis.tinggi.(aku puji kau,sumpah ada makna..hihi)
AVRIL LAVIGNE MSIA n k.long nyer..haha;')
point aku is,nak tunjuk makanan,klong,sile jangan serang aku kalau tengok muka kau cacat xde mate sebelah okieh?haha
best!especially time exam dah nak sangat dekat!kitorang bertiga mesti duduk ngan penuh kusyuk kat lorong2 gelap tepi tangga libarary sekolah,main soal jawab,gelak macam nak mati,balik,lepak rumah diana lagi,mak dia sangat baik,mesti suruh kitorang makan kat rumah dulu sebelum nak keluar pergi mana2..(aku n makanan mmg x dapat dipisahkan dari dulu ok?haha)..(^_*)

k.long pandai,ingat lagi macam mane hot nyer dia time amik result PMR,dia dapat 7A 2B..menangis dengan hebatnye sebab x percaya,adegan2 tangisan dia rupenye berjaya mencuri perhatian budak2 majalah sekolah,semua pakat amik gamba dia tak henti2..aku try lar jugak menangis cam nak rak..tapi hantu betol!sorang pun x nak amik gamba!provokasi!kalau aku jadi model ternama nanti,sila kesali kecuaian anda!*obviously dengki*..:')

leiza pun pandai,masa f4,tiba2 cam menjauhkan diri dari aku tiba2.emo betol la..setiap kali pesan kat aku..jaga diri aku baik2 kalau dia tiba2 takde nanati,bengong betol lah,aku tanya dia,kau nak pergi sekolah asrama ke?dia mesti tersengih cam nak mintak penyepak,mesti jawab ayat bajet primadona masa depan,:tuggulah satu hari nanti kau akan tau jugak"

satu hari,satu surat sampai rumah,dari leiza..mintak maaf dari aku..and kekesalan terpaksa kasi tahu aku lambat pasal dia akan ke sekolah asrama ..dia kata x sampai hati nak beritahu kat depan2 aku..ok,fine..aku dah takde kawan yg sangat2 rapat..mule lah..emo memanajang,menagis cam perempuan mati laki.

fine.tiba2 telefon rumah berbunyi,dari leiza...gelak wehh..dia mengadu tak dapat tahan duk asrama..nanti pindah balik SEMERBAK(sek men keb seri gombak)..aku gelak kan je dia..kutuk2 sikit,padahal dalam hati,ALLAH je yang tahu,betapa bersyukurnya aku,kawan plg aku sayang akan kembali lagi!gelak mengilai confirm xkan blah!zulaikha like this!!!hihi..y(^_^)..Y

leiza yg sudah beranak satu..(jgn mare ye,t kena jual;p)


kami tak sama kelas masa f4,aku naik 4A,leiza 4B..tapi,time rehat je,mesti aku lari g kelas dia,bak cerita jejak kasih tv3(promote tibe2..hehe)..beliau peniaga berjaya tp illegal,jual karipap and kadang muffin yang sangat enak!dia baek,salu kasi aku rasuah makan karipap free..rasuah lar tu kan..takut aku report pengetua kan?sile mengaku cik tiek?(ciri2 kawan pembelot dimenangi zulaikha!!hahaha)..;D


kami jugak gila kuasa masa f5,dua kuasa tik n tiek ini...memang betol,.semua kami rembat,wakil bahas,pantun,bola jaring,pengerusi kelab sana sini..pengawas pusat sumber lar..wateva thing,yang hanya menyebabkan kaum2 yang mempunyai hati bau kembar kambing..jadi makin galak megutuk kami..kami wat dunno je..heran pe kan tiek?janji karipap ko laku kan?janji tiap kali balik,aku dapat jalan pegang tangan bahagia ngan kak long..

mereka syurga masa aku sekolah,yang selalu ada susah senang dengan aku masa itu,cuma sekarang,banayak sangat halangan itu kembali macam zaman dulu2..aku rindu,sumpah aku rindu!

kepada kamu berdua,maaf kiranya aku selalu menghampakan kalian sekarang,insyaallah,kita akan ketemu lagi,kenangan kita kuat ,fresh segar dari ladang lagi di kepala ku ini..

apa2 yang berlaku pun lepas ni,ingat satu je..manusia yang bernama zulaikha bt abd razak ini,sangat sayang ngn korang!harap sangat kita dapat bff sampai bila2?ok?

nanti dah berlaki masing2..windu nak lepak ngan korang cam muda2..jom2..kutuk2 laki masing2 cam kita biasa wat time sekolah,kutuk balak idaman masing2..*otak syaiton*(comel je panggil setan,SYAITON)..haha
n wat pertandingan anak sapa lagi cute!ok??ngahahha..muah3 untuk korang!:)))) 







semoge kita selalu berbahagia:)


hujung sekali belah kanan zeti,ika debab, n leiza.



k.long,adek,kakak tiri..;D


14 comments:

Sachi Asukai said...

suci gile perasaan ko dik..angah terharu~~~cube ko wat entri sal ak lak..haha..request2 *aku menunggu ni..sumpah!*haha..miss u gurl...gud luck in ur R/SHIP..aish!clap2..FWENSHIP la makcik..hehe..<3

zUlaikha rAzak said...

haha..kan2..aku mmg suci kan..inesen gitu..hak3..
btw,dun wori dear!!!ak wat entry sal satu2 kehidupan aku k!mule2 skelah,den m3x..konfem muke ko tjual dlm blog daku ini!sile suke n bodek aku lagi?hahhaa

.:sao:. said...

ah!! ayat syaiton tu aku rase siti nyer pronounciation best hihi.
sweet memory.

Sachi Asukai said...

zulai!anda di tag di link ni http://sachiasukaii.blogspot.com/2010/06/20-things-tag-bout-me.html..sile jawab ye=)huhu

Sachi Asukai said...

hehe..tgk page ak taw...syg ko!m3x 2 wat bnyak2 n berjela2 segala..huhu

zUlaikha rAzak said...

sao:haha..ko ayat2 jahat ingat je eh?;D

angah:baek,adik melihat sekarang!haha

Sachi Asukai said...

dik,ngah keliru ni..sao 2 spe?aishah ke?haha

zUlaikha rAzak said...

angah lagi:hahahaha..aku dah tengok n comment:))..cehh...request gile glemer betol!nak suh ak jadi penulis novelkah?hahhaha..i heart u angah!:)

Sachi Asukai said...

heart u too!!!jawab tag ni kalau ko syg ak..haha..ak da comment balik da ape ko ckp..ciss!hahha...

~ecam~ said...

mekaceh la ika,,ad juga terselit cikit kisah coke ak tu...huhuuhu,,terharunye...nk nanges bley,,,huhu

zUlaikha rAzak said...

angah:haha..yelar dol sameon anak pompan amurugam!haha


ikram:sile nanges,aku mmg saje nak tgk ko begitu pun,baek kan?ngahaha

sarababy said...

wahh,alhamdulillah.thanks beb! terharu gila aku ;D memang aku bengang cuz setiap kali aku ajak ko kuar ade jek alasan but pasni aku plak yg tunggu ko ajak aku ok?(ayat maksud tersirat) kehkehkeh BFF forever..amin sayang ko ketat2!haha

zUlaikha rAzak said...

tiek:haha..baek bos!!menurut arahan!pasny,ak yg arrange date..ngeee~~syg ko kuat2 jugak!bff?hehe,..muah3:)

MéuzAngelo™ XXIII said...

mcm kenal je itu budak.. tgk kat sini :p