abang posmen abang posmen, mana kad raya kite?

Assalamualaikum everyone!^^,

okey, bila aku renung renung balek, tibe2 rase cam gile pelik, pelik gile, dah kenape orang laen sebuk post sume sume pasal edisi ramadhan lah edisi raya lah.aku jugak yang ke laut asek nak berjiwang ke hape ntah.ouh man, dat was soooo embarrassing tahu?campak diri kat lautan merah sekarang jugak.padan muka kau ika!




enjoy gile kot bacer sume orang punye experiences pasal puase, raya etc etc tapi aku rasa paling tertarek dengan  cerita nasib kad raya yang bff aku si emy buat.rasa macam, eh aku pun rasa camtu!aku pun rasa camtu!
start lah bersemangat waja gila babeng memulakan pencarian kad kad raya lame dari zaman paleolitik dulu.boleh blah tak?ekekeke




and hasilnyaaa..taraaaaa...aku berjaya jumpa siot!tapi yang sedihnya ini juz some of kad raya yang aku penah dapat.yang lagi mane entah.mungkin sudah ditelan ikan jaws.tsk tsk.






pergghh..jangan kau tak tak tahu nyah, mak dulu star jugak okeyy dalam pertandingan mengumpul kad raya paling banyak among siblings mak.terasa cam wahh.cool! ,gile glemer u.kalau time puasa tuh, abg posmen asek2 hon nak jumpe i.ape nih ape nihhh.jangan lah nak mengorat sangat.: =p




tapi zaman kegemilangan mengumpul kad raya mak tak lame.sdey nyahhh.sobsss.*kesat2 hingus*, korang setuju tak kalau nak cakap orang yang sebuk nak ber kad kad raya nih kompem lah budak sekolah je.ade lah jugak orang2 yang dah bila melangkah ke universiti and so on nak maen abang posmen abang posmen tolong hantar kad i peliss.tapi bape kerat sangat je kan.dorang lagi suka maen test kecanggihan dunia It, ape guna hp up, ape gune fb, ape gune twitter, email,hehh..ape kad2 nih der, tak up lah luu..
err.salah ke?-_-'




tapi sapa pun tak dapat sangkal kan kebahagiaan yang dibawak abang posmen bila tertera nama kau kat kad tuh.rasa cam nak pegi kat masjid kampung sekarang jugak buat pengumuman kecemerlangan dipilih menerima kad raya.padehal cam tak tahu kau hantar banyak2 kat kawan, dahtu kat footnote kad siap tulis pecah kaca pecah gelas sudah baca sila balas.ok sekarang dah bocor, sila kesalkan kecuaian anda.




mengimbau kembali zaman ber kad, aku tergelak sorang2 bila baca how childish kawan kawan aku err.aku pun kot, bila menulis kad raya dulu. kalau tak penuh se kad tulis tak sah kau.ape kau ingat ada cikgu nak cek kalau tak penuh 360 words, kau akan dipotong lime ploh markah?HAHA!







kalau pompan tak sah start menulis cengginilah: "firstly aku xleh tulih pepanjang cuz mak aku dah panggil suruh tolong buat kueh.".bhahahaha..comel gila penipuan.rasa cam nak hantar kau jadik anak chef wan je.LOL.





nie pulak antara kad yang mengundang kontrobersi kat mak aku dulu.bhahaha.
camne boleh kantoi tecik2 tite dah ate ex asben nih.malunye titeewww.-,-'



saper yang penah buat camni dulu?diri sendiri nak angkat tangan dulu boleh?bhahaha.time ni lah pun nak guna duet satu sen.
kalau tak asek sedekah kat mak kau buat bayar bil.LOL



kalau laki pulak tak habes2 ngan ayat taiko dia uhh.."datanglah umah kalau tak malu' tsk tsk.
majuk lah cenggini.





tapi yang paling aku sayang.yang nih, simple but show ur love tersangat!ouh fren u dun noe how much u mean to me:(




persolan wajib kompemlah kau beraya kat mane tahun nih?kau puasa penuh tak?kau baju raya bapa pasang?haha.damn comel kot!rasa cam nak gheget2 je semua yang penah buat cenggitu.ekeke




tapi bila kau besar possibility nak dapat satu kad umpama menanti khairul fahmi memilih kau sebagai d next awek selepas putus tunang..percaya tak kad raya lah salah satu benda yang buat kita lagi semangat nak raya taw.sebab -->yang childish itu, yang tradisional itu lah yang sebenarye lagi comel tahu?:)




p/s: aku ada rahsia zaman berzaman nak tahu ape?psstt jangan bagitahu orang taw. kita salu teringin nak ada orang yang kita sayang kasik kad raya besar dahtu siap ade bunyik2 lagi bhahaha.lagu ahmad jais pownn boley..fineeeee sila gelak semua orang =')





8 comments:

Afyfa said...

hahaha KAk Ika lawak gile.. i pun teringat zaman i mude2 dulu plus sgt cmey.. bg kad raya... berebut2 nak bg kad raya...hahaha

p/s: kad raya lagu ahmad jais...??? Seyes?? (gelak guling2!!!)

aishah rahman said...

sy nk gelak ni..hhahahahahaha....
wah xm ni bersemangat la nk post psal kad raye..huhu..expesely (KAD RAYE DARI PAKWE)!!! ha hamek mu..

emynur said...

eh jgn nak prasan sgt lah abg posmen tu nk ngorat u..hingus pun meleleh lg...hahaha

mm post u kali ni best lah..nak lg? nak lg? hik3 ;p

eh kad raye utk i xde ke? nak jugak..nak seploh..boley?

emynur said...

da beralih ke ahmad jais pulak?? GREAT! tot

HAHAHAHAHA!!

zUlaikha rAzak said...

k.afy;
hahahahah..kan kan..i pun bile pk balek baru sedar oohh dah beso dah upeenye kite skrg..heee



eii..sape suh u kutok ahmad jais i??:P

zUlaikha rAzak said...

eca:hahha...eii.gelak2 tuh ketupat dah abes pusing ke?:P


hamboiiiii...nih boleh report mak nih!bia dy suh kawen tros!:P

zUlaikha rAzak said...

emy;hahahaha..elelele..jelex lah tuh kan sebnanyer!!!!hahaha..bia lah kdg2 nak jgk kite pasan kejap:P


nak kad rye?awk bagi lah kite dulu!

zUlaikha rAzak said...

hahahahha..AHMAD JAIS ROCKKKKKK yeahhhhhhhhhh..:P