Thursday, May 19, 2011

ok, just call me cikgu ika.can ya?-_-"

Assalamualaikum =)

kalau nak diikutkan hari ini merupakan hari last aku jadik pengganggur terhormat. mulai besok, semua aktiviti riang berguling2 atas katil terpaksa direstict sobss sobbss..insyaAllah, aku akan memegang gelaran salah seorang facilitator kat kaedah mokhdar, alaaa..yang buat kaedah cepat belajar math 2.cakaplah taw.cakaplah..

bila difikirkan balik pasal pekerjaan yang aku nak kena survive lebih kurang sebulan nie, tiba2 kepaleotak aku terimbau kenangan lama.masih kaH kau ingat kita berlari2 lalu hujan turun palehek kau.jangan nak distracted sangat boleh? ok,untuk pengetahuan korang, dulu masa habis spm, aku pernah bekerja kejap.jadi cikgu tadika weh, tapi ape nak heran sangat, dengan berbekalkan wajah mesra and perangai motherly aku, memang sesuai sangat lah.*statement mintak tendangan super saiya*

jadi cikgu tadika memang mencabar lagi2 buat aku yang dulunya pemalas nak layan budak2 mengada. aku pergi pun pasal tadika tue sepupu aku yang punya, mula2 serious aku rasa cam hell gile bebudak nie.aku terjerit2 mengajar kat depan rilex je dorang baring2 atas meja lah, 24 JAM asek nak kencing lah.rasa cam nak bagi sentuhan tamparan penuh kasih sayang pun ada time tue.=').bila aku marah, start lah buat muka cebik sensorang.kau ingat kau comel camtu?aku cikgu garang, sapa bikin aku panas, aku cubit!

tapi sikit2 aku makin berubah bila aku dah rasa makin selesa dengan dorang.damn, budak2 memang pandai bodek cikgu.walau salu bikin aku panas dahtu dorang akan datang pujuk. time aku duduk semak2 buku or basuh pinggan yg bertimbun time rehat, ada je yang peluk aku dari belakang and aku pun cam berlakon jap cam heroin korea nak kena peluk ngan hero,badan harus jadi kayu.kah3, time tue dorang mesti bisik kat aku."cikgu ika, saya sayang cikgu, cikgu janji jangan tinggal kitorang sampai cikgu tengok kitorang pakai baju darjah satu taw cikgu", bukan sekali, tapi banyak kali aku dapat pesan yang sama.tacink beb, aku diam je then bagi senyum paling manis kat dorang.dahtu start lah ramai2 kerumun nak peluk aku.pesta peluk hape?-_-"

pagi2 berlambak gila suprise aku dapat atas meja.taraaa..hamek kau gula2 berdozen2, toraman and ding dang berkotak2..saje taw korang, jadikan anak ikan sensorang baru taw.=') dahtu yang paling aku ingat of course lah lagu yang anak2 murid lelaki aku gubah untuk aku.tibe2 rasa cam artis ramai peminat fanatik je.kahkahkah."aku memang pencinta wanita, namun ku bukan buaya, yg setia pada seribu gadis ku hanya mencintai cikgu ika"...sweet tak sweet tak,hari hari nyanyi lagu nie.kau memang kan fizi and the geng kecik2 dah pandai tunjuk perangai kasanova, cikgu rasa nak nangis guling2 terharu je taw dok?

tapi sal pakcik indon bangang (suami bibik), aku terpaksa berhenti kerja awal, takmo aku free2 kena guna2 jadik bini no 2 kau.mane tahan beb pagi dapat mesej bangun dong sayang..blablabla kalau ayah aku dapat, memang di kakikan je orang tua tak sedo diri camtu.

dorang menangis bila tahu aku berhenti kerja.and and..aku lagi lah,berapa hari tak lalu makan rindu kat dorang.dahsyat tak dahsyat penangan orang yang dulu hari2 col umi, umi angah tak kira, hujung minggu nie jugak amek angah,nak berhenti kerja. tapi...bila dah sayang????T_T.

apa khabar anak2 murid cikgu sekarang?dah pakai baju sekolah belum sekarang?ok this is annoyed, dorang dah darjah empat dah sekarang.T_T.taknaklah sayang anak2 murid baru ketat2 sangat.nanti bile masuk sem, aku yang jadik cam pompan mati anak.eh, boleh pulak camtu?bias no no no.aku nak buat yang terbaek.insyaAllah, ilmu yang dorang praktik salah satu sumber pahala aku bila aku dah takda nanti.

guys, wish me luck taw.ehem.CIKGU IKA TAW!.^^,

kau pehal buat muke camtu?





6 comments:

Afyfa said...

Kak ika Gud luck!!! nak sain nak sain

zUlaikha rAzak said...

k.afyyyyy..mekaseh!!!syg u ketat2..balek maidam i penuhkan bilik u ngn sain i.dats d gift.haha

afiq zulhilmi said...

selamat pg cikgu

farah hafizah said...

BANGUN DONG SAYANG...ahahahahhah!bodo gilee lah!

zUlaikha rAzak said...

afiq:haha..ye, slmt pagi.sile duduk sume,:p

zUlaikha rAzak said...

FARAH:HAHAHAHAHAHA...bengong kan..hidup x lagi c gatal 2..kah3