Thursday, August 11, 2011

saya rasa makin pompuan.sekian.

aku dilahirkan sebagai anak pompuan bongsu dalam sejarah keluarga Abd Razak and co.ditakdirkan mempunyai sederet adik lelaki 3 ketul benar2 mengajar erti KEPOMPUANAN dalam diri.sedang kanak kanak perempuan lain sibuk mengoles gincu di bibir mereka, aku pulak sibuk belajar smack down dan robocop bengg bengg bengg bersama adik2 tercinta.=')eh.dah terasa cam menulis karangan aku sebatang pensel darjah satu pulak ye kawan kawan.hek3

bila kat sekolah rendah aku rasa paling taiko kot, kemaen lagi ayu berkaen ke sekolah.eh, memang lah pegi sekolah pakai kain, takkan pakai baju je kot,-_-"..ok sambung,disebalik identiti kaen ayu tuh, aku mesti pakai suar panjang kat dalam taw.kenapa?sebab bila rehat je.mesti rutin keja budak2 laki nakal suka ejek nama bapak ku menjadi rojak.dan arwah atok punye name pun jadi mangsa.hasyim jadi hashumm..*bunyik orang bersin*.menci3..sume pun aku kejar kalah watson nyambek punya kepantasan.tumbuk dan bertinju gaya peninju dunia taknak kalah.

sekolah menengah? kelab anti laki weh!sekali dengan anti pink..errkk???
matrik?semakin pompan.sebab matrik melaka kuat tarbiyah budak.tiap kamis sume kena pegi surau, sapa menyorok kena tangkap ngan felo padan muka kena merit.tapi pengapit di sisi tetap lelaki.yee..muaz adalah peneman setia ke mana pun.ouh mox.ko rindu tak kawan kau yang paling macho tapi bile majuk kau kena keja nak pujuk sampai blok pompan?bhahaha.opss.XD

kat unisza?dah maken ramai gile kawan pompan..even pakwe pun pompan.kimi kimon nama die.hehehe..tapi yang setia teman nak layan aku ke hulur ke hilir pun tentulah emy and fatah.tapi yang aku pelik, appearance aku lah obviously makin nak pompuan.suka gila pink tak boley blah.rasa nak campak laut je minah nih weh.dah habes juling mata sekalian makhluk tengok sume pun pink.sume pun pink.erkkk...inikah taiko sekolah rendah?.inikah taiko anti pink?errrkkk lagi..=,=..

pompuan jugak suka amek gamba kunun bajet model.and yess..im reli intooo it!lihatlah bukti2 ini.


dulu bila makan memang tak henggat.mana nak setiap suapan 
mintak kamera captured kunun comel.LOL


dah takda makna nak lari keja genggam penumbuk, sekarang
u pegang i.i pimpin u..ouh man..=')

gaya pompan kan?LOL.

dah pandai nak amek gamba tak pandai kamera.

dah pandai nak amek gamba guling cam tenggiling atas rumput.

ye, setiap masa juga wajah harus redi untuk mengkaver, senyuman juga harus
sekedekut yg mungkin.=O


ye, aku harap kaum lelaki sekolah rendah tidak melihat ini
menyorok dalam batu caves juga aku sanggup.




nak lebih lagi?okeyy..ini mungkin lebih mengundang cirit di bulan puasa yang nyaman nih







 gamba yang santek beredit bak retak kasih kita tuhh di edit oleh my bff emy..thumbs up u.sangat shuke;')..


aku paling benci ngan pangai aku sekarang.sangat konflik dalaman yang bongosh, kalau keluar tuh, nak jugak matching segala.ngex ! tolong lah, merindui zaman comot *eh, sekarang pun comot jugak*.yang tak kesah, bila nak kuar gi giant pakai tract suit, ngan selipar je.simple is d best.being sooo woman sumtimes can be so complicated weh!

p/s: kita akan berubah tanpa kita sedari kadang2, ask ppl surrounds u, they might tell how far u changed:)




12 comments:

Afyfa said...

Apakah kak ika.. Baguslar u sudah jadi perempuan sbb u memag perempuan yang sgt hot and comey key...

Okey skrg ni nak sain leyh x???

Fatin Atiqah Zainodin said...

tak nmpk pun kak ika cm laki..ape la...cute +chantek taukkkk :))

zUlaikha rAzak said...

k.afy;haha..rindu zaman tomboyish dulu saje..
zaman comot n x kesah sal ape2..boley ke cenggitu?hek3

meh i sain gune permanent marker:P

zUlaikha rAzak said...

tqa:bhahaha..mmg lah dah x nmpk..sbb identiti disorok dgn jayenye disebalik pakaian pompan.ekeke

tqa lagi cute+cun ok!:)))

Afina said...

sememangnya kwn sya ni dilahirkan sbg perempuan yg tomey...
just the way u r..

emynur said...

ouh...harap awk smakin pompn n smakin ayu..tak mnyepak dan mnumbuk sy swenang2 nye lg..

time kaceh sbb menyelitkan nama sy skali..sgguh tharu.. =.=

aishah rahman said...

wahh.. akak la hero dlm ati kt.. errr.....(-___-")

incik di ats.. sila tmbuk dia blik klu die pnyepak awk..sekian,

afiq zulhilmi said...

hahahahaha.. nice la awk post kali ni

zUlaikha rAzak said...

fina:...sememangnye fina lebih comey dan sgalenye2..maceh fina..:))

zUlaikha rAzak said...

emy:
bhahahaha..semoge awak lebih redi n tabah tunggu sepakan sy.lame nih ngidam x belasah org,..tggu u n famox je..kah3

terharu x?saye mmg saje je nak suh u terharu.hehe

zUlaikha rAzak said...

eca:kah3..hamboi..ni keganasan rumah tangge secare laki bini nie.dush3..haha

zUlaikha rAzak said...

abe:nice je ke?cakap lah gojes ke..baru rase eksaited kemaen.keh3